Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5527
View
104
Reply

Cerita isteri kedua.. (kasi trigger sikit topik)

[Copy link]

Author: megan_pox       Show all posts   Read mode

Post time 26-4-2019 08:55 PM | Show all posts
i only respect whose poligamy with wife permission.... other that mmg cari masalah
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
leylapple replied at 26-4-2019 04:52 PM
nie creta kakak ker creta TT nie..

creta nie pong sesuatu sangat ney

Cerita dia ni.. Tu yg sentap semacam
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
takayama replied at 26-4-2019 06:18 PM
BFF meols jd bini no 2
Meols tersgt kecewa ms dpt taw, diaorg nikah kt kelantan
Dlm 4 tahun bermad ...

Takut akak jadik gini. Mintak simpang 888 malaikat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Isteri ni, kalau si suami nya memang asal usul keturunan kaya raya mcm sultan atau putera2, paling busuk pun pak mertuanya millionaire, ala2 naza clan, saya fikir perlu bersedia untuk dimadukan.
Sebabnya, diorang pun dulu memilih utk masuk sbg menantu dlm keluarga ni pun sbb anak lelaki deme kaya berharta, contohnya segala cik puan, atau yg tak bergelar tu mcm marion counter. Duduk rumah jadi taitai je. Segala mala urusan rumahtangga ada helper. Memang kena bersedia utk dapat madu sbb suami tu mampu sesangat. Boleh dikatakan tiada istilah pengorbanan masa mereka jadi Isteri. Pengorbanan beranak je lah.

Tapi, kalo setakat rakyat marhaein yg laki bini sesama membina kehidupan, isteri bekerja demi meringankan beban suami, atau isteri pun memudahkan urusan suami walaupun tidak bekerja, dengan menjadi surirumah, jaga rumah, jaga anak supaya suami dapat g kerja dgn senang hati, amatlah tidak berperikemanusiaan jika dimadukan tanpa rela. Lebih2 lagi kalau suami tu madukan senyap2. Pada saya ini satu penganiayaan. Begitu besar pengorbanan isteri, hujung2 ko kasi madu.
Elok2 boleh ngesek hari2, dah kena ikut giliran. Lainlah kalo peluang mengesek tu diganti dengan boleh g shopping2 oversea, lainlah. Ni? Haus. Belanja dapur pun silap2 jadi kurang. Bukan penganiayaan eh namanya.


Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sendiri cari penyakit.. nak sedih2 pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 26-4-2019 05:06 PM
No.1 tu macam penah dgr. Soksek gosip opis. Finance director kitorang kena madu dgn laki dia.laki  ...

Owh woww so satisfying baca kisah nih. Hehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nurul8001 replied at 26-4-2019 10:04 PM
Isteri ni, kalau si suami nya memang asal usul keturunan kaya raya mcm sultan atau putera2, paling b ...

Sgt setuju! Naza clans jer layak kawin dua, ni acah2 kaya baik xpayah
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 26-4-2019 05:47 PM
sampai sekarang saya x boleh nak faham jika org kata kawin suami org tu tak dapat elak, dah jodoh. J ...

Betul lah contoh perbuatan mencuri tu.. Menyampah dgn set2, dah jodoh, dah takdir... Siapalah kita dapat melawan kehendaknya yada2.. justification yg sering dipakai perampas...
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Miming2 replied at 26-4-2019 11:41 PM
Betul lah contoh perbuatan mencuri tu.. Menyampah dgn set2, dah jodoh, dah takdir... Siapalah kita ...

Kan? Lainla masa tu ada pisau kat leher kau. Kalau tak kawen kene pancung kepala.
Atau mak bapak kau kene bunuh.
Ni sendiri sua vagina ada hati nak merempan takdir yada yada yada.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
I sympathise with your sister. But she made her bed. Now she has to lie in it.

No one forced her to practice polygamy. She made that choice herself. If, shes not okay with the current arrangement, theres always a way out. Pull the plug. Never ever blame the first wife as she isnt the uninvited one here.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Poligami tu tak salah..

