Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3606
View
91
Reply

[Politik] Kerajaan PH tanya rakyat kaedah terbaik kutip hutang PTPTN

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 25-4-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 25-4-2019 02:47 PM
cadangan
utk thn 2019 -  cek semua glc & govmnt staff yg pangkat tinggi tu. gaji byk ptptn tak bay ...

Sbb tu krjn lama sekat dari melancong luar negara kpd mrk yg x byr ptptn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 03:08 PM
Sebenarnya pakatan dah tak tau nak letak muka kat mana, dulu kata tangguh, gaji 4k baru bayar, lep ...

Diskaun pun  dah xde. Marah2 pengundi muda saluran 3 khabarnya. Mrk ni yg byk memaki hamun ph di socmed skrg
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:11 PM | Show all posts
mcm biase, tunggu "lapigi" keluarkn formula
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 03:08 PM
Sebenarnya pakatan dah tak tau nak letak muka kat mana, dulu kata tangguh, gaji 4k baru bayar, lep ...

Inilah ketentuan Tuhan abe. If PH tak jadik gomen, kita takkan tau bodo PH ini setaraf bebudak klas blakang. Masa jadik pembangang nampak pintaaaar jah gebang itu ini. Bila dah jadik gomen, suma gebang terbang ke gaung.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 03:11 PM
Diskaun pun  dah xde. Marah2 pengundi muda saluran 3 khabarnya. Mrk ni yg byk memaki hamun ph di s ...

Tu lah aku kata...PH ni bodoh...pengundi lagi lah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 03:13 PM
Tu lah aku kata...PH ni bodoh...pengundi lagi lah...

Berbondong2 anak muda hasut kawan2 balik kg undi ph dgn sangkaan x perlu byr ptptn dah...contohnya kat bawah ni
FB_IMG_1555543041860.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 25-4-2019 03:11 PM
Inilah ketentuan Tuhan abe. If PH tak jadik gomen, kita takkan tau bodo PH ini setaraf bebudak kla ...

Ada hikmahnya kerajaan sepenggal ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 03:16 PM
Berbondong2 anak muda hasut kawan2 balik kg undi ph dgn sangkaan x perlu byr ptptn dah...contohnya ...

Masalahnya ada jugak yg bodoh masih caya dgn pakatan
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:24 PM | Show all posts
cadangan : siapa ada bayaran tertangguh simbah cat merah kat rumah mereka, ibu bapa dan penjamin2 mereka. taknak bayar jugak tangkap mereka gari dalam bilik bawah tanah. still taknak bayar potong kaki potong tangan. matilahnak dah macam ahlong kongsi gelap nak kutip hutang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 03:19 PM
Masalahnya ada jugak yg bodoh masih caya dgn pakatan

Tinggal damacai yg tegar2 jer masih percaya ph & madey. Kat SOCMED skrg page mana sekali pun buat poll online mesti PH/madey kena terok2..
Screenshot_2019-04-25-15-26-47-113_com.facebook.katana.png
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:01 PM | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 03:29 PM
Tinggal damacai yg tegar2 jer masih percaya ph & madey. Kat SOCMED skrg page mana sekali pun buat  ...

really???????????????
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 25-4-2019 03:24 PM
cadangan : siapa ada bayaran tertangguh simbah cat merah kat rumah mereka, ibu bapa dan penjamin2 me ...

Tanya rafizi....dia byk formula.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 25-4-2019 04:02 PM
Tanya rafizi....dia byk formula.

Sejak ph memerintah sunyi dah raja formula ni. Xde dah formula2 terbaru rafizi cara mansuh tol, formula turun harga minyak, formula pendidikan percuma.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah PH. Suruh budak2 buat fake degree macam korang. Baru lah xder hutang. Siap dapat jadi mentri kannnn
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 04:18 PM | Show all posts
Janji PH tangguh bayar untuk gaji bawah 4 ribu. Tapi sampai bila nak tangguh. Berapa kerat je rakyat Malaysia , peminjam  PTPTN ni gaji atas 4 ribu.

Nak tolong rakyat yang  bergaji bawah 4 ribu, hapuskan bunga-bunga bertahun yang dah terkumpul tuh. Buat baru, contoh  pinjam 24 ribu + 3% caj perkhidmatan, keluarkan jadual baru, yang dorang mampu bayar, minimum 50 pon dah ok. Interest bertahun yang dorang tak bayar tuh, hapuskan. Yang ni pon dah tolong banyak rakyat marhein. Yang gaji mahal, jangan pulak jeles.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
akuwell replied at 25-4-2019 04:18 PM
Janji PH tangguh bayar untuk gaji bawah 4 ribu. Tapi sampai bila nak tangguh. Berapa kerat je rakyat ...

Negara kaya raya minyak lalu bawah bumi kenapa perlu byr ptptn kata jemin ali dlm ceramahnya
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:40 PM | Show all posts
akuwell replied at 25-4-2019 04:18 PM
Janji PH tangguh bayar untuk gaji bawah 4 ribu. Tapi sampai bila nak tangguh. Berapa kerat je rakyat ...

Tak adil lah macam tu kepada yang dah habis bayar dan sedang konsisten bayar.

Enforcement jela cara paling berkesan.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 05:50 PM | Show all posts
angan2 batch 90-an anak muda saluran 3  ...tp x salah dorg gak. dorg pun termkn hasutan & janji bulan bintang pee h



Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah cakap byk. Siapa yg hutang ptptn jadi backlisted.
Tak boleh beli kenderaan, rumah selagi tak start bayar walaupun ansuran. Kalau boleh beli handphone mahal ataupun boleh bayar ansuran beratus Ringgit sebulan tetapi takkan mampu bayar walaupun sesen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 06:19 PM | Show all posts
steven.l replied at 25-4-2019 06:16 PM
Tak payah cakap byk. Siapa yg hutang ptptn jadi backlisted.
Tak boleh beli kenderaan, rumah selagi  ...

negara kita kaya raya ada minyak lalu bawah bumi - Jemin Ali   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082255s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list