CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3548|Reply: 16

Anzalna tetap berpuasa biarpun sarat hamil

  [Copy link]
Post time 13-5-2019 12:58 PM | Show all posts |Read mode
Membilang hari menanti kelahiran anak sulung, pelakon jelita, Anzalna Nasir yang sedang hamil lapan bulan mengakui, Ramadan ini memberikannya pengalaman berbeza.

Bakal menimang cahaya mata pada musim Aidilfitri nanti, Anzalna, 31, berkata dia cuba melunaskan puasa mengikut kemampuan diri.

“Ada harinya, saya boleh bertahan dan ada masa, sebaliknya. Alhamdulillah, urusan sepanjang saya mengandung dipermudahkan. Saya menjadi semakin berselera menjamah pelbagai hidangan sejak berbadan dua.

“Pantang disebut atau melihat makanan yang enak, saya mesti mahu mencuba. Tetapi, tidak pula sehingga saya mengidam makanan yang pelik-pelik,” katanya.

Meskipun ada masanya dia keletihan, Anzalna sedapat mungkin akan tetap menjalankan tanggungjawab menyediakan juadah berbuka dan bersahur untuk suaminya, Hanif Zaki.

“Saya tiada alahan masuk dapur, jadi saya cuba sediakan apa yang mahu dimakan suami. Selalunya, sebelum ke dapur, saya akan terlebih dahulu menghubungi suami dan bertanya apa yang ingin dijamah.

“Begitu juga ketika sahur, saya akan bangun menyediakan apa yang patut. Saya tidak terlalu manjakan diri, meskipun sejak kebelakangan ini, semakin cepat mengah,” katanya.

Pelakon drama Memori Cinta Suraya ini berkata, keluarganya begitu teruja menanti kelahiran anaknya yang juga cucu sulung lelaki.

“Sebelum ini, keluarga kami dimeriahkan dengan tiga anak saudara perempuan. Apabila dimaklumkan saya bakal menimang anak lelaki, ramai yang teruja, termasuk bapa.

“Lama mereka menanti saat ini dan insya-Allah, ia akan menjadi kenyataan, tidak lama lagi. Saya berharap, proses kelahiran kelak akan dipermudahkan,” katanya.

Anzalna dan Hanif mendirikan rumah tangga pada 21 Februari 2016. Penantian panjang mereka untuk menimang cahaya mata terjawab pada Januari lalu apabila Anzalna mengumumkan, dia hamil anak sulung.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-5-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa di board personaliti? kenapa bkn di bod gossip tempatan? apa pun safe delivery anzalna.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 01:53 PM | Show all posts
tu dia..anzalna posa masa pregnant pun masuk berita...ampa mengandung tiap kali bulan posa 3-4 kali pun takdak sapa pedulik
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Berita ni lg seronok dibaca berbanding berita dgn kisah xberhabisan si over elbulus ni mengandung. Kisah el mengandung annoying kot berbanding kisah retis lain yg turut mengandung jua.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
X payahler.. cian baby lapar
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Meols tgh 20w skrg. Puasa jgk. Tp harini mcm xthn la sbb panas sgt. Kt opis plak ekon rosak. Mmg kering tekak
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 07:52 PM | Show all posts
Sazida replied at 13-5-2019 02:35 PM
Meols tgh 20w skrg. Puasa jgk. Tp harini mcm xthn la sbb panas sgt. Kt opis plak ekon rosak. Mmg ker ...

Jangan puasa kalau tak larat, sistur.. Esok2 boleh ganti balik.. Ktorang pun penah office tengah aircond rosak, time puasa pulak tu.. Tak pregnant pun dok halusinasi minum air..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian baby dlm perut lapar.. takyah puasa la. Mak aku sebolehnya sumbat aku dgn makanan ..  dia ckp ni utk baby bukan utk kau ha makan lg dan lg..lepas tu g tido.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-5-2019 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
minah_selekeh replied at 13-5-2019 07:52 PM
Jangan puasa kalau tak larat, sistur.. Esok2 boleh ganti balik.. Ktorang pun penah office tengah a ...

Tahap bhya dh tu tak pregnant pn halusinasi tgh minum air.,, haha
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 14-5-2019 12:50 AM
Kesian baby dlm perut lapar.. takyah puasa la. Mak aku sebolehnya sumbat aku dgn makanan ..  dia ckp ...

Hahahahaha kalau time aku puasa, balik opis je terus membuta.,, stkt harini, baru sehari xpuasa. Tu pun sbb xbangkit sahur. Sedar2 dh azan subuh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahad lepas jumpa dia dekat parking kereta Melawati Mall. Dalam pukul 3 kot. Dia minum ayaq boost masa otw ke kereta dia. Hihihi dia dgn husband & maid shopping barang dapur kot. Perut dia x la besar tapi nmpk berseri sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 10:03 AM | Show all posts
kucingitam replied at 13-5-2019 01:53 PM
tu dia..anzalna posa masa pregnant pun masuk berita...ampa mengandung tiap kali bulan posa 3-4 kali  ...

Kejam....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 08:33 AM | Show all posts
suka anzalna ni, dah lah cantik lemah lembut je
berlakon pun tak lah kayu kayan sangat
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Selamat berpuasa, selamat beranak, semoga Allah permudahkan segala urusan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiiiii.. napa laa akak n akak ipar aku tak masuk berita psl bnde ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 09:13 AM | Show all posts
doktor ckp klu dah 2nd dgn 3rd trimester takde masalah posa..1st trimester tak payah nak memandai2 sgt..dah sah2 asik mabuk ja..tp klu larat posa la..iols 1trimester da 4 hari ponteng..muntah2 Semoga anzalna selamat la posa n deliver ye..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-5-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik nya Anzalna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:17 PM GMT+8 , Processed in 0.222355 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list