Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
922
View
33
Reply

[Tempatan] Kerajaan BN pernah siar rakaman video sesi Mahkamah supaya telus kepada Rakyat untuk kes-kes berprofil tinggi. Tapi kenapa kerajaan PH kecut telur?

[Copy link]

Author: tobby       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 11:34 AM | Show all posts |Read mode
Kerajaan BN pernah memuat naik rakaman video sesi Mahkamah supaya telus kepada Rakyat untuk kes-kes berprofil tinggi.

Kerajaan PH yang mengaku diri telus & transparent, kenapa takut?



Single Polls, Total 19 Users voted
100.00% (19)
0.00% (0)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 11:37 AM | Show all posts
kerajaan BN siarkan 3 jam rakaman kes teoh beng hock.

so kita cabar PH yg kononnya transparent utk siar rakaman 3 jam perbicaraan najib.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:42 AM | Show all posts
open court kan..sememangnya accessible by public...bukan kes jenayah seks, juvenile, atau kes keluarga yang kena buat "in camera"...wakakakakakakkakakakakaka

nanti jangan ada mangkaq tak tau terma kata in camera tu rakam guna camera...dekat sini ramai yang bowdow tapi suka menunjuk pandai....tapi pandai dia tak kena tempat.......wakakakakakakakkakakakakakak
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:47 AM | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 11:37 AM
kerajaan BN siarkan 3 jam rakaman kes teoh beng hock.

so kita cabar PH yg kononnya transparent ut ...

yg najib siar kat fb dia tu 5 minit pun menteri2 PH dah meroyan mcm org sawan.....mcm sesuatu sgt.  nak sorok apa dari rakyat sebenarnya???

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:48 AM | Show all posts
CharlesDera replied at 25-4-2019 11:42 AM
open court kan..sememangnya accessible by public...bukan kes jenayah seks, juvenile, atau kes keluar ...

siap nak cari & hukum siapa yg bocor rakaman tu.  apa benda yg disorok sebenarnya?  nak bicara sembunyi2 & hukum2 sembunyi cara PH ?  rule of law kepala bana

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 11:52 AM | Show all posts
harizs replied at 25-4-2019 11:48 AM
siap nak cari & hukum siapa yg bocor rakaman tu.  apa benda yg disorok sebenarnya?  nak bicara sem ...

khennn......siap ugut tu.  kononnya siar rakaman 5 minit mengelirukan.  habis tu siarkan la video penuh.  at least 3 jam.  ph takut apa agaknya.  apa benda nak disorok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 11:54 AM | Show all posts
harizs replied at 25-4-2019 11:47 AM
yg najib siar kat fb dia tu 5 minit pun menteri2 PH dah meroyan mcm org sawan.....mcm sesuatu sgt. ...

Rakaman perbicaraan mahkamah pun takut nak disiarkan. Bukan rakaman porno pun.
Mereka takut kebenaran terbongkar..kalau bercakap atau menulis mereka boleh spin selagi boleh..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 11:56 AM | Show all posts
CharlesDera replied at 25-4-2019 11:42 AM
open court kan..sememangnya accessible by public...bukan kes jenayah seks, juvenile, atau kes keluar ...

Rakam bawah skirt amoi lepas. untuk tatapan sendiri.  Kes Ni utk tatapan umum tu y pH x kasi lepas tu agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:59 AM | Show all posts
"NAJIB PEROMPAK NEGARA, NAJIB PENCURI DUIT RAKYAT??"
DUIT RAKYAT TU ADALAH PUBLIC INTEREST

Adrian Lim Chee En dalam post beliau yang berikut (https://www.facebook.com/308412239857559/posts/321268438571939/) menyalahkan Saudara Isham Jalil kerana mengeluarkan CRT perbicaraan Mahkamah. Tapi pada masa yang sama zikir Pemimpin PH diatas itulah yang diulang - ulang, Najib Perompak, Najib Pencurik, Najib Penunggang Agama, Najib Penipu.

Kita sembang gentle lah, memandangkan DUIT RAKYAT TU ADALAH PUBLIC INTEREST (Kepentingan Awam), benda ni tak pelik US dah lama buat siaran live mahupun rakaman,

ADAKAH KORANG BERSETUJU JIKA PERBICARAAN KES NAJIB INI DISIARKAN SECARA LANGSUNG?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Setuju.....Atok dah kecut telor
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:02 PM | Show all posts
Nk buat live pun takut, pihak tertuduh pulak yg nak... Ni nk buat mcm kes tilam jadi saksi ke??

Perompak bg duit pada isteri bekas pekerja, pada tahfiz, anak yatim, sdgkn atok madey bg pada anak cucu dan kroni.

Zaman perompak.. Penoreh, petani, nelayan, peneroka.. Ada jer bantuan dan insentif..

Zaman atok madey kutty... Rakyat kne ikat perut... Anak cucu dan kroni.. Kenyang.

