CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 14853|Reply: 102

'Membazir, Dah Terlampau Kaya Ke?' - Netizen Terkejut Hartawan Beli Lemang Naik

  [Copy link]
Post time 27-4-2019 09:37 AM | Show all posts |Read mode
Mungkin ramai yang tidak tahu mengenai Lemang To’Ki, tetapi bagi penggemar menu tempatan lemang ini sememangnya pilihan ramai kerana rasanya yang berlemak dan teksturnya yang lembut dan padat.





Kredit foto: Twitter / Carian Google





Tidak hairanlah ada yang sanggup datang dari jauh ke Bentong, Pahang hanya kerana ingin membeli Lemang To’ki ini. Walaupun pernah mencetuskan berita kerana diarahkan tutup sementara oleh Kementerian dua tahun dahulu kerana gagal mematuhi aspek kesihatan tetapi pemilik restorannya kembali bangkit menjadi menu pilihan ramai.









Baru-baru ini, beberapa netizen terkejut apabila sebuah helikopter dilihat mendarat berdekatan premis restoran itu. Dipercayai, penumpang helikopter itu adalah pelanggan kepada restoran lemang tersebut.





Kredit foto: Twitter





‘Dah terlampau kaya ke, beli lemang pun naik heli?’ seloroh netizen yang sempat merakam kedatangan helikopter tersebut.





Kredit foto: Twitter





Beberapa orang lagi memberi komen bahawa helikopter itu pernah dilihat mendarat di situ beberapa kali. Ada yang berspekulasi mengatakan pemilik restoran pernah ditemu bual Astro dan memberitahu sering membawa tetamu datang dari jauh dengan helikopter untuk merasa lemang.





Kredit foto: Lemang To'Ki / Carian Google





Sebilangan lagi melaporkan mereka pernah melihat helikopter sama berdekatan sebuah restoran ikan patin yang popular.





Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter





Walaupun ramai yang mempersoalkan tindakan itu satu pembaziran, ada juga yang menyokong dengan mengatakan pemiliknya pasti seorang yang berkemampuan dan wajar untuk menikmati kekayaannya.





Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter





Adakah ini satu pembaziran bagi anda? Dan siapakah agaknya hartawan pemilik helikopter tersebut? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau org Kaya eloklah dia berbelNja
Pakcik jual lemang tu kaya
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kalau ade Heli pun Aku Naik je utk gi mana2..tak payah hadap jem...lagi2 nk balik kg time raya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2019 09:52 AM | Show all posts
Aku pun teringin kaya ke mana-mana naik helli
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Perlu ke komen sikit2 menbazir..membazir level kau bukan sama dengan level orang have2..dah rezeki dia lebih ke situ..dia rajin usaha, pandai cari peluang..dapat la beli lemang naik heli..kalo aku pun nakkkk!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 27-4-2019 09:56 AM
Perlu ke komen sikit2 menbazir..membazir level kau bukan sama dengan level orang have2..dah rezeki d ...

Kannan...sikit2 ckp membazir....entah yg ckp Tu dpt duit lebih sikit ..Dr oppo tukar iPhone terus....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
wow bestnye.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Komen org dengki, mcm tu lerrr...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Glemer betul kedai ni..tp mmg lemang dia sdp pun.....cuma skrg ari mggu beratur je selalu...i nk singgah pn jd malas....huhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-4-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 27-4-2019 10:26 AM
Glemer betul kedai ni..tp mmg lemang dia sdp pun.....cuma skrg ari mggu beratur je selalu...i nk sin ...

Betul ke sedap? tak try lagi jauh plak nak ke Bentong demi lemang
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut suka dia ler nak datang naik apa bukan dia suruh orang lain tolong bayarkan tambangnya pun.  
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pnh beli lemang tokki ni, rendang basi beb...mmg xkn beli lg la lps ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
dah kaya dan mampu.. ikut dialah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg cakap membazir.. ko tu miskin memangler membazir. Dengki ngan org kaya. Apa salah org kaya naik heli.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 11:52 AM | Show all posts
baby pian kot yg naik heli tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols.pelik...semua dikatakan membazir la..derma lah..
Entah entah rn50k tu cm rm10 kita ni je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
macam video lama..
owner mofaz ke katanya..
tak ingat dah..
memang dia kaya raya..
suka hati dia la nak beli heli ke apa..
anyway rendang toki ni tak sedap pun pada i..
banyak sampah dari isi..
dah la kasar-kasar..
makan mesti ada serai terselit..
cam mana la taste orang yang kata sedap sangat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mampu xpelah.lg pon xguna duit rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Sang_Pencinta replied at 27-4-2019 10:35 AM
Betul ke sedap? tak try lagi jauh plak nak ke Bentong demi lemang

Mmg sdp...i bkn org pahang..jd mmg lemang bukan mknn i time raya....tp sbb keje kt phg setiap kali raya or majlis2 khas lemang msti ada....jd try lah...bias nk abis sepotong pn tk lepas...keras lah..tk msklah...tp bila try lemang toki ni...lembut je..mcm makan pulut pg...n berlemak2 ..haha...stkt 2 3 potong tu boleh abis....kalau tk tak kanler bersusun org beratur pd hjg mggu.....time nk dekat ry tkyah citer lah..semua pakat cari lemang ni.....tp i tk join lah beratur...biasa kalau nak makan i pegi time tkde org .time ramai beratur i terus je belah..tk kuasa nak menunggu...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 27-4-2019 10:58 AM
Aku pnh beli lemang tokki ni, rendang basi beb...mmg xkn beli lg la lps ni

Tak pernah pulak i dpt yg basi...mgkn nasib u tk baik hari tu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 01:49 AM GMT+8 , Processed in 0.085810 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list