JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3614
View
97
Reply

Siti Nurhaliza Jadi Selebriti Malaysia Pertama Bakal Pegang Jawatan Perdana Menteri?

[Copy link]

Author: hussaini4675       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 12:04 PM | Show all posts |Read mode
Siti Nurhaliza dan Neelofa. Kredit foto: Nobleman Creation's


Penyanyi popular, Datuk Seri Siti Nurhaliza Taruddin bukan sahaja mempunyai peluang besar untuk menang jika bertanding dalam pilihan raya malah berpotensi untuk menjadi Perdana Menteri pertama daripada golongan selebriti.



Andaian itu dibuat berdasarkan kajian yang dilakukan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Nobleman Creation's Digital Marketing, Na'im Brundage bagi mengenal pasti lima selebriti tempatan yang akan menang jika bertanding dalam pilihan raya.



Kajian tersebut melibatkan seramai 300 selebriti tempatan dan potensi mereka untuk menang diukur melalui jumlah carian nama mereka di Google setiap bulan.



Siti Nurhaliza mendahului senarai dengan mencatatkan lebih 90,000 carian diikuti oleh Neelofa (70,000 carian), Yuna (60,000 carian), Aiman Tino (40,000 carian) dan Fattah Amin (30,000 carian).



Idea untuk melakukan kajian itu timbul berikutan kemenangan pelawak terkenal Ukraine, Volodymyr Zelensky dalam  pilihan raya presiden di negara berkenaan baru-baru ini.



Volodymyr Zelensky. Kredit foto: Newsweek


Kajian sama turut mendapati jumlah carian Google untuk ahli-ahli politik Malaysia bertaraf Ahli Parlimen tidak jauh berbeza dengan jumlah yang dicatatkan bagi selebriti tempatan.



Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menduduki tangga teratas dengan lebih 110,000 carian, mendahului Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad yang mencatatkan lebih 90,000 carian.



Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berada di tempat ketiga (90,000 carian) diikuti Menteri Kewangan, Lim Guan Eng (60,000 carian) dan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin (33,000 carian).



Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dan Khairy Jamaluddin. Kredit foto: Nobleman Creation's


Mungkin carian Google sahaja tidak memadai untuk mengukur potensi golongan selebriti untuk menang dalam pilihan raya kerana dunia hiburan dan dunia politik mempunyai cabaran yang sangat berbeza. -CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:07 PM | Show all posts
suh belaja bahasa english dulu hehehe..lopak sila masuk kelas ethic tangani cara gelak hahahaha..tp iols rasa jgn la diangkat selebritui jadik pemimpin hancusssss hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
habisla semua projek bagi kat anak tiri.. masyukk
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Jumlah carian di google kadang bukan sebab pemenat pon, kadang nak tau umur dan nama sebenar jah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:11 PM | Show all posts
entah hapa2...............
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:14 PM | Show all posts
sorry lah.. a big NO
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Hancur negara ku....
Dah jadi Macam AME. Popular vote win. Yg top top meletopp jadi purdana muntri
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:18 PM | Show all posts
mana khai bahar dan syafiq kyle top top meletop


Selebriti-selebriti ini dipilih berdasarkan carian nama mereka di Google setiap bulan dan mereka adalah top 5 daripada 300 profil selebriti yang ditapis.
Capture3.PNG

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Siti nurhaliza jd perdana menteri?

Wow..

Something new..heheheehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
npe refer pocik gugel tu kn pencarian baik refer fb or insta yg paling win n rmai followers
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
PM puppet boleh la
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Apoooo???
Setakat poll suka2 ok kot..
Kalo betul2 x kot! Siti mmg hebat menyanyi tp belum tentu mampu mentadbir negara dik oii..
Kalau betul2 nk join politik try bertanding kat Kuala Lipis dulu.. tp i dont this she will..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap2 mana Wany Hasrita???? BINTANG PALING POPULAR 2018 TAUUU!!

Mana Khai Bahar? TOP TOP MELETOP TAU!
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:30 PM | Show all posts
aku vote ss jadi pm...plish..plish...plish...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hancur kalo retis jadik pm
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Badigol replied at 25-4-2019 12:18 PM
mana khai bahar dan syafiq kyle top top meletop



Mak aji dan abdol top 5 Google Search!
tentu keje acik epot....tiap malam Google Search nak tengok bideo dan gambor mereka.
Huhuhu....


Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
agak2 lah spm pangkat 3 pandai main insta nak jadi perdana munteri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hancurrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:07 PM | Show all posts
iols dah baca artikel ni dekat malay mail dulu..
katanya based on kemenangan Trump as figura realiti tv and presiden Ukraine as figura pelawak..
formal education like spm tu tak jadi faktor pun as wakil rakyat sekarang pun ada yang lepas darjah 6 sajork.. siap soltan angkat jadi exco lagi (sumber: Lulus darjah 6 bukan halangan berkhidmat - Exco Johor)
apa yg penting pengaruh.. connection.. so mana2 kajian dibuatpun kalau nak letak mana2 artis malaysia in front row politic, no doubt tokti top the list lah... itu sajork
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sampi UN nnt dia sebut pasal kecik2 jual kuih....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059232s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list