CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Sang_Pencinta

'Membazir, Dah Terlampau Kaya Ke?' - Netizen Terkejut Hartawan Beli Lemang Naik

  [Copy link]
Post time 30-4-2019 01:12 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 28-4-2019 07:44 AM
Betul ke sedap sgt lemang dia?
I ni selalu rasa tertipu bab makan ni...
Orang sana sini citer sed ...

hehehe tekak u bukan tekak marhaen tu sis
lagi2 kalau u jenis yg pandai masak rich2 pekat2 gitu

kalau setakat lemang sedap
kat area taman medan sebelah bandar sunway tu
ada jual time nak raya

lemang yg boleh dimakan begitu saja
kalau x salah nama lemang ori



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2019 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
anakmak replied at 30-4-2019 01:12 AM
hehehe tekak u bukan tekak marhaen tu sis
lagi2 kalau u jenis yg pandai masak rich2 pekat2 gitu
...


Ni bukan cerita lemang je tau...
Hampir semua makanan..

Baru2 ni boss I beriya ajak kita org makan kat satu tempat..
Kononnya nasi beriyani sedap namampus malam boleh mimpi mesti nak datang makan lagi..
I pun ikutkan aje la... tapi bila makan...hambar.
Member lain pun cakap ya sedap, sedap...
Dah semua kata sedap, boss pun memuji melangit sedap kan..
I pun kipas kuat cakap, betul boss sedap. Boleh datang lagi bawa family pulak..

Sebenarnya tak hingin...

Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 30-4-2019 11:57 AM
Ni bukan cerita lemang je tau...
Hampir semua makanan..


Hahaha
Ok laaa bos yg belanja

Cuba u rekomen satu tempat makan yg u rasa sedap
Mana tau kot2 I pernah makan
Susah ooo nak cari kedai sedap based on other people punya review
Macam u cakap lah
Banyak tertipu

Kalau I dok try2 tempat makan baru
Memang laki I akan marah sebab kalau x sedap I tak makan
Dia yg pening balik nak bawak gi tempat biasa makan, dah jadi 2 kali kerja

Tapi memang tak dinafikan
Standard tekak org Malaysia ni kadang I pun konfius
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku kaya, aku akan buat satu food court tak berapa jauh dari rumah agam aku. Pastu aku akan bayar semua pengusaha makanan yg jadi febret aku dari serata Msia utk meniaga kat situ. And kalau hasil jualan mereka melebihi jumlah tertentu, mereka pulak yg akan bayar aku sbg perkongsian keuntungan. Bila rasa nak makan sesuatu, aku suruh gerai yg berkenaan hantar segera. Tak sampai 5 minit dah dapat makan. Koserrr aku nak travel jauh2 even naik heli. Leceh kot, dengan risikonya lagi. Tapi gerai lemang toki ni takkan ada kat food court aku sebab bagi aku tak sedap sangat lemang & rendang dia. Ketupat palas segera nona pun jauh lagi sedap
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Org kaya naik heli sebab dia mampu lerr
Macam netizen ler... duit bnyk sikit mesti amik taxi.... if not amik ajer bas or lrt..
Idaknyer duit dia hanya cukup2 or buat loan pelbagai untuk bayo heli itewww

Org kaya selalu busy...time is golden gitewww
Ntah2 suruh helper ajer yang g beli teww
Money is not the matter here

Lebih kurang ajer cara manusia berbelanja..
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
anakmak replied at 30-4-2019 12:33 PM
Hahaha
Ok laaa bos yg belanja


Orang-orang yang membesar dengan masakan emak yang pandai masak memang rasa makanan yang dijual sekarang ni entah rasa apa-apa. I pun dibesarkan oleh family yang pandai masak so kitorang pandai appreciate food. Rasa lemak, masin, asam, manis ke mesti semua seimbang.

Selalunya yang cepat sangat cakap sedap ni most probably dibesarkan dengan makanan simple sahaja. To some children with nuggets, sausage etc. Tu pasal bila makan benda yang agak lain, terus cakap sedap.

