CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 6656|Reply: 64

Kerana Rumah Terlalu Semak, Penyamun Tak Jadi Merompak

  [Copy link]
Post time 29-4-2019 11:02 AM | Show all posts |Read mode
Dua penyamun yang memecah masuk ke sebuah kediaman di Simpang Ampat, Pulau Pinang pada 24 April lalu terkejut dengan keadaan rumah yang sangat semak dan memutuskan untuk membatalkan niat mereka, lapor akhbar Sin Chew Daily.





Kredit foto: Sin Chew Daily





Dalam kejadian jam 1 petang itu, kedua-dua penyamun dikatakan keliru dengan keadaan rumah yang bersepah itu, di mana barangan di dalam rumah berselerakan di ruang tamu dan di atas tilam di bilik tidur. Tidak cukup dengan itu, perabotnya juga tidak tersusun dengan baik.





Kredit foto: Sin Chew Daily





Kedua-dua penyamun itu dikatakan cuba mencuri televisyen tetapi tidak meneruskan niat mereka kerana menyangkakan rumah itu sudah dimasuki pencuri lain.


Tuan rumah, Ang, 77, yang baru pulang tergesa-gesa masuk ke dalam rumah apabila melihat sebuah kereta putih diletakkan di hadapan rumahnya sebelum terserempak dengan kedua-dua pencuri tersebut meluru melarikan diri.





Kredit foto: Sin Chew Daily





Lebih melucukan, mereka sempat bertanya "Ini rumah kamu ke?" kepada tuan rumah sebelum melarikan diri.


Ang kemudiannya membuat laporan polis. Menurutnya, ini bukanlah kejadian pertama. Sebelumnya, rumahnya telah dimasuki pencuri beberapa kali dengan memecahkan tingkap.


Sebab itulah Ang berkata dia tidak suka mengemas barang dan tidak menyimpan sebarang barangan berharga di dalam rumahnya.





Kredit foto: Sin Chew Daily





Polis bagaimanapun mengesahkan nombor plat kenderaan yang digunakan pencuri itu sebagai palsu, lapor Sin Chew Daily.


Nampaknya, petua baru Encik Ang untuk mengelak kecurian menjadi. Tapi, mampukah kita untuk hidup seharian dengan rumah seperti ini? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2019 11:08 AM | Show all posts
Rumah macam ni bukan setakat pencuri tak mahu masuk, hantu dan setan pun tak berkenan nak melepak kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuan dia sanggup duduk situ. Tak serabut ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:17 AM | Show all posts
Jenis hoarder dan pemalas macam tu lah rumah mereka perompak pun boleh pening nak lihat apa pun cadar tetap shark du du
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuan rumah cari barang sendiri pun tak jumpa kalau macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:20 AM | Show all posts
hahahaha....teringat aku masa gi melawat sebijik rumah di georgetown, aku kata kalo pencuri masok mmg dia letak balek barang yg dia nak curi kalo tgk rumah mcm tongkang karam mcm nie

rupa2 nya ada, pencuri x jadi mencuri sebab rumah semak....
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:20 AM | Show all posts
x susah ke nak jln ngn barang x tersusun tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:24 AM | Show all posts
siap tanya owner lagi utk kepastian
adoiiiila penyamun ni
mesti penyamun jenis OCD
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahaha lawak pulak pencuri ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:42 AM | Show all posts
minta mana2 NGO jgn memandai buat program gotong royong di rumah ni
menghabiskan boreh ja
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
sempat lg ye penyamun tnye soalan mcm tu

'better' sikit jela rumah ni compared dgn rumah yg berhimpit ramai2 adek bradek tu smpi tayar motor pun ade kt dapor..oh dgn rumah yg kt melaka tu..pampers setiap ceruk
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols kalau masuk rumah ni confirm pening terus pengsan.. nauzubillah.. sapah seketul keciknkat lantai rumah pon iols dh rengsa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-4-2019 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawak, siap disindir penyamun lol
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:50 AM | Show all posts
HEHEHEHEHE..KELAKAR PULAK NEWS NI
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:57 AM | Show all posts
so kalau nak pi holiday lama boleh ikut tips ni ke cam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
semak bersepah dgn barang je.. klu perhatikan dinding lantai tu nmpak bersih tak berkerak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2019 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha pemalas punye pencuri ..!
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tuan rumah kata terpaksa sepahkan rumah dan x letak brg2 berharga sbb umahnya dh byk kali dimasuk pencuri...kesian pulak,terpaksa hidup mcm tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 12:13 PM | Show all posts
aku pernah pergi area flat PPR
kusyen buruk pun diangkut letak depan rumah kawasan flat tu
giler
mana la tak nmpk rumah PPR bersepah!
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayat perompak ' Rumah kamu ke ni? Lain kali kemaskan la sikit. Senang sikit kami nak buat keje'
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-9-2022 12:50 AM GMT+8 , Processed in 0.084482 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list