Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2620
View
91
Reply

[Politik] Kerajaan PH tanya rakyat kaedah terbaik kutip hutang PTPTN

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 01:48 PM | Show all posts |Read mode
pihak pengurusan PTPTN patut meminta pandangan daripada tokoh-tokoh PH seperti Azmin Ali dan Rafizi Ramli.

Buat apa tanya Rakyat?

Mereka berdua pernah banyak kali mengulas serta memberi cadangan berharga tentang kezaliman PTPTN di dalam ratusan ceramah mereka di seluruh negara kepada jutaan Rakyat.

cc : PTPTN.  video azmin ali https://youtu.be/xBjJxmb-ATo




Single Polls, Total 64 Users voted
1.56% (1)
98.44% (63)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 01:49 PM | Show all posts
Minyak lalu bawah bumi kita....negara kita kaya...kenapa kita tak boleh bagi pendidikan percuma....

besok kita menang babi boleh terbang - anuar brahim
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:50 PM | Show all posts
argentina dah lama bagi pendidikan percuma kata ahcai2 fizi gendut dulu....pope jemin habaq...minyak lalu bawah tanah............wakakakakakakakakakakkakaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 01:49 PM
Minyak lalu bawah bumi kita....negara kita kaya...kenapa kita tak boleh bagi pendidikan percuma....
...

bodoh la ko tobby meols mengakak bc komen ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 01:53 PM | Show all posts
CharlesDera replied at 25-4-2019 01:50 PM
argentina dah lama bagi pendidikan percuma kata ahcai2 fizi gendut dulu....pope jemin habaq...minyak ...

bertahun2 rafizi hasut rakyat jgn bayar.  skrg buat2 tanya rakyat pulak  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 01:54 PM | Show all posts
multinicky replied at 25-4-2019 01:52 PM
bodoh la ko tobby meols mengakak bc komen ni

minyak lalu bwh bumi tu ayat jemin dlm bideo  
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya syarikat2 besar dah lama guna cara khas ni untuk hapuskan hutang ni. Orang panggil "write off".
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:09 PM | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 01:53 PM
bertahun2 rafizi hasut rakyat jgn bayar.  skrg buat2 tanya rakyat pulak









jangan ahcai2 pakatan haramjada lupa....dulu laeeeeeeeeeen..sekarang laeeeeeeeeeeeen...wakakakakakakakakakakakakakakakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:13 PM | Show all posts
tgk manifesto   
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:22 PM | Show all posts
Kaedah kerajaan terdahulu adalah yang terbaik. Janganlah malu2 untuk melaksanakannya semula.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:25 PM | Show all posts
dalam manisfesto masa PRU14 tulis mcm mana bab  PTPTN ni..?

ni klu ada yang inteview aku...mmg itu jawapan aku bagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rosak negara akibat hasutan2 jemin n lapiji
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
seri_mawr replied at 25-4-2019 02:25 PM
dalam manisfesto masa PRU14 tulis mcm mana bab  PTPTN ni..?

ni klu ada yang inteview aku...mmg it ...

TV pun x berani interbiu sejak pee h perintah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaedah terbaik ikut je macam BN buat dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:32 PM | Show all posts
tukar nama PTPTN
jadi PUTING ka
janji ada projek tukar signboard masyuk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tukar nama PTPOEN pun sedap gak
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembang mmg depa paling hebat la hahaha hahaha hahaha hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:47 PM | Show all posts
cadangan
utk thn 2019 -  cek semua glc & govmnt staff yg pangkat tinggi tu. gaji byk ptptn tak bayar.
next staff bawah jugak..ada bape org aku kenal tak bayar pun- even staff bawah pun kemain gah, rumah dah beli 3, kete dah dua, melancong lagi, coach bag , personal loan overlap

2020 - cek kat EPF private staff gaji >10k  sebulan wajib bayar, next kejar pulak gaji 5k -9k ..then below 5k

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 02:31 PM
Kaedah terbaik ikut je macam BN buat dulu.

Yeap. Blacklist segala2nya tu sangat berkesan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 25-4-2019 02:56 PM
Yeap. Blacklist segala2nya tu sangat berkesan.

Sebenarnya pakatan dah tak tau nak letak muka kat mana, dulu kata tangguh, gaji 4k baru bayar, lepas tu buat potongan gaji paksa, walhal akan terjejas org yg tiap2 bulan bayar ikut kontrak, so ini lah jadinya....bila ada tit for tat dari rakyat u turn then tanya rakyat kaedah terbaik.....jawapannya ikut je macam BN buat, bagi diskaun yg 20% tu pada peminjam yg nak buat total settlement....baru tau kan rupanya org PH ni bodoh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098792s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list