Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4313
View
88
Reply

Share pengalaman beraya di rumah/kampung mertua kali pertama

[Copy link]

Author: QIsmail    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-5-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
QIsmail replied at 13-5-2019 04:06 PM
Untungla rumah dekat2 hehe

Kan. Senang ulang alik. Alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2019 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
isseliparjepun replied at 13-5-2019 06:01 PM
Yup. This is how I kat rumah sendiri. Seharian berpenatan tapi sebab adik beradik I ramai and we d ...

Yup. Kalau kt rumah sendiri ramai adik beradik menolong. Bila balik rumah sana,walau ada in-laws perempuan yang lain,ai tetap penat. Tetap la ai berkampung dekat dapur tu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 05:32 PM | Show all posts
Edited by addamnor at 15-5-2019 05:33 PM
KekDurian replied at 27-4-2019 09:06 PM
Bagus tt ada effort tanya..i dlu x twu apa2..teruja la katakan bcoz 1st time..kebetulan my SIL punya ...

why are you women libving your lives like that? tak penat ke nak berlumba who is darling the most to others?
lucky saya berperangai numb, i just who are yusss kan everyone.. so hidup sekeluarga aman damai tak perlu fikir apa orang sekeling nak kata.
i am not a lovable son in law, neither an evil. my biras lagi baik & lagi menghormati PIL & disayangi, good for him.. best part i dont feel jealous at all. i just dont care what people think about me. lols
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
addamnor replied at 15-5-2019 05:32 PM
why are you women libving your lives like that? tak penat ke nak berlumba who is darling the most  ...

Bcoz u r a guy..klo kaki sentap baik join sajat bro
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2019 05:26 PM | Show all posts
tahun ni tak sempat, tahun depan baru 1st time nak beraya umah PIL

previous marriage pun memang prefer dok kt dapur je tolong2... takda fikir pun jadi kuli ke apa, kesian kt mertua tangan pun tak berapa kuat.. SIL ada gak tp dia datang lewat so tak kisahlah... tak payah nak fikir2 hal orang lain pun... lg pun tak reti nak menyembang-nyembang haha... lebih baik main dengan kucing/anak2 buah je kepala pun tak serabut haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari kutu anak sedara banyak markah di mata inlaw
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2019 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ke-5 beraya. Macam biasa tak pernah balik awal. Balik malam raya tapi xdela lenggang kangkong. Memang aku siap2 dah masak dari rumah lauk raya buat nambah2 lauk kat rumah mil. Kuih raya & lemang x tinggal. Baik aku masak kat rumah sendiri dari masak kat rumah mil macam2 kang dikomennya last2 rasa lauk x kene dengan tekak aku. Tahun ni semua beraya sini maka aku & lakiku tido di hall gamaknya mcm biasa. Mil fil sil biras ok2 je boleh bersembang sama2 xda masalah. Tahun ni lain sikit la sebab ada pengantin baru bil & bininya. Tp bagus biras aku yang baru ni pandai bawak diri, bercakap pon hati2,x melebih2, kalau mil aku start membawang die buat diam je takpun lari ke hall. Harap2 tahun ni xde drama lah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2019 03:37 PM | Show all posts
KekDurian replied at 16-5-2019 12:11 AM
Bcoz u r a guy..klo kaki sentap baik join sajat bro

then change for the better living. the women must stop living to please others. baharu la tak merempan duk kata mak mentua begini, in laws begitu.. boleh shj kan persetan segala negative vibes and pilih untuk hidup aman damai than being bitter about in laws?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
snowater replied at 4-6-2019 11:37 PM
memang takkan sama beraya di rumah mertua dgn rumah sendiri. u are still an outsider kat rumah mertu ...

Melayu.....melayu...

Mentaliti tak berubah....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079094s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list