CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Sang_Pencinta

Kerana Rumah Terlalu Semak, Penyamun Tak Jadi Merompak

  [Copy link]
Post time 29-4-2019 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersepah tp stillnmpk bersih...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2019 01:02 PM | Show all posts
dkt tupperware hijau tu bkn ada telur ke? eeee apa lh rumah mcmni... mcmana dia blh ddk rumah bersepah mcmtu eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee mujur tk tunjuk toilet rumah tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 01:06 PM | Show all posts
jetrofa replied at 29-4-2019 12:02 PM
semak bersepah dgn barang je.. klu perhatikan dinding lantai tu nmpak bersih tak berkerak

ha'ah la

gigih tgk balik, perati
lantai dgn dinding nmpk bersihcorner dinding pun xbersawang
plus tmpt sembahyang die pun nmpk bersih
top shelves tu nmpk berkilat kot

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu rsa x nk umah kna aim dgn perompak or penyamun, bleh la amalkn gaya hidup mcm nj
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 29-4-2019 01:06 PM
ha'ah la

gigih tgk balik, perati

kan...mungkin betul la kot owner sengaja bagi bersepah nmpak mcm baru diselongkar pencuri...berbaloi gak taktik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 29-4-2019 11:44 AM
sempat lg ye penyamun tnye soalan mcm tu

'better' sikit jela rumah ni compared dgn rumah yg be ...

Sabtu lps join csr kat rmh sorang ni..ssh.dia jg mak sakit...masuk dapur dia busuk gila...ada ke pampers yg mak dia pakai dia buang blkg rmh..aku kemurungan..sabar jela.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya cadar diA
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:06 PM | Show all posts
lantai dia bersih...sofa pun tak berhabuk...ok la lg ni...kelakar la pencuri ni...hahaha, mesti rumah dia kemas...tapi kerja pencuri...hahaha
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cupu replied at 29-4-2019 02:31 PM
Sabtu lps join csr kat rmh sorang ni..ssh.dia jg mak sakit...masuk dapur dia busuk gila...ada ke p ...

rumah jenis ape tu? kampung ke teres..sll kan teres ni ade lori sampah dtg kutip sampah tetiap rumah..

kalau jenis umah kampung, buang pulak blkg umh cenggitu je..oh M G sgt weh..pampers mane lut mane nk mereput..tak pening ke dgn bau bauan dr pampers..

i salute sgt dgn org susah yg pandai sgt jage kebersihan..susah tak bererti kau kene jd pengotor!

heh mcm family dr kedah ke mane tah, yg penduduk tlg bersihkan umah dh byk kali tp end up still kotor jugak..tgk kan org2 nye sihat lg tp pengotor..tilam kepam..yg dlm gmbar atas tu, cadar die pn nmpk bertukar la jugak psl tak nmpk hitam lg mcm kes2 lain
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Pertanyaan perompak tu xtau laa nk simpati or perli kt tuan umh...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
namieamuro replied at 29-4-2019 03:15 PM
rumah jenis ape tu? kampung ke teres..sll kan teres ni ade lori sampah dtg kutip sampah tetiap rum ...

Rmh kg..parit blkg rmh penuh pampers..bygkan pampers org tua..busuk weii..nak nangis rasa..diaorg dh mati bau agaknya...blk pjg aku ceramah dkt anak bila blk bsepah...jgn la wat perangai pengotor ni..malaikat rahmat pun xnak dtg.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:27 PM | Show all posts
err..teringat rancangan omputih...Clean House dulu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada hikmah rupanya kalau rumah bersepah
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Takdelah kotor tara mana pun. Cuma barang xbersusun
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 29-4-2019 11:20 AM
hahahaha....teringat aku masa gi melawat sebijik rumah di georgetown, aku kata kalo pencuri masok mm ...

Dorang rasa perangkap kot.....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 29-4-2019 01:06 PM
ha'ah la

gigih tgk balik, perati

Rumah dia bersih sebenarnya.....dia pun bkn hoarder.....

Mgkin sblm penyamun tu masuk, dah ada penyamun lain dtg dulu....tu yg bersepah....
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 29-4-2019 04:23 PM | Show all posts
hahahahhaha.. makin berselerak lah rumah nie sebab tuan rumah dah yakin sgt umah berselerak, pencuri tak masuk.

yg penting cadar kt tilam tegang
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 04:32 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 29-4-2019 03:58 PM
Rumah dia bersih sebenarnya.....dia pun bkn hoarder.....

Mgkin sblm penyamun tu masuk, dah ada  ...

ha'ah blh jd lh kan



Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihihi lucu jugak siap terserempak
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 04:38 PM | Show all posts
mesti rumah dia besar,

sbb tu jadi sasaran pencuri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 09:18 PM GMT+8 , Processed in 0.079624 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list