Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5899
View
104
Reply

Cerita isteri kedua.. (kasi trigger sikit topik)

[Copy link]

Author: megan_pox       Show all posts   Read mode

Post time 30-4-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami sis you tu dayus.
Sebaiknya diceraikan aje... cerai fasakh kalau dia tak nak lafaz talak.
Kahwin sana sini berani, dah dapat isteri tetiba takut kat isteri pertama.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 30-4-2019 05:10 PM
Kau bercerai rupanya dgn suami yg ada bipolar tu?
Aku ingatkan kau bertahan sebab mertua ke apa h ...

Hihihi kak
I hantar dia kat mak bapak dia lah
Dah dia tanak berubat dengan saya
Saya pulangkan pada yang lebih berhak
Sekarang sihat molek ada doh kak

Payah juga nak cari jodoh anak ramai cam ketapi ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:08 PM | Show all posts
onexox97 replied at 30-4-2019 05:39 PM
Hihihi kak
I hantar dia kat mak bapak dia lah
Dah dia tanak berubat dengan saya

balik ke parents dia baik pulak, acaner tu?Oh maybe dia makan ubat kot, stabil baliklah
Rezeki jgn ditolak, jodoh di tangan Tuhan
Ni mesti ada yg dok mengorat ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 30-4-2019 06:08 PM
balik ke parents dia baik pulak, acaner tu?Oh maybe dia makan ubat kot, stabil baliklah
Rezeki jg ...

Saya pun taktahu macamana
Tapi takdirnya sekarang dia dah xyah makan ubat
Biasanya dia tak menipu
Mungkin xda stress bini yang mengomel atau anak4 yang membingitkan telinga
Jadi amanlah dia SBG single
Belum ada orang mengorat kak
Siapalah kita
Muka udahla x siap
Duit xaeberapa pula
Anak je ramai cam ketapi
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:16 PM | Show all posts
onexox97 replied at 30-4-2019 06:13 PM
Saya pun taktahu macamana
Tapi takdirnya sekarang dia dah xyah makan ubat
Biasanya dia tak meni ...

So your ex dapat cari kerja dah? Hari tu asyik berhenti ja kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 30-4-2019 06:16 PM
So your ex dapat cari kerja dah? Hari tu asyik berhenti ja kan?

Dia keje kampung
Boleh lah tampung hidup dia sorang
Anaknya ni dia x bagi nafkah
Sebab masa nak cerai dulu sy janji x tuntut padahal untuk masa tu
Bukan untuk akan datang .
Takpalah rezeki insyaallah ada
Allah yang maha pemberi rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 06:21 PM | Show all posts
onexox97 replied at 30-4-2019 06:19 PM
Dia keje kampung
Boleh lah tampung hidup dia sorang
Anaknya ni dia x bagi nafkah

Ohhh janji tak tuntut nafkah baru nak cerai, *&^%$)@!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2019 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_blingblings replied at 30-4-2019 06:21 PM
Ohhh janji tak tuntut nafkah baru nak cerai, *&^%$)@!!!

Takpalah Kaka
Dah rezeki dia takat tu
Dia tak susahkan perceraian pun besar hikmah dah
Tulah beza kawen org beriman dengan tak beriman
Dia tahu kita xnak dia dia pun lepaskan kita
Pasal nafkah ni dia pun tak cukup nk bayar hutang komitmen dia camana nk bagi anak anak lak
Takpalah insyaallah sy survive
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 09:45 AM | Show all posts
kahwin 2 3 4 ni... bukan nya utk bersedap aje... kena pikir long term... dah mati nanti... ada anak2... ada stgh anak2 x faham konsep faraid... kalau x tinggal rete x pe... ni kalau ada rete hatta kereta buruk sebiji pun, ttp akan jadi rebutan anak2... nk berlaku adil bukan senang... kalau dari awal dh siap2 wasiatkan x pe... ni ilmu kt dada pun ciput... ada hati nk berbini ramai....
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 04:01 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 26-4-2019 10:12 AM
i tak menentang poligami sebab ia bukan haram dalam agama..
tapi pada i, nak poligami biar dengan c ...

i setuju dengan statement u ni.
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2019 07:04 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 26-4-2019 04:50 PM
Kesah nabi tu nikoh isteri kedua, ketiga, keempat bagai itu takda kesah cinta memadu asmara hingga ...

setuju sgt dgn u...pompuan n laki org skrg ni berdating2 dulu,berpeluk2 dulu, baru nikah...pastu ada hati nak samakan perbuatan nikah kahwin diorg dgn nabi ...erkkk sgt kan...i x against poligami, sbb benda bukan  dosa pun bila dibuat ikut syariat (i mean x menganiaya bini tua dan no dating2 whatsoever yg melalaikan)...cuma menyampah dgn set2 second wife/penyondol n laki org yg dating2 ni, even dah tau hat sorang tu ada bini dah...dating tu pun sendiri berdosa...kejadah fefeeling teraniaya sgt...pastu rata2 contoh depan mata i, tak kira yg rajin ke masjid ka, yg alim2 kucing ka..sama je...time nak menikah berani kemain...tapi bila bini 1st dpt tau, dan2 jadi lembik tak berani angkat muka...pastu tinggal bini no.2 terkontang kanting...yg bini no.2 pulak fefeeling dianiaya bini no.1, pdahal laki ko tu yg patut ko libas sbb dah dpt tubuh badan ko pastu dia x heran dah...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
ixora87 replied at 26-4-2019 06:46 AM
Selalunya.. apa yg kita benci, itu yg kita dapat.

