Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5565
View
104
Reply

Cerita isteri kedua.. (kasi trigger sikit topik)

[Copy link]

Author: megan_pox    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-4-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 26-4-2019 09:06 AM
No.1 tu macam penah dgr. Soksek gosip opis. Finance director kitorang kena madu dgn laki dia.laki  ...

Wow.. cerita ni common rupenye. Ye la, lelaki mase mengorat pakai kete sport 2 pintu. Mana tak tempted perempuan. Padahal tu semua isteri dia punye. Itu yg ada perempuan sanggup jadi no 2. Dah cerai isteri pertama baru lah tahu kisah sebenar kemampuan suaminya..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
emily.topaz replied at 26-4-2019 08:34 AM
Mostly yg no. 2 ni cuma fikir perasaan dia je. Dia la byk berkorban, dia la paling redha dimadu, dia ...

I truly agree with your statement. Memang kesian bini kedua tapi at the first place, you tahu lelaki itu berkahwin, kenapa nak mencuba nasib dan menduga? Sakit sendiri cari. Dont blame fitrah lelaki nak berkahwin poligami. Blame their attitude because they know they can.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 05:47 PM | Show all posts
sampai sekarang saya x boleh nak faham jika org kata kawin suami org tu tak dapat elak, dah jodoh. Jgn salahkan takdir. Semua yg berlaku adalah dengan izin Allah sebab kalo nak, kita akan usaha sungguh2. Bila berusaha bersungguh sungguh , Allah akan izinkan walopun benda  tu bukan lah yg terbaik utk dia. Contohya seorang pencuri , dia berjaya mencuri sebab dia berusaha bersungguh2 untuk mencuri . Bear in mind: dia berjaya mencuri sebab Allah izinkan. Adakah Allah yang bersalah ? huhuhu . Kalo nak seribu daya, kalo taknak seribu dalih. Pls bear the consequences ... huhu..

My older sister pun isteri no 2 . dan saya tak pernah setuju. Tapi dah itu yang dia nak. Segala masalah dia denga husband dia, dia pendam sorang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 02:28 PM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Kenapa kena kawen kt siam walaupun masa tu belum tahu u yg kedua?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tak boleh nak handle rentikanlah nak berbini banyak.

Lagi satu telur mana sampai bini kedua kena bayarkan baiki kereta bini pertama.

Dah tam mampu gatal nak berbini dua.

Kalau dah mampu lainlah cerita.

And lagi satu dah tahu suami tak mampu, nak juga pi kawin. Mana tak bini pertama mengamuk? Lepas tu nak blame jodoh takdir bla bla bla.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 02:28 PM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Amin semoga bahagia kpd isteri pertama dan putehh sekeluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 02:28 PM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Moga family chuols akan bahagia hingga ke akhir hayat yea puteh
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
BFF meols jd bini no 2
Meols tersgt kecewa ms dpt taw, diaorg nikah kt kelantan
Dlm 4 tahun bermadu si suami dgn 1st wife bercerai tp si suami x pernah abaikan anak2 dia dgn ex wife dan lps 6 tahun bercerai then si suami remarried dgn ex wife so my bff naik pangkat jd 1st wife
Now diaorg hidup happy aje dan hubungan diaorg yg bermadu mmg ngam, saling contact each other dan support too
May be sbb dedua redha dgn flow kehidupan diaorg kot
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 26-4-2019 05:11 PM
Wow.. cerita ni common rupenye. Ye la, lelaki mase mengorat pakai kete sport 2 pintu. Mana tak tem ...

Gosip opis masa tu memang hebat dia serang bini no.2. Terus tak datang meeting segala, keluar opis terus bawak kereta menonong nak pegi menyerang bini kedua.

Memang cash masa tu untuk bini kedua. Dia memang cari laki berharta. Tup2 laki orang sengkek tumpang harta bini.
Pelik, masa i keje dulu ramai laki bujang, umor 40an ada yg tak kawen lagi. Duda pun bersepah

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
joy_ah replied at 26-4-2019 06:03 AM
Tak ada dalam quran cite poligami kerana cintakan pempuan lain. Apa pun alasan, kawen laki orang tan ...

Betul ko nak tumpang laki orang, ko kena make sure pompuan tu setuju ke idok dgn keputusan ko dan lakinye tu.
Poligami ni bukan keputusan suami dan isteri baru tu je, poligami ni perlu keputusan bersama dgn yg dimadukan tu.

Jangan acah2 nak cerita jodoh itu jodoh ini, sbb benda tu bukan qada & qadar pun.
Pokok pangkal nye kalo nak kawin laki org, make sure bini dia rela. Bini dia tak rela kaluuuu, dah sudah pegi main jauh2 takyah nak merempan cinta jagung laki org tuh. Kalo degil nak menikah dgn laki org tanpa kerelaan isteri laki tu, itu maknanya korang napsu kuda je lebehhhh. Cinta nafsu takde dlm kamus poligami

Cari jantan lain yg bininye sudi dimadukan. Kalo tak, takyah fefeling molia mengamalkan poligami.

Poligami mmg tak haram. Dan ia juga idak le wajib.

Bak kata penutup hakak woshu2, puiiiii

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 26-4-2019 05:53 PM
Kenapa kena kawen kt siam walaupun masa tu belum tahu u yg kedua?

