Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5908
View
104
Reply

Cerita isteri kedua.. (kasi trigger sikit topik)

[Copy link]

Author: megan_pox    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-4-2019 11:16 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 26-4-2019 10:12 AM
i tak menentang poligami sebab ia bukan haram dalam agama..
tapi pada i, nak poligami biar dengan c ...

can't agree more..poligami bukan buruk sgt kalau betul caranya..menurut panduan2 tertentu..cuma stigma masyarakat memandang buruk bila sipengamal esp suami yg memburukkan keadaan,memang sifat manusia..mustahil berlaku adil..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:27 PM | Show all posts
zulka replied at 26-4-2019 09:36 AM
tempat korang ader air tak...
air takde ni nak makan kt kedai pun risau...bersih ke tak  
{:1_565: ...

uikkk area mana .septtnya hari ni semua tmpt mst dah ada air..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:31 PM | Show all posts
leylapple replied at 26-4-2019 09:50 AM
aku tak paham orang nak pertahankan situasi bini2 selain dari bini pertama....

ko bukannya tertip ...

betul akk setuju..tak kisah istri pertama mcm mana pun.
dah sendiri yg serah diri jd istri kedua dah tentu2 dikategorikan
sebagai perampas.kalau bole sebolenya lah kan elakkan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 01:43 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 26-4-2019 10:12 AM
i tak menentang poligami sebab ia bukan haram dalam agama..
tapi pada i, nak poligami biar dengan c ...

jap..ipan ni apa...lipan kehh..

*sy budak baru belajar..maafkan sy.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 02:00 PM | Show all posts
"walaupon sebelum ini banyak kali suami kakakku pernah nak kawen beberapa perempuan lain tapi xjadik sbb xdiberi kebenaran , dihalang dan kantoi.. itulah tandanya jodoh tiada.."

- kalau sudah ada yg ke2, berkemungkinan akan ada yg ke3, 4 dan seterusnya...... bersedia lah

- lepas ni kalau kakak TT ada adik baru yg ke3 & 4, bole la update story dia kt sini lagi.. share dgn forumer. share perasaan ada adik baruuu

- ada perbezaan perasaan apabila hak sendiri diambil dgn perasaan mengambil hak org lain
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 02:16 PM | Show all posts
yuki812 replied at 26-4-2019 01:43 PM
jap..ipan ni apa...lipan kehh..

*sy budak baru belajar..maafkan sy.

ipanonline yang terkenal dengan tag anak ...... tak menjadi..tengok siggy beliau je la..

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1157381&extra=page%3D1&page=3

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 02:25 PM | Show all posts
sebaik2nya tak payah la kita menghukum
jgn lah mendahulukan keja2 Allah
aku sndr dulu pun
ex aku ada affair
rupanya mmg dr mula kawin dh ada affair
smpai kantoi
berhabis duit partner tu untuk dia
aku bersyukur je bila kantoi
bayang kan seumo hidup kena tipu kalau aku tak penah tau
syukur sgt lah kantoi
rupanya ex aku ni kerja kan duit aku & duit partner tu sekali
kalau aku sakit hati mesti lah partner tu pun sakit hati
berhabis duit kot selama ni
akhirnya duduk bincang & lepaskan
sbnrnya pokok pangkal pasangan kita
klu betul2 amanah dia tak kan main gila
dlm hal poligami ni plk
sapa2 yg nak bertahan sabar je lah
pilihan msg2
tak payah byk cakap
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 02:28 PM | Show all posts
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die akan dimadukan...
aku sempatla perasan sbg the only wife selama sebulan...
lps tu br tau aku no 2..huhh
aku cuba trima sbb aku dh buat keputusan besar belakangkan family aku...kawen kat siam..
so aku xleh meroyan...kene trima akibatnya...

tp alhamdulillah..semua berjalan lancar....bahagia..dn suami cuba adil....
dgn bini no1..tak kawan sgt...tak pernh gaduh...dan aku andaikan klu giliran sana..laki aku gi outstation...klu aku terpaksa blk keje lambat pn...bini no1 yg tlng jagakan anak...
dan kitorang mmg bertolak ansur...birthday pn masing2 bg hadiah....
setahun skali...satu family pergi cuti2 malaysia...

doakan kami bahagia sampai bila2...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya.. apa yg kita benci, itu yg kita dapat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku faham akan ada 3 respon yg berbeza


1 Lelaki perempuan yg baik.. mendoakan

2 Makcik bawang .. menyalahkan takdir ni.. kata ni bukan takdir.. kata kena redha je.. kata jgn feeling itu ini..

3 Menyokong.. yg memahami apa itu ujian allah

Terima kasih pd forumer kerana mendoakan .. anda ada hati yg baik.. sbb apa yg ada cakap itu mencerminkan anda juga..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 03:46 PM | Show all posts
Ramai jer isteri-isteri nombor dua ke tiga kat sini tapi nampak aman-aman ja, ada masa nak berforum, bergossip, kerja gaji berbelas ribu. Yg penting ekonomi tak terganggu dan bersyukur selalu.

Yang jadi masalahnya bila poligamy sekadar nak mencelop, duit makan anak binipun kena cari sendiri..

Bak kata arwah mak aku, hat bawah tupun kalau aku tak kerja, tak beli mmg terposeh nampak kat orang.  

