Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21291
View
393
Reply

Thai Royal Family v2

[Copy link]

Author: cmf_almondpecan       Show all posts   Read mode

Post time 5-5-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 5-5-2019 12:02 PM
anak pempuan dia ngan bini no. 2 tu lawa.

This one kan yg dia culik bawa balik thai just because sami bagitau dia utk simpan anak ni sbb bawa tuah? Dahle adik beradik dia yg lain (seibu) sumer laki, mak dia besarkan di us tanpa sesen pun duit bapak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini no 3 tu cantik..tp anak nya lain btol muka
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 5-5-2019 12:31 PM
bakal pengganti dia

Ada yg speku, pemerintahan beraja ni maybe berakhir di zmn raja vajira ni. Iols seram je tengok stail dia, cam mafia pun ada. Semberono. Sangat mengingatkan zmn pemerintahan king henry viii yg reckless. Chuols tau tak birthday dog foo foo, bini dia masatu menari topless depan guests! Nampak tetek bini diraja utk tatapan semua!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini lama dia ceraikan mcm kene fitnah tp xdpt deyols nak lawan balik, especially the 1st wife. Sbb law lese majeste
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 01:27 PM | Show all posts
belilies replied at 5-5-2019 01:23 PM
Ada yg speku, pemerintahan beraja ni maybe berakhir di zmn raja vajira ni. Iols seram je tengok st ...

ada video nehh.

tek tek dia kecekkk je.

tapi semua orang tengok.

pastu posing ngan g string.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 01:37 PM | Show all posts
belilies replied at 5-5-2019 01:20 PM
This one kan yg dia culik bawa balik thai just because sami bagitau dia utk simpan anak ni sbb baw ...

iya,

tapi mmg sorang adik bradik dia muka pelik.


Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
belilies replied at 5-5-2019 01:20 PM
This one kan yg dia culik bawa balik thai just because sami bagitau dia utk simpan anak ni sbb baw ...

Ada yang kata princess ni didera oleh amak nya kerana tilikan tak mengena.

Amaknya jumpa sami and hasil tilikan, kalau dia dapat 5 boys ngan rama x ni, dia akan jadi queen. Sekali no 5 girl.

Tapi kan, abang2nya elok2 educated study law lagi. Kalau bagi crown prince pon elok kat yang sulung tu. Tapi kang amaknya naik lak musti king ni takmo itu berlaku.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 5-5-2019 01:27 PM
ada video nehh.

tek tek dia kecekkk je.

Queen yg baru jd queen ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:11 PM | Show all posts

nombor 3.

mak si bakal raja thai kelak
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 5-5-2019 11:53 AM
Anak2 menjadi walaupun mak pelakon soft porn.

Kannn... suka background dorang pelbagai. Yang doctor tu cam helok jeeee
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ke helll semua org duk baring2 senget depan king nie.. Funny betul
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 5-5-2019 01:37 PM
iya,

tapi mmg sorang adik bradik dia muka pelik.

Yg paling gelap tp muka persis indian tu ke? Tengok mata dia rapat ke tgh cam raja vajira gak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Syd replied at 5-5-2019 01:27 PM
ada video nehh.

tek tek dia kecekkk je.

Yg sambut birthday tu ke uols?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2019 04:03 PM | Show all posts
Pada hari ini 5 Mei 2019, bertukarlah semua gelaran kerabat terdekat (saya gunakan ejaan RTGS supaya sama dengan sebutan sebenar):

1. Raja Bhumibol (Phumiphon) - Somdet Phra Borom Chanokna Phrabat Somdet Phra Poraminthara Maha Phumiphon Adunyadet Mahintalathibet Ramathibodi Chakrinaribodin Sayamintharathirat Boromnathabophit (Ratchachanok maksudnya Paduka Ayahanda)

2. Queen Sirikit - Somdet Phra Nang Chao Sirikit Phra Borom Ratchaninat Phra Borom Ratchachonani Phanbinluang (Ratchachonani maksudnya Paduka Bonda)

3. Princess Sirindhorn (Sirinthorn) - Somdet Phrathanithathirat Chao Krom Somdet Phra Thepparat Ratchasuda Chao Fa Mahachakri Sirinthorn Maha Wachiralongkorn Woraratchapakdi Sirikitchakarini Pirayaphat Rattasima Kunakorn Piyachat Sayamborom Ratchakumari (Gelaran Krom Somdet ialah gelaran royal peerage yang tertinggi. Sebelum ini Raja Vajiravudh menggantikannya dengan gelaran Somdet Phra). Gelaran Princess Sirindhorn yang lama dikekalkan dan ditambah lagi dengan gelaran baru.

