Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21537
View
393
Reply

Thai Royal Family v2

[Copy link]

Author: cmf_almondpecan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-5-2019 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by cmf_almondpecan at 1-5-2019 09:22 PM

Memandangkan thread pertama telah ditutup, izinkan saya buka thread kedua sbg sambungan kpd thread pertama di sini https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=276949&page=102&authorid=1063700

Pada hari ni 1 Mei 2019, Raja Thai telah merasmikan ikatan perkahwinan dgn General Suthida yg selama ni mmg bersama dgn baginda. General Suthida ni asalnya pramugari tp kemudian dititah menjadi General walaupun tiada pengalaman sbg tentera dan terus naik sehingga menjadi General 4 bintang. Beliau wanita pertama Thailand yg bukan dari kalangan anak raja yg menjadi general 4 bintang. Dgn perasmian hubungan dgn raja, maka Suthida menjadi Queen consort Thailand dan akan ditabalkan dgn raja pd 4 mei.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 09:30 PM | Show all posts


Merasmikan ikatan perkahwinan


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 09:32 PM | Show all posts


Pengantin perempuan turut menandatangani dokumen pengesahan ikatan perkahwinan dan disaksikan oleh Puteri Sirindhorn.



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ka raja thai ni banyak mistress,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 1-5-2019 09:58 PM
Bukan ka raja thai ni banyak mistress,,

Kisah2 ni boleh dibaca dlm thread pertama yg ada linknya di post #1 di atas.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 1-5-2019 10:19 PM
Kisah2 ni boleh dibaca dlm thread pertama yg ada linknya di post #1 di atas.

Akhirnyaaaaa.... Dah ada anak sorang kan? Ke mak salah... Selalu lintas2 pic diorg kat timeline insta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 1-5-2019 10:21 PM
Akhirnyaaaaa.... Dah ada anak sorang kan? Ke mak salah... Selalu lintas2 pic diorg kat timeline in ...

Khabarnya ada. Dan pengumuman perkahwinan kata dah kahwin tp tak nyatakan tarikh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Best thread thai royal dulu. Berhari nak khatam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2019 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts


Khao nai Phra ratcha samnak (berita diraja) utk hari ini 1 Mei 2019 tentang perlantikan General Suthida sbg Somdet Phra Ratchini iaitu Raja Permaisuri Thailand.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat pokcik @PristineOne cite pasal gelaran General.
Bayangkan General Oks. Sori ot
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa dengan General ni dulu ke King pakai t shirt sleeveless hanging takat perut kat airport?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2019 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-5-2019 11:49 PM
Masa dengan General ni dulu ke King pakai t shirt sleeveless hanging takat perut kat airport?

Ya dgn org yg sama ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 10:58 AM | Show all posts
nak tanya royal thai ni ada keturunan lee ke @ dari china?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2019 01:55 PM | Show all posts
nad014 replied at 2-5-2019 10:58 AM
nak tanya royal thai ni ada keturunan lee ke @ dari china?

Ada. Untuk royal family yg skrg ni, ibu kpd King Bhumibol (Somdet Phra Sri Nagarindra) berketurunan Cina.

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Best thread raja thai ni,lagi2 info dari TT.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2019 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
wallflower replied at 2-5-2019 04:37 PM
Best thread raja thai ni,lagi2 info dari TT.

Tkasih tapi saya cuma khabarkan mana yg kebetulan saya tau dan cuba jawab mana2 soalan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2019 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni hari pertama Queen Suthida menjalankan tugas rasmi sbg permaisuri. Aktiviti raja menjelang pertabalan mmg byk dari waktu biasa. Setiap satunya diumumkan bahawa baginda hadir dgn Somdet Phra Rajini iaitu dymm permaisuri.

Buat pertama kalinya Suthida duduk di belakang kenderaan dgn raja. Biasanya dia duduk depan sebelah drebar. Dia kelihatan agak kekok dan gusar sbb puteri sulung raja ikut sekali. Dia berusaha jalan seiring dgn puteri yg kelihatan tak berapa mesra dgn dia (sebelum ni, puteri bajrakitiyabha nampak mesra juga dgn bekas ibu tiri rasminya yg kedua). Ada sekali tu dia berjalan tak berpayung. Mungkin mengambil masa utk dia settle in to the position.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 2-5-2019 11:04 PM
Hari ni hari pertama Queen Suthida menjalankan tugas rasmi sbg permaisuri. Aktiviti raja menjelang p ...

Nnt adekah adik beradik king n puteri sulong kena sembah queen suthida sbb queen suthida kn lbih muda dan junior.. Apa respon dan reaksi rakyat thailand dgan new queen..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
SyahidiVa replied at 3-5-2019 06:21 PM
Nnt adekah adik beradik king n puteri sulong kena sembah queen suthida sbb queen suthida kn lbih m ...

Kalau ikut precedent dari zaman King Bhumibol, kakak raja sembah raja bila ada istiadat yg sgt formal utk kurnia anugerah tradisional kpd kakandanya. Tp raja akan turut memberi wai hormat kpd kakanda sbg seorang adik. Kakak raja pulak tak sembah kaki Queen cuma beri wai hormat dan queen pula beri wai hormat yg lebih mendalam utk menghormati kedudukan kakak raja.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_almondpecan replied at 3-5-2019 07:33 PM
Kalau ikut precedent dari zaman King Bhumibol, kakak raja sembah raja bila ada istiadat yg sgt for ...

Btul2 menarik kan.. Slalu follow ig royal world thailand... Hrap2 ade gelaran jgak untuk ex wife king, princess soamsavalli.. Beliau msih di hospital kan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096905s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list