Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21551
View
393
Reply

Thai Royal Family v2

[Copy link]

Author: cmf_almondpecan       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 2-10-2019 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cmf_almondpecan at 2-10-2019 11:58 AM
bluecheese replied at 2-10-2019 11:06 AM
Apa khabar Sayamkumari Sirindhon, dengan berat badan dan umurnya yg makin meningkat tu, tak sakit ke ...


Princess Sirindhorn baru2 ni dapat anugerah tertinggi utk orang awam di negara China atas sumbangannya terhadap persefahaman china-thailand. Pingat dianugerahkan oleh Presiden China. Princess sirindhorn mewakili penerima2 pingat lain dgn memberi ucapan dlm bahasa inggeris dan mandarin.

Dpd berita thai setiap hari, nampaknya beliau tetap sibuk mcm dulu2 juga walaupun usia meningkat dan berat badan maintain. Berapa minggu lepas beliau dikunjungi YTM Tengku Puteri Intan Safinaz yg mewakili PBSM. Kelihatan princess sirindhorn ada dressing besar di kaki kanannya disebabkan kecederaan. Sblm tu dia pakai armsling mungkin terpleot tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Off topic, pada zaman dulu-dulu biasanya kerabat diraja dari negara atau negeri berjiran akan kahwinkan anak mereka untuk kekalkan hubungan baik sesama mereka.

Dulu masa baca berita yg kerabat diraja Kelantan kawinkan anaknya dgn kerabat Siam tu rasanya mcm professional je nak kekalkan hubungan baik dgn puak kerabat Islam kat sebelah sana. Tapi sayangnya anak muda skrg pun tak ingin mengekalkan hubungan sebegitu.

Rugi rasanya kpd kedua-dua belah pihak, terutama bila berlakunya insiden yg tidak diingini.
Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2019 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tertanya juga negeri-negeri yg bersempadan ni selalu apa agaknya aktiviti diorg buat sama-sama?
Minum teh ke, memancing ke atau makan durian sama-sama
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-10-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bluecheese replied at 2-10-2019 10:01 PM
Tertanya juga negeri-negeri yg bersempadan ni selalu apa agaknya aktiviti diorg buat sama-sama?
Mi ...

Kalau Raja Perempuan Kelantan dgn Queen Sirikit dulu ada juga minum teh kunjung mengujungi di istana taksin ratchaniwet di wilayah narathiwat ataupun di istana di kelantan.

Puteri sirindhorn pun ada naik kapal tentera laut thailand datang melawat sekolah2 di langkawi sambil bawa hadiah beras siam.

Negeri2 utara semenanjung kan sehingga 1909 merupakan negeri naungan siam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2019 10:37 PM | Show all posts
HARI NI GENAP 3 tahun kan KING BHUMIBOL MANGKAT.
NK tanya xde ura2 lg ke bkenaan pewaris takhta Thai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2019 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Hashitah replied at 13-10-2019 10:37 PM
HARI NI GENAP 3 tahun kan KING BHUMIBOL MANGKAT.
NK tanya xde ura2 lg ke bkenaan pewaris takhta Tha ...

Setakat ni blm lg nampak pewaris yg dilantik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:27 AM | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 15-10-2019 06:48 AM
Setakat ni blm lg nampak pewaris yg dilantik.

dgr berita td gundik official tu dh kena pecat.

ade cerita dalaman tak?


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 22-10-2019 01:27 AM
dgr berita td gundik official tu dh kena pecat.

ade cerita dalaman tak?

Kata. Berita rasmi, sebelum king kahwin dgn queen secara rasmi sblm pertabalan hari tu, gundik ni menentang habis-habisan sbb dia sendiri nak jadi queen. Tp king kahwin jugak dgn suthida. So lepas kahwin tu gundik tu kerap mengamuk sampai king terpaksa bg dia title tu utk kurangkan masalah. Tp tak berjaya sbb dia tetap cuba sabo queen sbb nak ganti jadi queen. Jd king pun marah dan buang semua title dia dlm royalty dan military.

