CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: Sang_Pencinta

'Membazir, Dah Terlampau Kaya Ke?' - Netizen Terkejut Hartawan Beli Lemang Naik

  [Copy link]
Post time 27-4-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya netizen tu jeles... cuba deols lahir2 jd anak donald trump? Tengok zuhud mcm mana gaya hidop deols.??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Y ckp membazir ni spesis ipong baru kuar terhegeh2 beratur nak beli y baru,berhutang ke ape,belakang kira,biar papa asal bergaya kekdahnya..

Ni mmg heli tu hak milik dia,biar kan laa dia..xyah nk ckp laa membazir,kalau yuolzssss ada duit byk pn komfem akn bt bende sama,apekan daya duit tak berkepok2 mcm owner heli tu aje..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
I yg duk bentong pun xde nk mkn lemang tokki
Sebab boikot. Geram dgn customer dia yg wat sesak jln kat kuala repas tu.
Haritu dia kenduri, siap iklan jemput dtg kat radio
Invitation mau nye 1 bentong, raub, tmerloh, kl pun dtg... Tp food preparation 5k pax je.. Siap ada penyedia mknn yg xdapat payment. Maybe event planner dia yg rembat..
Rumah dia boleh nmpk dr tepi jln besar tu.. I pun br tau tu rumah dia sbb kenduri tu.. Besarr..
Haritu ada gak dgr citer tokki ni ada heli.. Kt bentong ada tempat simpan heli ke..
Tp klu kata heli tu customer dia punya.. Ok logik la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kaya, suka hati dia laa
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 27-4-2019 09:56 AM
Perlu ke komen sikit2 menbazir..membazir level kau bukan sama dengan level orang have2..dah rezeki d ...

Kannn..koser dia nk lalu jalan berpusing kepala pening lagi hahaha..iols if tok laki ada heli pn nk balik kg dia naik heli je sampai ke simpang pelangai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa, tak membazir. Jimat masa, sebab bagi mereka, masa lagi berharga. Tak perlu susah2 drive jarak jauh. Dulu ada seseorang ni, dia ada heli. Siapa nak sewa dengan dia, boleh, dia ambik sewa 1.5k sejam lengkap dgn pilot nya la kan..okay la tu.. Itu kalau sewa..kalau ada heli sendiri, tuang je la minyak..boleh pegi mana2 yg kita teringin..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak yah dengki2 dah..
pasni kita dah ada keta tebang..
now, everybody can fly gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 07:59 PM | Show all posts
sibuk rakam org tu beli lemang naik heli ,hang tu bila nak kerja lebih cari duit banyak-banyak supaya boleh beli heli???

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2019 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tepi semak je landing. Kalau bbnu instafemes atas jalan gamaknya landing
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti betul2 kaya sebab jaga privacy tak ada gambar

Kalau setakat instafemes atau artis pprt spt Syahrini sudah padti keluar gambar beratus dlm private jet sebab nak propah kekayaan
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Rendang tokki ni port riders n bikers berkumpul. Geng moto besar ramai sgt weekend. Tp rendang daging dia sedap
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
tak sedap pun lemang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah try lemanv skali...patin tempoyak skali...aku xtau laa org lain tp bagi aku sedap
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn dato bandar kl ke yg naik heli beli lemang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Habislah alifah syukria makan hati
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 27-4-2019 05:41 PM
tapi nak berak macam..mana? Aku tak suka LRT pasal takde butaang loceng macm bas minj

Chuols berak la sebelum naik heli tuh. Takpun landing la kat mana2 sekolah tumpang tandas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-4-2019 12:26 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 27-4-2019 12:20 PM
Mmg sdp...i bkn org pahang..jd mmg lemang bukan mknn i time raya....tp sbb keje kt phg setiap kali ...

U pnh try lemang kijal x? Stkt ni i rs lemang kijal yg best
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak ada benda benda membazirnya kalau dia punya usaha berpuluh kali ganda dari kau punya usaha. Kalau cukai dah bayar zakat dah bayar tah tah dia selalu sedekah swnyap2 atau taja mana2 kalau nak naik heli ke kapal selam ke sekalipun lantak dia la. Kamu nak kaya sama usaha la benda sama jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah orang tu kaya kan. Duit berlebih2. Setakat nak makan lemang sedap ni sanggup jela dgn apa jua caranya.... Kita yg jauh ni pun terliur tgk lemang tu... Tp tu lah takda heli nak p beli sat pastuu balik hari...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2019 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ekselen at 28-4-2019 03:18 AM

Netizen ni kena lah paham yg org2 kaya ala2 bisnes juta2 ni prinsip diorg "time is money"...setiap masa duorg xnak bazir utk menda mcm jln jem, travel berjam2.. Kalo boleh nk sume on the spot...so mempercepatkan masa dan byk benda yg diorg boleh buat dan settle kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 12:59 PM GMT+8 , Processed in 0.077231 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list