Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20855
View
174
Reply

SAMARINDA : CARI AKU DI SYURGA [AERIL AZFREL, JANNA NICK]

[Copy link]

Author: willow12    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2019 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 6-6-2019 02:07 PM

pelakon Cari Aku Di Syurga 1.jpg

EPISOD : 15 episod
TARIKH TAYANGAN : 6/5/2019 10pm
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS SKRIP : Nurul Halawati
PENGARAH : Shahrulezad Mohameddin
PRODUKSI : Radius One Sdn Bhd
PELAKON : Ariel Zafrel, Janna Nick, Mimi Lana, Duerra Mitilda, Dalimawati, Maria Farida, Aishah Atan

Pelakon drama Cari Aku Di Syurga 2.jpg

WATAK PELAKON
Ariel Zafrel sebagai Anas
Janna Nick sebagai Lisa
Mimi Lana sebagai Mira
Duerra Mitilda sebagai Suri

IMG_20190502_232620.jpg

SINOPSISNYA:
Anas dan Lisa merupakan pasangan kekasih yang saling mencintai di antara satu sama lain walaupun mereka datang daripada dua latar belakang yang sangat berbeza. Ibu Lisa menentang hubungan mereka kerana merasakan Anaz tidak setaraf dengan mereka dan mahu menjodohkannya dengan Dr. Arsyad.

Lisa nekad melarikan diri dari rumah dan terus bernikah dengan Anas. Perkahwinan mereka mula diuji apabila Lisa yang tidak biasa hidup susah terpaksa melalui kedaifan hidup. Setelah melahirkan anak mereka yang pertama, Suri, Lisa terus meminta cerai dari Anas kerana ingin kembali kepada kehidupan lamanya yang mewah.

IMG_20190502_232640.jpg

Anas terus membesarkan Suri bersama isteri barunya, Mira. 6 tahun kemudian, Lisa yang sudah berkahwin dengan Dr. Arsyad kembali menuntut hak penjagaan ke atas Suri. Pada masa yang sama, Anas telah mengalami kemalangan yang mengakibatkan ganguan kepada daya ingatannya.
IMG_20190502_233649.jpg
IMG_20190502_233631.jpg

Kemuncak bermula apabila Suri terpaksa mengikut Lisa kerana Anas yang tidak mampu mengingati bahawa Suri merupakan anaknya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 2-5-2019 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20190502_234229.png

Directed by sharulezad director tersohor menang awards yach!!!

Tp knp promo nya very the suam2 kuku eh? Tak mcm nur....  
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk iklan.. Ingatkn cerita hantu
Aeril kata kt janna.. Ko dah mati..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 3-5-2019 08:08 AM
Tgk iklan.. Ingatkn cerita hantu
Aeril kata kt janna.. Ko dah mati..

Samalah saya igtkan citer hantu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai hero...confirm meleweh
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 11:08 AM | Show all posts
iols suka..cuma x suka budak Suri tu..kayu dia dari SHMP ..x seswai bawak watak anak beremosi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 12:16 PM | Show all posts
mcm tak best jahh
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 12:42 PM | Show all posts
Ada satu telemovie RTM lakonan Janna n Gambit. Apa ntah tajuk dia, lebih kurang gini jugak jalan cerita dia. Memandangkan ni drama bersiri haruslah penceritaan tu lebih details dan berkembang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kerapnya ariel jd hero....best jgk dia berlakon.cuma kdg2 tk minat sgt nk tgk dia berlakon tak tau nape...intonasi suara kot....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by merahrose at 3-5-2019 02:17 PM
puteribaya replied at 3-5-2019 11:08 AM
iols suka..cuma x suka budak Suri tu..kayu dia dari SHMP ..x seswai bawak watak anak beremosi


komen ni klau smpai kt nnek dia hbis la kau...tp mmg pn dura ni berlakon x feel
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
merahrose replied at 3-5-2019 02:16 PM
komen ni klau smpai kt nnek dia hbis la kau...tp mmg pn dura ni berlakon x feel

Sapa nenek dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
saaya replied at 3-5-2019 12:42 PM
Ada satu telemovie RTM lakonan Janna n Gambit. Apa ntah tajuk dia, lebih kurang gini jugak jalan cer ...

Ye betul. Drama rtm1, tajuk aku dan dia. Cuma dlm citer tu kakak gambit yg sakit bed ridden. Tp ujung2 hepi ending gambit jd org kaya bwk mercedez...

Yg ni kalu based on tajuk mcm berakhir dgn kematian rasanya. Aku agak je la..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
hero tak best
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
willow12 replied at 3-5-2019 07:32 PM
Ye betul. Drama rtm1, tajuk aku dan dia. Cuma dlm citer tu kakak gambit yg sakit bed ridden. Tp uj ...

Ni yang rasa nak g tgk sekali lagi ni... Yelah drama ni tajuk dia ke arah kematian pulak ye. Ai pun xperasan. Tp kalau gitu pd Ai okay je. Drama bulan puasa ni kalau sedih2 baru meruntum jiwa penonton gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by merahrose at 7-5-2019 12:10 PM
Zeatyisaac replied at 3-5-2019 03:33 PM
Sapa nenek dia?


Ku fridah klau x slah..
Edit : bkn cucu ku fridah...sorry i slah anggap
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 07:38 PM | Show all posts

Ehh bukanlaa.... budak duerra ni bukan cucu kpd mna2 pelakon...

Yg cucu pelakon ku fridah yg jdi pelakon kanak2 tu namanya puteri luvyna ...drama paling diingati lakonan budak tu, dia jadi anak que haidar dlm drama cahaya malaika...y que sanggup botakkan kepala tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2019 12:25 PM | Show all posts
  

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
merahrose replied at 4-5-2019 01:31 PM
Ku fridah klau x slah..

ku faridah as if mak ungku..oit,kalau betul mmg dia kena ajar cucu dia acting sbb dia acting sgt superb hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 01:21 AM | Show all posts
layan jugak drama ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 01:22 AM | Show all posts
kelakar mak janda dengan anak dara dia berebut si anas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list