Tp berita dalaman menunjuk kpd king sedang buang org2 dia dah tak suka termasuk gundik koi ni. Trend baginda suka buang pompuan yg rapat dgn dia dan dah tak disukai. Cara buang pulak bukan biasa2. Semuanya dgn cara yg brutal. Tgk semua bini/gundik terdahulu kena hukuman yg teruk kecuali bini no.1 sbb itu anak sedara mak dia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:41 AM From the mobile phone | Show all posts
terkejut gak sbb tetiba je buang gundik
. padahal baru 3 bln lantik jadi gundik rasmi. siap ada queen suthida duduk sblh king masa upacara tu.

gundik koi ni ke yg ada gambar jalan2 kat german dgn king yg pakai cropped top tu?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:44 AM From the mobile phone | Show all posts
so lps ni sineenat ni hidup mcm rakyat kebiasaan kena cari kerja ke camana? king ada kasi 'divorce' settlement ke tak?

dia ni trained nurse... imagine kena hidup mcm rakyat kebanyakan slps mewah2
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 09:55 AM | Show all posts
Bagussss.. rasain kena lucut title..
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 10:07 AM | Show all posts
Dekat tuider cer cari Andrew MacGregor Marshall. Dia banyak cerita perangai tak semengah king V tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 22-10-2019 09:41 AM
terkejut gak sbb tetiba je buang gundik
. padahal baru 3 bln lantik jadi gundik rasmi. siap ada que ...

Ye dia la orgnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 22-10-2019 09:44 AM
so lps ni sineenat ni hidup mcm rakyat kebiasaan kena cari kerja ke camana? king ada kasi 'divorce'  ...

Kalau dibenarkan hidup mcm biasa pun kira bersyukur. Kalau tak kena merempat dlm jail atau kena hina dan dera mcm bekas bini lg teruk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
wajibalQuyub replied at 22-10-2019 10:07 AM
Dekat tuider cer cari Andrew MacGregor Marshall. Dia banyak cerita perangai tak semengah king V tu

Ya mmg baca twitter dia juga antara lainnya. Buku dia pun menarik kalau nak baca gosip semata
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 22-10-2019 11:48 AM
Kalau dibenarkan hidup mcm biasa pun kira bersyukur. Kalau tak kena merempat dlm jail atau kena hi ...

kesian pulak

queen suthida tu secure ke?

kot hidup dlm stress jugak sbb bebila je raja boleh buang bila dh tak suka..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2019 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 22-10-2019 11:57 AM
kesian pulak

queen suthida tu secure ke?

Takleh nak kata jugak secure ke tak walaupun queen. Jangankan queen, adik dia yg sgt disayangi rakyat pun takleh nak jamin. Tp buat masa ni dia bg byk anugerah kat adik dia tu. Kalau dia buat hal dgn adik, maybe rakyat akan mengamuk.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 01:36 PM | Show all posts
baca kat isu semasa, terus terjah ke sini..

queen suthida nampak humble je, harap2 takde gossip negatif pasal queen..  kalau diperhati air muka gundik koi nampak keras sikit, tak dpt nak bayangkan nasib gundik koi lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 02:04 PM | Show all posts
harap queen ni kekal lah jodoh, be treated well hingga akhir hayat. king ni perasan immortal kot. tu pasal nya mcm ni perangai
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2019 02:11 PM | Show all posts
yg aku baca dari tuider si Andrew tu, si gundik kena sumbat lam his personal prison selama 2 tahun.

berebut tempat dgn queen dlm adat rasmi negara (soon ) dan pegawai istana pun ramai yg x suka si gundik itew

King ni mmg rasa dia above the law sangat lah. silap aribulan queen will be next kena hukum (kata Andrew la)... so kita wait n see
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095751s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list