Kononnya nk cpt halalkan..aku lak mmg ada je krisis ngn ayah..trima je la..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 26-4-2019 05:53 PM
Kenapa kena kawen kt siam walaupun masa tu belum tahu u yg kedua?

Kononnya nk cpt halalkan..aku lak mmg ada je krisis ngn ayah..trima je la..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 02:28 PM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Alhamdulillah awak bertiga pengamal poligami yg betul. Boleh je bahagia kan. Yg org meluat dgn luahan perasaan pengamal poligami ialah bila menyondol masuk rumah tangga org lepas tu ko sendiri berkorban yada2 lepas tu sedih lepas tu nak paksa org redha dgn ko sbb ko berkorban
Yiihhhhh sgt penyondol sebegini yach

Anyway acik doa yg baik2 semoga Allah permudahkan urusan rumah tangga korang bertiga
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
farlis replied at 26-4-2019 04:53 PM
Ini citer part bini no 2 kannn...
Pernah jumpa x yg no 2 acting mcm dia nomor 1???
Mau semua benda ...

Lepas tu ape jadi nok
Acik dulu ada jugak betina garik fefeling moslimah sejati dtg nak menyondol padahal laki acik yg tua kertu kerepot muka berminyak pipi berlobang perut ngalahkan pompuan ngandung, dah la heshe itam penuh daki (fuhhhhhh senapas haku describe fizikal chenta hagong ku hittewww) taktau hape pun

Penat je acik lempar bom kat heshe tau

Ujong2 betina garik tudung syariah compliance tutup tetek tuh yg baru sesi percubaan nak menyondol
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy rasa poligami ni mmg kerja tuhan..klu mmg tuhan kc takdir ko berpoligami..jadilah tu..mcm my late father,niat tu nak kawin satu ja,my mom..x kisah ko kawinlah berapa ja..tp sehingga ke akhirnya..x jd kawin2..ada jg kisah org lain yg x pernah cerita poligami..tup3 kahwin..hehe..sy pla klu sy x keinginan seks lagi..sy benarkan suami kahwin lain..tp klu masih mampu no way..hahaha..klu kaya ada 2 juta..x maslah..ini kais pagi mkn pagi..klu nak juga kawin..saya pun cari lain..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Perk77 replied at 26-4-2019 06:48 AM
Aku nk Tanya korang ni....Nabi kawen lebih Dr satu ..so isteri kedua ketiga ke empat Nabi ni perampa ...

U refer balik cerita nabi poligami dgn contoh poligami yg u beri berkenaan suami dan isteri diabetes. U tulis suami si diabetes itu punca utama kahwin lain adalah kerana kehendak batin. There you go your answer. Hak batin isteri yg diabetes tu suami x kisah kah? Batin bukan hanya seks tapi lebih dari itu. Stop dropping nabis name for polygamy sebab tiada seorangpun lelaki di dunia ni mcm nabi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:36 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 26-4-2019 06:42 AM

Kahwin 2 berani tapi takut bini pertama sampai buat bini ke 2 teraniaya... Buat apa?
Baik your sister simpan duit untuk diri sendiri dan anak ajelah... Beringat masa depan sendiri...
Tolong suami cam nampak sangat tak mampu berbini 2 tapi mahu, tapi kemudian hanya menyusahkan hidup, anak tak jumpa... Best ke hidup camni....




Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-4-2019 07:06 PM
Lepas tu ape jadi nok
Acik dulu ada jugak betina garik fefeling moslimah sejati dtg nak menyond ...

Haha.. Yg patuh syariah ni smpi skrg masih membujang, dh nk dkt 40 dah.. I pernah jumpa sekali, tapiii, berlagak nk mampos, salam x senyum, sepatah haram tak bercakap, lps salam ngn i, terus g kt hubby i, dia ckp dia ada kirjaaaa... Aku senyum sinis pdg hubby ku, errrr.. . Smpi skrg i masih ajuk apa perempuan itu buat pd i.. Baguslah ko tercampak nun kt utara sensorang.. Dgr2 mau mintak trnsfer kirija di melaka, tp org melaka rijek sbb x suka perangai dia.. Ku senyumkan saja..  Bak kata hubby ku, ini orang mmg x belajar sivik..  Soal mau bermadu dgn ini worang, sudah pasti tidak.. Fasa pertama sudah gagal..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 26-4-2019 02:28 PM
aku bini no 2...poligami harmoni....bahagia..alhamdulillah......

bini pertama terlebih dl tau die ...

Aminnn.. I doakan kebahagiaan u all semua.. I tau & percaya ramai ja yg hidup harmoni poligami. My fren pun ada yg jd no 2. Nikah kt luar sbb parents xleh terima. Tp ujung2 bapaknya lembut ati, buatlah juga kenduri kawen utk anaknya..  Dgn madu, mmg awal2 asyik kena serang, tp dia ckp dia mengalah.. Dh tau jd no 2. 17 thn raya dgn anak2 ja kt kg..  So far dia kata dia bahagia. Family in law pun dh terima dia.. Latest i tatau hub dia dgn madu camne..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas baca pos ni
Membuak kembali hasrat hati nak berjodohan
Harapnya greentea tak baca post sy ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
4.844258s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list