JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13093
View
142
Reply

Bekas Pelajar KRU Academy Bantah Yusry Jadi Pensyarah UiTM, Kenapa Tu?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 02:16 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: FB




Penuntut Universiti Teknologi MARA (UiTM) khususnya Fakulti Filem dan Animasi (FiTA) begitu teruja apabila dekan fakulti berkenaan mengumumkan Yusry KRU menjadi tenaga pengajar di situ.


Menerusi Facebook Profesor Datuk Dr. A. Razak Mohaideen, beliau memuat naik sebuah posting ucapan tahniah kepada pemilik nama Yusry Abd Halim itu sebagai Sarjana Kreatif, sekali gus mengalu-alukan kehadirannya.







Menerusi ruangan komen, ramai mengucapkan tahniah kepada Yusry di atas pelantikan itu. Malah, ada yang sempat berseloroh menyuarakan rasa cemburu tidak dapat menjadi anak didiknya.


Yang pasti, ramai tidak sabar menuntut ilmu dengan pensyarah kacak. Pasti meleleh!








Namun, ada juga suara sumbang mendakwa mereka tidak bersetuju dengan pelantikan itu.




Kredit foto: Twitter




Eh, betulkah dakwaan individu yang mengaku dirinya bekas pelajar KRU Academy itu? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:27 PM | Show all posts
yusry ada paper qualification ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:43 PM | Show all posts
Apa kaitan dengan kontena?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:45 PM | Show all posts
Rasanya dah lama Yusry ni jadi lecturer UiTM ... maybe part time/jemputan
Zaman kereta biru kuning lagi ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex student pulak yg memekak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:51 PM | Show all posts
aku rasa ok je klu dia nak ngajar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapayana replied at 25-4-2019 02:27 PM
yusry ada paper qualification ke ?

By experience rasanya, mcm my husb pun takde buat Phd pun tapi sbb org industri (bkn bidang seni) mmg masuk fakulti jugak ajar bdk2, they needed these type of scholars, kebanyakan 80% lecturer sume yg dr dip, degree, master, 2nd master, phd langsung tak masuk industry, menelaah buku, buat papers, journal, so limited la apa yg dia blh impart pd students, i suka je so diorg dpt 2 side; academic n industrial
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:04 PM | Show all posts
dulu pernah dengar dia lecturer part time kt uitm
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:11 PM | Show all posts
yg aku penah baca ex staff meratib kena kerah bekerja masa dia n erra berkahwin dekat tasik tu\


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:03 PM | Show all posts
first time i dengar academy kru..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
dolu pun kalo tak silap iols pernah baca deols kru management ni kedeks yg amat..kalo ada functions pun deols hanya hidang mihun sajork berbeda sgt yach dgn events retis2 lain yg banyak hidang makanan pelbagai gituh..

anyway tahniah yusry..heols mmg sgt berbakat pd iols..type workaholic tp low profile dan lain dari yg lain..

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:36 PM | Show all posts
Lagi kekwat le si Lisa.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:39 PM | Show all posts
Rasa nya takpa kottt.
He capable to teach the students.
Lagipun heols tak terlibat dengan management school tu, even bukan penyelaras HEP ke hapa.
Heols maybe kedeks, tapi yg kena sedia fasiliti n hospitaliti pelajar tu harus lah UiTM, not heols.
Just tadah ilmu je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin bongkak la Lisa Surikayu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:02 PM | Show all posts
capable kah heols?

adik beradik kru ni dpt banyak dana kerajaan tp lastly hancus gak

cicakman, vikingdom, movie merong mahawangsa tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:08 PM | Show all posts
Circa 2011-2012 Yusry ni dah jadi lecturer jemputan di UiTM. Class 3 jam seminggu.

Maybe kali ni ajar banyak subjects kot sbb tu ada official announcement. Baguslah yg ada industrial experience ni join teaching. Students jugak yg untung dpt ilmu.






Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kacang^soya replied at 25-4-2019 04:30 PM
dolu pun kalo tak silap iols pernah baca deols kru management ni kedeks yg amat..kalo ada functions  ...

Epf bayar ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:24 PM | Show all posts
aik. kata yusry ni jutawan, motip hadap jd lecturer?  gaji lecturer uitm bukan cipot ka menurut ex kelig iols bekas lect uitm jugek
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:28 PM | Show all posts
kacang^soya replied at 25-4-2019 03:30 PM
dolu pun kalo tak silap iols pernah baca deols kru management ni kedeks yg amat..kalo ada functions  ...

mihun goreng dgn karipap pusing ke sis? meeting gomen sangat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:28 PM | Show all posts
bodonye siapa yang gi wayang tgk vikingdom, mereng mahawangsa, magika n what not tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.112235s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list