Baru-baru ni aku tengok rancangan apa tah, tgh malam kat TV pasal laki nafsu songsang. Ada yang satu case tu laki dia memohon utk poligami tapi isteri menentang dan kes tu dibawa kepada hakim. Selepas naik turun mahkamah laki tu tak dapat kebenaran kahwin lagi sebab dia cuma mampu dari segi fizikal, material tapi dia sendiri tak mampu nak memuaskan isteri sendiri. Nasib dia baiklah bini dia masih setia dgn dia walaupun suami kurang mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Senang cerita kalau dh kenal tu laki org, jauhkan lah diri kalau tak nak sengsara diri. Tu je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:31 PM | Show all posts
kaka dulu bermadu, tp sis vokuru kena sengat sarang tebuan
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:35 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 26-4-2019 08:32 AM
Suami ialah ketua keluarga
ketua xbole pakai seisi keluarga pon akan ke laut (teori sj)
diala yg k ...

setuju
pokok pangkalnya si lelaki itu
sebelum ni pun pernah nak kahwin dgn perempuan lain tapi tak berjaya.
macam sesuatu saja lelaki itu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 06:28 AM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Aminnnn... susah nk baca story poligami yg harmoni. Tapi i rase bila dah share ni mmg sikap bertolak ansur adalah penting. Selain drpd both wives seorang yg independent.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Perk77 replied at 26-4-2019 06:48 AM
Aku nk Tanya korang ni....Nabi kawen lebih Dr satu ..so isteri kedua ketiga ke empat Nabi ni perampa ...

Kesah nabi tu nikoh isteri kedua, ketiga, keempat bagai itu takda kesah cinta memadu asmara hingga ke katil seblom menikoh iya. Cara nabi dolu = nabi saw, nabi wanted, nabi nikoh. Gituh. Sekarang ini majoriti jantan yang duakan vinik itu menyundal sepuasnya siap ke ranjang lagik seblom menikoh. Yang kedua itu pon puas bersundalan dengan laki orang sebom menikoh. Chuols rase?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 26-4-2019 09:06 AM

Dulu ade kwn i yg kahwin dgn suami org. The 1st wife mmg jenis yg datang serang 2nd wife. Kwn i ni cikgu. Madu datang serang kat sekolah.. kat rumah.. malu la die dgn rakan sekerja dan jiran tetangga. Kemuncaknya, husband ceraikan yg the 1st wife tu. So kwn i ni jadi la the only wife. Cuma, husban die dulu byk duit sbb isteri pertama kaya. Bila dah tiada isteri pertama, hidup la bersederhana padahal kwn i ni jenis tgk harta jugak dulu. Ingatkan suaminya kaya...

Kisah ke2. Sedara i ni dulu pernah bergaduh dgn suami die siap merajuk berminggu sbb suami ade main msg2 ngan perempuan. Pas tu baik, siap sound dan berjanji bagai tak kasi suami kawin lain. Ditakdirkan, suami meninggal 2 tahun pas tu. Tak sampai setahun suami meninggal, sedara i ni kahwin menjadi isteri ke-2.

Cerita ke3. Ada kenalan i ni cerita pasal kwn die as 1st wife, suaminya kahwin 2 dan diizinkan olehnya. Tapi 2nd wife ni siap check setiap pemberian suami kpd 1st wife. Menuntut keadilan katanya. Tak tahan, kwn kenalan i mintak dilepaskan.

Story no4, kisah kwn i yg kahwin senyap2 no 2 padahal the 1st wife tau affair suaminya dgn kwn i. Walau suami die mintak kebenaran tapi 1st wife tak kasi. Die makan hati sbb tak dpt hak sebagai isteri tapi die redha dan kdg2 meroyan juga sbb naluri perempuan kan.

True story
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:52 PM | Show all posts
nie creta kakak ker creta TT nie..

creta nie pong sesuatu sangat ney

p/s kalau tak nak dilanda ombak, jgn berumah di tepi pantai youuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by farlis at 26-4-2019 05:10 PM

Ini citer part bini no 2 kannn...
Pernah jumpa x yg no 2 acting mcm dia nomor 1???
Mau semua benda adil-seadil2nya mcm no 1..
Dh la no 2 dtg kemudian, alih2 nk menumpang senang hasil no 1 dan suami dia.. Ini mmg spesies nomor dua lahanat.. Sorry i teremo...

Ye aku hati kering dgn pompuan2 yg nk jd no 2 tp perangai lahanat x sedar diri.. Persetan dgn pakaian patuh syariah, tp perangai mcm setan.. Aku ckp sbb pengalaman aku..

Aku malas nk citer pjg, sbb aku dh kenal pompuan yg konon2 nk jd nomor 2.. Aku berlapang dada nk terima sbb aku tau suami aku mampu. Benda kalau kita halang itulah yg lelaki nk.




Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 26-4-2019 04:51 PM
Dulu ade kwn i yg kahwin dgn suami org. The 1st wife mmg jenis yg datang serang 2nd wife. Kwn i ni c ...

No.1 tu macam penah dgr. Soksek gosip opis. Finance director kitorang kena madu dgn laki dia.laki dia and Bini no.2 keje biasa je.
Dia tau, dia pi serang bini no.2. Last2 dia yg kene cerai dgn husband dia.

Sehelai sepinggang dia halau laki dia. Kereta semua dia amik. Nasib baik rumah dan apartment,kereta sume nama bini no.1.
Bini no.2 kemam jelah ingatkan laki dia kaya, sekali tumpang harta bini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073360s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list