Benarrr itulah yg Allah uji.....bertabahlah
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 2-5-2019 07:04 PM
setuju sgt dgn u...pompuan n laki org skrg ni berdating2 dulu,berpeluk2 dulu, baru nikah...pastu a ...

Tinggal bini no 2 terkontang kanting tak hairan la sis...
Dah asalnya niat kahwin bini no 2 tu pun kerana nafsu...
Dah nikah,  dah dapat,  bini no 1 dapat tau terus gemalai bukan sebab takut tapi sebab dah dapat main...
Marah bini no 1 tu cuma alasan je...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 05:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm penat je baca keje bergaduh x aman2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
I ada sorang kawan ni dengan selamba tulis kat medsos, why lah first wife taknak share husband mereka? Siap dengan dalil dia berjela okkk. Oh myyyy dlm hati i, patutlah kau menjanda 9 tahun takde orang nak walaupun keje bagus & circle of friends and co-worker orang baik2, sebab hati kau busuk memburukkan all those first wives yang tak bermadu! The truth is memang ada iye, pompuan yang daring berani ajak husband orang kawin! Sampai ni kawan i gigih promote diri dia kat medsos.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu dgr cerita dr isteri no. 2, nk dgr sgt cerita dr isteri no. 1, nak tau btl2 ikhlas ke terima madu,  mcm mna penerimaan tu, tkkn redha je..klu jumpa mcm2 nk tya isteri2 yg dimadukan dlm diam ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:05 PM | Show all posts
tak susah nak jadi isteri kedua...

tp kau kene selalu sedar diri, dan tau kat mana kedudukan kau....

jealous is everywhere and almost all the time.... wahahahhahaha

aku xnak ckp pasal islamik, dlm islam pon dah disebut tentang poligami which is kita semua pon faham

cuma istilah perampas, kadang2 kau kene tengok juga situasi, elak2 dia balik, elak2 lagi dia balik, lari jauh2 dia balik.....  ayat kliche, "siapalah kita nak melawan kehendak dan takdir Tuhan"

jd yg kedua kene kental, lebih kental, kau kene layan drama yg no.1, kau kene layan drama FIL,

dan pesanan aku yg baru2 nak jadi kedua, klu kau tak kental, poket kau tak tebal, kau bukan jenis muka tembok, dan hati kau tak sekeras batu,

tak payahlah jadi yg kedua, esok2 kau nangis tepi bucu katil je kenangkan nasib badan, lagi2 bila ada anak....

maaf sis kasar, sis da tgok mcm2, dan ada kawan sis yg sanggup bercerai dengan suami yg baik sebab nak jadi no.2, dan sis doakan yg baik2 sahaja untuk dia,

yg depan mata mungkin belum tentu permata, tp yang kita kejar skrg boleh jadi kaca.

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 09:25 AM | Show all posts
Aku ada pengalaman tengok 2 keadaan..

1- driver taxi kahwin duit pun selalu sangkut waktu tu lagi tp tak bgtahu bini pertama.
2- golongan profesional gaji puluh ribu kahwin lagi tapi tak bgtahu bini yg pertama.

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 09:49 AM | Show all posts
pernah di propose utk jadi bini no. 2 tapi dia ckp nak sorok2 dr bini 1st..

sorry x hengen aku

jaga la bini korang baik2 ek xyah nk berbini 2 sgt lah....

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2019 09:35 PM | Show all posts
aku ada 2 kenalan yg aku respect, sorang isteri kedua dan sorang lagi masa kawin tu dia isteri yg ke-4.

yg isteri kedua tu, asalnya bekerja dgn suami ni. isteri pertama tu surirumah. time tu bisnes suami teruk yakmat, isteri kedua tu la yg membantu turnaround kan company tu..sudahnya suami tu yg lamar dia... segala urusan isteri kedua yg handle  dan masa susah tu dia dahulukan semua keperluan isteri pertama. isteri pertama tau laki dia kawin lain tp she decided untuk tak nak amik tau langsung pasal isteri kedua. isteri kedua penah tengok2 je la isteri pertama dari jauh dalam mall contohnya tp tak penah bertegur sapa. sampai hari ni elok je berkahwin.. yg ni aku respect sbb akak tu mmg terboek. suami dia pun baik dan adil, eventually dapat la rumah banglo sama besar mcm isteri pertama dan jugak kereta. duduk pun nearby je so senang laki dia nak berulang.

yang isteri ke-4 tu, kawin dengan jutawan yg ada empayar perniagaan. similar case jugak masa tu suami kena saman berpuluh juta, dia jugak yg tolong susun atur company.. asalnya dia lawyer bagi pihak suami dia tu... bini2 lain ada yg surirumah, ada yg pegang jawatan. ada bini yg seleweng duit company & pakat dgn pekerja... bini yg selewang tu sudahnya kena cerai... ada pulak bini yg asyik2 kikis duit laki, saling berebut dan berdengki sesama bini... bini no 4 tu sama je korban macam2...tapi dia ni kesian sikit sebab laki dia suka na kawin...few times laki dia kawin cerai (tapi bini no 1 je dia maintain)... bahkan akak tu pun pernah hampir nak bercerai sbb stress dgn bebanan yg dia hadap (drama bini2 lain, perangai suami, stress keja etc).. tapi sebab dia pulak adik beradik ramai, hidup asalnya susah... telan je la sebab dia dapat bantu ekonomi family dan adik beradik dia sebab kesenangan yg dia ada... last aku dengar dia naik rank jd isteri kedua dan laki dia dah ceraikan the other 2 tapi slot tu dah diisi oleh 2 orang baru wkwkwkkwk...still aku respect dia punya determination la..and she is very smart... kesian dia sebab dia tak dapat2 anak so dia sentiasa risau la kedudukan dia..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088877s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list