Based on my surroundings yer. Jangan pula ada orang butt hurt sebab selalu sumbat anak uols tu nuggets and sausage.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahah i teringat cerita ‘Setem’ yg afdlin berlakon. Gi cameron highlands naik heli. Kalau tak silap ler
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
rosevelvet replied at 28-4-2019 09:35 AM
Kemaman, trg. Tp kalau lalu LPT mmg x jumpa. Kena lalu jln pantai. Stkt ni i rs lemang kijal the b ...

i setuju.. lemang Kijal best..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-5-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
fairy_fairy replied at 1-5-2019 10:46 AM
Orang-orang yang membesar dengan masakan emak yang pandai masak memang rasa makanan yang dijual se ...

I setuju
Macam yg selalu I cakap dgn my mum
Org yg x tau rasa jer cakap sedap

Mostly food macam lemang dan nasi briyani yg sedap... memang sedap... boleh dimakan tanpa lauk. Termasuk nasik lemak.

Rasa makanan ni ada awal dan hujungnya
Bila CW bukak kedai kat KL
I yg dah lama teringin nak rasa masakan pi la try
Dan agak hampa sebab hujung rasa dilebihkan dgn manis... spoiled betul utk pemakan macam i n my laki.

Rasa kena seimbang macam u cakap
Semua perlu ada tapi jgn sampai
Ada yg overshadow heheh
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 11:28 PM | Show all posts
Lemang tokki sedap tapi rendang tak sedap. Lauk2 pun biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 01:37 PM | Show all posts
duit dia suka hati dia la nak pegi memana dengan apa sekalipun. bukan guna duit rakyat untuk kesenangan diri mcm sesetengah ahli politaik
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 02:13 PM | Show all posts
isu dia psl heli tu. tp soalan jujur meols, mmg sdp sgt ke lemang ni chuols? and berbaloi x beratur and drive ke bentong tu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-5-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Most lemang jual tepi jalan memang keras. Terlalu lama dibakar kot
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala... rileks la. Kat semenyih ni pun ada je yg dtg beli doyan naik heli...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 03:14 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 27-4-2019 10:50 AM
Ikut suka dia ler nak datang naik apa bukan dia suruh orang lain tolong bayarkan tambangnya pun.

ha ah, lagipun dia nak mudahkan urusan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 03:26 PM | Show all posts
nh1129 replied at 1-5-2019 11:28 PM
Lemang tokki sedap tapi rendang tak sedap. Lauk2 pun biasa2 je

Lemang tokki memang ada kat situ je ke?
tempat lain tak ada?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2019 05:22 PM | Show all posts
bestnya teringin makan pape senang je naik heli. tapi kesian pulak kt org yg kena bawak heli tu nak cari tempat parking scr random ingat senang??
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 04:52 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 27-4-2019 06:55 PM
I yg duk bentong pun xde nk mkn lemang tokki
Sebab boikot. Geram dgn customer dia yg wat sesak jln  ...

owh maknenya lemang to'ki tu pun bkn to'ki penyayi punye..
hahah mati2 ingt penyanyi tu punye..tu plik knp to'ki tu mcm ssh plak..
dh 2x mkn..bolehla sdp jgk lemang die..tp sdp lg lemang mak I buat


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
misz_sanggul replied at 9-5-2019 04:52 PM
owh maknenya lemang to'ki tu pun bkn to'ki penyayi punye..
hahah mati2 ingt penyanyi tu punye..tu ...

Hahahaa.. Bkn la uols.. Tokki lemang ni org bentong..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ninjago replied at 8-5-2019 05:22 PM
bestnya teringin makan pape senang je naik heli. tapi kesian pulak kt org yg kena bawak heli tu nak  ...

Heli tu parking kat kem tentera yg dkt ngan restoran dia tu kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 06:11 PM GMT+8 , Processed in 0.099659 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list