Ok la dia nak halalkan hubungan..dari buat benda2 haram..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by onexox97 at 27-4-2019 10:05 AM

Bagitahu kat kakak
Sabar lah
Pahala dia insyaallah Allah tentukan
Manusia je suka mengutuk dan mengecam perbuatan isteri kedua ni
Di sisi Allah kita semua sama sahaja
Apa specialnya jadi isteri pertama
Pegang kunci pintu syurga ke
Kenapa sanggup isteri pertama gadaikan iman hanya kerana xpuas hati laki tu bertambah bini
Ingat Allah terima ke jawapan tak munasabah
Apalah sangat dosa laki dia menambah bini berbanding apa yang dia buat tu

Sabar je banyak2 hidup ni nak syurga je
Dan kita tak menanggung dosa orang lain
Apa hal lak bini pertama buat pelik2 nak salah kan laki yang kawen banyak bini kedua yang perampas then nak transfer dosa
No such things LA
Selamat beramal
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 10:00 AM | Show all posts
onexox97 replied at 27-4-2019 08:39 AM
Bagitahu kat kakak
Sabar lah
Pahala dia insyaallah Allah tentukan

Dah ada calon laki org kah onex???
Congrats....




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 11:46 AM | Show all posts
Dalam al-quran pun jelas nyatakan kalau tak mampu berlaku adil, maka kahwin satu saja. Dah tu, kenapa gatal2 nak kahwin 2. Tak suka lelaki macam ni. Tak mampu tapi berlagak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tiba masa poligami disekat di Malaysia ni.
Terlalu banyak keburukannya gara2 manusia. Sebelum lebih banyak mencemar imej agama, poligami mesti dihentikan di Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 04:11 PM | Show all posts
aku salute lah dgn 1st wife yg sanggup terima bakal madu..siap pegi pinangkan lagi.. boleh dikira wanita yg hatinya sebegini..bohonglah klu takde sikit pun rasa marah dan kecewa dgn laki bila dpt tau dia nak tambah cawangan.. hrp 2nd wife dan seterusnya jaga dan hormatilah perasaan 1st wife tu..yg sanggup hadap dan terima korang..



Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 11:10 AM | Show all posts
myakayina replied at 29-4-2019 04:11 PM
aku salute lah dgn 1st wife yg sanggup terima bakal madu..siap pegi pinangkan lagi.. boleh dikira wa ...

Atau kes mcm ni sebab bini 1st tu meluat kat suami. Ntah2 pemalas, panas baran, takda duit. At least lepas ni suami boleh menyusahkan yg num 2 pulak. Share kesusahan bersama.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 12:15 PM | Show all posts
maya_mahsuri replied at 30-4-2019 11:10 AM
Atau kes mcm ni sebab bini 1st tu meluat kat suami. Ntah2 pemalas, panas baran, takda duit. At lea ...

ada jgk kan kes mcm ni, laki biawak hidup tapi ada hati nak tambah cawangan.. yg ni selayaknya lah mintak cerai jer..jantan tak guna..yg bakal madu pun bodoh sama nak accept jantan haprak mcm tu..elok la tak berlaki.. oh, lupa..apa kisah ye tak..yg penting asalkan berlaki..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 01:58 PM | Show all posts
nak tanya, ko dah kawen ke?




Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 05:10 PM | Show all posts
onexox97 replied at 26-4-2019 08:21 PM
Lepas baca pos ni
Membuak kembali hasrat hati nak berjodohan
Harapnya greentea tak baca post sy  ...

Kau bercerai rupanya dgn suami yg ada bipolar tu?
Aku ingatkan kau bertahan sebab mertua ke apa hari tu. Ex mcm mana? Boleh bawa diri ke dgn penyakit dia tu?
Sorry busy body kak blings ni..kalau dah single balik apa salahnya cari pengganti.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.192174s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list