CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Sang_Pencinta

'Membazir, Dah Terlampau Kaya Ke?' - Netizen Terkejut Hartawan Beli Lemang Naik

  [Copy link]
Post time 27-4-2019 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Laa.. dah dia mampu, sukahati dia lah nk p naik apa pun. Sibuk ja ckp membazir bagai. Tah2 orang tu punya harta 7kturunan mkn xhbis.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-4-2019 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Biarlah dia...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:18 PM | Show all posts
tk nmpk pn dia kluar heli beli lemang
mgkin dia nk tercirit, tumpang tandas aja

cm dulu pnah heli darat kt sekolah, psl sakit perut, tumpang tandas..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
katenye mmg kekadang ad jgk heli ni turun.. business men mane nth nk entertain die pny guest..mmg theyols akan dtg naik heli.. lg satu yg meols bc yg jual nasi buluh ke hape nth.. tepi kedai tu pon katenye mmg ad tmpt heli landing
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
meols ad bc dkt twitter jgk katenye nasib baik kedai ni bukan dkt tepi pantai..klu x mst orka dtg naik submarine je beli lemang tok ki
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Melayu dan dengki berpisah tiada. Orang beli lemang naik heli pun sibuk nak kutuk, bukannya dia landing depan umah opah ko pun
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh bini dia mngidam ke.. mak dia kempunan lomang tokki ke.. atau dia sdrik dok tringat2 lomang tokki.. heli dia.. xkan nk naik keta berejam pulok.. guna je la kemudahan yg ado..
Tokki sila buat lapangan nnti.. xlama lg drone dtg angkut jer lomang tu.. sonang
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols mampu nek grab je kalo tetiba teringin nk makan pe2 tapi mls drive
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-4-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah rezeki dia nak kaya begitu, takpa kan lah.. asalkan tak nyusahkan traffic or orang sekeliling tak potong barisan Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Haii seronoknya tak payah hadap jem yedak? Rasa nak pegi mana2 heli dah sedia menunggu best woihh
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 04:00 PM | Show all posts
org tu mampu apa salahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ada duit semua pon jadi..kalau kita mampu pon macam2 kita nak buat kan.so jangan bitter sangat..rezeki kita semua tak sama.gitchuuu...*flip tudung labuh sambil tarik handsock..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
soalan siapa yg naik heli tu? Sprm x nak siasat ka?

tax da byr blm?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg aku overated je lemang n rendang..or maybe aku ada rase yg lebih sdp dr rendang toki ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau kaya pegi beli sayur pun naik heli. Yg bising2 tu jeles sebenarnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik hati pemilik heli ni. Masih ingat nak beli dari peniaga tempatan. Kebanyakan yg kaya2 ni selalunya makan kat hotel @ restoran high class je.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 27-4-2019 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya kalau ada kekayaan yg Allah ada pinjamanNya. Cuma kita sesuaikan kekayaan yg dipinjamkan oleh Allah. InsyaAllah kekayaan tersebut tidak mendatangkan fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 27-4-2019 02:58 AM
Aku pnh beli lemang tokki ni, rendang basi beb...mmg xkn beli lg la lps ni

sis dtg pakai helicopter atau pandu viva jua?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
gummiebear replied at 27-4-2019 07:11 AM
Haii seronoknya tak payah hadap jem yedak? Rasa nak pegi mana2 heli dah sedia menunggu best woihh

tapi nak berak macam..mana? Aku tak suka LRT pasal takde butaang loceng macm bas minj
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
aku baru Terlayan film Los dan Faun (afdlin shauki,erra fazira,hans isaac) dlm film tu puan jasmin (EF) gi beli barang dapur dan sayur2 kt cameron highland naik helikopter
sbb dh terlampau kaya sgt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 01:16 AM GMT+8 , Processed in 0.082228 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list