Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1497
View
19
Reply

Aliff Syukri Lahirkan Jutawan Muda Usia 25 Tahun, Bisnes MLM Atau Sekadar Gimik?

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 11:58 AM | Show all posts |Read mode
Ahli perniagaan dan personaliti media sosial, Dato Aliff Syukri sememangnya dikagumi ramai kerana keupayaannya mengaut keuntungan dalam perniagaan yang diusahakannya.





Kredit foto: Instagram



Mungkin kerana kepintarannya menggunakan media dan iklan menyebabkan produk yang dipasarkannya sentiasa laris di kalangan pengikut dan pembeli setianya.





Kredit foto: Instagram



Bagaimanapun, baru-baru ini tindakan beliau mengumumkan kejayaannya melahirkan seorang jutawan muda dalam tempoh 4 bulan sahaja diragui ramai. Menurut Dato Alif Syukri, pemuda bernama Shafek itu adalah salah seorang anak muridnya yang berjaya mencatat jualan memberangsangkan menerusi anak syarikatnya As Legacy Malaysia.


  



Susulan kejayaan pemuda itu, Dato Aliff dikatakan telah menghadiahkannya dengan sebuah kereta mewah Ford Mustang bernilai hampir setengah juta.


Bagaimanapun, ada juga followers di Instagram beliau yang mempertikaikan pengumuman itu. Mereka tidak percaya pemuda itu mampu mancapai status tersebut dalam masa yang singkat. Apa lagi, perniagaan As Legasy milik Dato Aliff sendiri masih baru dan promosinya tidak segah produk lain seperti produk Terlajak laris.





Kredit foto: Instagram



Sesetengah lagi mempertikaikan sama ada pengumuman itu hanyalah gimik murahan untuk mempromosikan perniagaan baru itu.



Kredit foto: Instagram



Tidak ketinggalan, ada yang menyamakan perniagaan itu dengan Multi Level Merketing kerana menyerupai modus operandi promosi dengan kereta mewah dan menunjuk-nunjuk wang ringgit untuk mencari ahli atau downline.




Persoalannya, adakah pemuda itu hanya dipergunakan oleh Dato Aliff sebagai model untuk mempromosikan perniagaannya? Jika benar, sejauh manakah gimik promosi ini akan berjaya menarik lebih ramai downline beliau? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Imagine 90% rakyat malaysia jual ptoduk timbang kilo... dsh dpae nk jd pelanggan nya? Kanak2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
gimik mlm la, kosser sangat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Gimik semata
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke dia betul2 bagi kereta tu??

Modus operandi mlm sangat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:44 PM | Show all posts
jutawan segera tu sesuatuh sangat...   anak ikan arapaima datuk ke....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:50 PM | Show all posts
tunggu next year submit LHDN,taula propa ke x
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
wah peluk bahu tak lps... nmpk sesuatu dgn rambut blonde gitu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:08 PM | Show all posts
Gitu la gimik MLM, kalau tak caya tanya Queen Kepam
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:19 PM | Show all posts
mcm MLM, kalau MLM bukan ke kena ada lesen?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:20 AM | Show all posts
MLM ni xharommm kalau ada produck. yang harommm bila hg kena cari orang, bayar deposit. dan cari orang lagi. barang? ouh. barang jangan cerita bang. kikiki. Produck avoonn pon konsep MLM ape..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 12:20 AM | Show all posts
teringat daku akan ikan arapaima beliau
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
X berkenan sungguh orang yg suka tunjuk harta ni lebih2 lagi founder produk timbang Kilo ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2019 12:15 AM | Show all posts
Propa jah.. I cukup x suka bila puak2 MLM dan seangkatan dgnnya mcm ni.. No shortcut utk kaya dan berjaya..  
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 12:44 PM | Show all posts
haramjadah ni bila la nak muflis
produk ntah apa2
bodohnya sapa jd agen stokis dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut la ayah i pndang rendah melayu yg xde pelajaran tp berbisnes. Walaupon x semua tp uols tgk la most of them kaya tp adab ilmu tu sgt kurang. Mcm alip syukri. I tau ilmu tu xterhad dlm buku. Tp klau i, i malu kaya hanya dgn jual produk timbang kilo. Tgk la awek cendol & sewaktu dgn nya. Beza sgt mcm jiliyana pon ada 5 syarikat, belajar tggi jd lawyer tp tgk cara dia. Yg xbelajar tggi ni ukur result guna duit jah.

Cina xpndai, tp biasanya ada kedai runcit, bengkel kereta
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 03:24 PM | Show all posts
anony-mous replied at 4-5-2019 12:59 PM
Patut la ayah i pndang rendah melayu yg xde pelajaran tp berbisnes. Walaupon x semua tp uols tgk la  ...

Hbis tukang support ramai..jenis jual jus goyang la jus kembang boobies la mana xnye biz mencanak gilebabi
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Gimik je ni.  Propaaa much
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2019 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni mmg ada masalah lah, bipolar ke sit personality, i pernah baca somewhere in medsos tapi tak ingat. I tak boleh husnuzon dgn dia ni, riak to the max, byk dah Allah  ingatkan tidak akan masuk syuurga org2 yang sombong waima sebesar biji sawi. Iblis masuk neraka pun sebab sombong. Huhhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 11:41 AM | Show all posts
gimik semata2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103546s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list