4. Princess Chulaphorn (Chulabhorn) - Somdet Phra Chao Nongnang Ther Chao Fa Chulaphorn Walailak Akharatchakumari Krom Phra Sisawangkhawat Worakhatiyaratchanari (Krom Phra ialah gelaran royal peerage di bawah Krom Phraya. Di atas Krom Phraya ada Somdet Chao Phraya dan Chao Phraya. Di bawah Krom Phra ada Krom Luang, Krom Khun, Krom Muen dan Krom Phan).

5. Princess Soamsawali - Phra Chao Worawong Ther Phra Ong Chao Soamsawali Krom Muen Sudhanarirat (Krom Muen ialah gelaran royal peerage di bawah Krom Khun).

6. Princess Patcharakitiyapha (Bajrakitiyabha) - Somdet Phra Chao Luk Ther Chao Fa Patcharakitiyapha Narenthirathepiyawadi (Phra Chao Luk Ther maksudnya Paduka Anakanda Perempuan)

7. Princess Siriwanwari Narirat (Sirivannavari Nariratana) - Somdet Phra Chao Luk Ther Chao Fa Siriwanwari Narirat Ratchakanya

8. Prince Thipangkorn Rasamichot (Dipangkara Rasmijoti) - Somdet Phra Chao Luk Ya Ther Chao Fa Thipangkorn Rasamichot  Mahawachirotamangkun Siriwibun Ratchakuman (Rajakumar) (Phra Chao Luk Ya Ther maksudnya Paduka Anakanda Lelaki manakala ratchakuman/rajakumar itu maksudnya putera yang utama).

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2019 04:05 PM | Show all posts
SyahidiVa replied at 5-5-2019 10:46 AM
Mcm xde princess ubolratana hrini.. Mmg xde gelaran chao fa la tuk princess

Nampaknya takde kali ni.

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 04:07 PM | Show all posts
riyadhK replied at 5-5-2019 03:59 PM
Yg sambut birthday tu ke uols?

iyaaaa

selamba gila
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2019 04:11 PM | Show all posts
nazzse replied at 5-5-2019 11:14 AM
Tq tt, untuk semua jawapan, jelas. Tengok kat YT tak jelas sangat, u explain baru faham.

2nd p ...

Princess Sirivannavari tu masa kena "culik" oleh bapanya, bergelar Mom Chao saja sbb lahir dari seorang commoner dan tak diiktiraf. Kisahnya ibu beliau diberitahu tukang tilik kalau dia beranak 5 anak lelaki dia akan jadi queen. Tapi oleh kerana anak yg kelima tu perempuan dan kebetulannya suaminya dah suam2 kuku dgn dia masa tu, dia marah kat anak yg last ni. Katanya dia mendera anak bongsu ni. Jadi ayahandanya menculiknya dari UK tempat mak dan adik beradik lain duduk masa tu.

Tentang wife no 3 tu, ada beberapa berita tak rasmi yg kata dia kena cukur botak dan "disimpan" di penjara baru dalam kawasan istana Nonthaburi. Tapi ini rumours dan tak dpt disahkan.

Mmg rakyat tak berani komplen. Penjara sekurang2nya 15 tahun utk kesalahan paling kecil sekalipun. Itu sbb saya agak keberatan nak tulis banyak sgt gosip kalau takde RP. Ada RP pun pandang2 juga. Mana la tau.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2019 04:12 PM | Show all posts
PristineOne replied at 5-5-2019 12:57 PM
Madame...

Prince Dipangkorn tu rasanya dah diagnose ada minor cacat kan?  Apa kecacatan dia tu ma ...

Katanya salah satu spectrum dalam autism.

Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 5-5-2019 04:11 PM
Princess Sirivannavari tu masa kena "culik" oleh bapanya, bergelar Mom Chao saja sbb lahir dari se ...

Ohh.. Tp bkn ke srirasmi tu dpt 200juta bath sbg pampasan.. Ingt kn die kt oversea.. Ala2 cp azrinaz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2019 04:54 PM | Show all posts
SyahidiVa replied at 5-5-2019 04:27 PM
Ohh.. Tp bkn ke srirasmi tu dpt 200juta bath sbg pampasan.. Ingt kn die kt oversea.. Ala2 cp azrin ...

Ada juga laporan dia ditawarkan 200 juta bath dan kembali ke kampungnya. Nak hidup senang overseas terutama mcm UK atau US dgn 200 juta baht atau 6-7 juta USD mungkin tak cukup.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085104s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list