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:03 PM | Show all posts
*Taktik ini boleh di pakai utk seketika.Tapi tidak selamanya...bila tiba masanya RAMAI YG AKAN TAHU SIAPA SEBENARNYA PERNAH MENCURI DAN APA YG DI CURI...*

*ORANG KITA* terima kasih penulis ni

*Bila seseorng berteriak PENCURI!!!,*
maka ramailah yg turut berteriak pencuri!pencuri!pencuri!...walau tidak siapa tahu siapa sebenarnya pencuri...barang siapa di curi..apa yg di curi!!

Di sinilah bijak nya Tun Mahathir, beliau ketepikan cara yg betul ikut perundangan atau ikut syariat.Yang beliau mahu ialah supaya ramai ramai turut berkata Pencuri!Pencuri! dan echo cakapnya

Hari ini ada yg ikut cakap TM itu..satu strategi yg baik.Malah pencuri sebenar yg telah lama mencuri pun memilih utk berteriak Pencuri!,supaya mengalih perhatian orang dari melihatnya sebagai pencuri!...tektik ini di panggil DIVERSIONS

Saya pernah bertanya seorang CHARTERED ACCOUNTANT salah seorang individu yg terlibat memeriksa akaun 1MDB..berapa billion wang 1MDB hilang atau di curi? Kalau dah ada Pencuri kenapa kita tidak check dulu apa dan berapa di curi.Bagaimana ada pencuri tapi tiada apa yg hilang di curi?

Accountant itu menjawab, kontroversi itu di sekitar pelaburan 1MDB dalam IPIC/PETRO SAUDI..kira kira USD 1.8b..saya tanya lagi..Berapa yg hilang atau di curi?....beliau jawab,Inilah anehnya. Jarang orang tanya soalan ini,katanya.

Apa jawapan pada soalan saya?..beliau jelaskan bahawa dari USD 1.8b yg di laburkan 1MDB telah dapat kembali sejumlah USD2.3 billion.Bukan saja tak hilang tapi 1MDB untung dari pelaburannya.Katanya dari jumlah tersebut USD1.4billion adalah tunai dan bakinya dlm unit unit yg sedang dlm proses monetisation ..
Nah...fakta ini tidak siapa bicarakan.
Mereka tak minat.mereka lebih minat utk terus berteriak pencuri!pencuri!kerana yg mereka perlukan adalah perhatian orang ramai supaya menangkap pencuri.Dgn cara itu orang terlupa bahawa orang yg mula mula berteriak itu sudah lama mencuri dan mengintai peluang utk mencuri lagi..

*Taktik ini boleh di pakai utk seketika.Tapi tidak selamanya...bila tiba masanya RAMAI YG AKAN TAHU SIAPA SEBENARNYA PERNAH MENCURI DAN APA YG DI CURI...*
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:04 PM | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 11:56 AM
Rakam bawah skirt amoi lepas. untuk tatapan sendiri.  Kes Ni utk tatapan umum tu y pH x kasi lepa ...

teringat ngn brader lava dok bahan kes intai skirt ni...wakakakakakakakakakakakkakakakakak

perangai mangkaq2 pakatan haramjada lagu ni la...wakakakakakakakakkakaka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 12:01 PM
Setuju.....Atok dah kecut telor

Di socmed ramai yg mula tertanya2...nak sorok apa sebenarnya. Ni kes public interest. Bukannya kes rogol bawah umur
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ph telus konon.. pigidah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada hari Selasa kelmarin dan Rabu semalam, saya telah dipanggil oleh pihak polis dan telah hadir ke Ibu Pejabat Polis di Bukit Aman dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia di Cyberjaya untuk memberi keterangan dan disoal siasat berkenaan kes memuatnaik video transkrip CRT mahkamah perbicaraan Dato' Seri Najib.

Saya telah memberikan kerjasama kepada pihak polis dan pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia, dan saya faham mereka hanya menjalankan tugas mereka.

Telefon bimbit saya kini dalam rampasan dan saya telah diminta untuk memberikan akses akaun Facebook saya kepada pihak berkuasa untuk siasatan.

Oleh itu, sebaik selepas posting ini, buat sementara waktu saya akan membekukan akaun Facebook saya sehinggalah siasatan selesai dilaksanakan oleh pihak polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan sehingga telefon bimbit saya dikembalikan serta akses akaun Facebook saya tidak lagi diperlukan untuk siasatan untuk memberi ruang kepada pihak berkuasa untuk menjalankan siasatan.

Sekian untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan. Terima kasih.

Salam,
ISHAM JALIL
Istiqamah berjuang untuk kebenaran
25 April 2019
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
harizs replied at 25-4-2019 12:03 PM
*Taktik ini boleh di pakai utk seketika.Tapi tidak selamanya...bila tiba masanya RAMAI YG AKAN TAHU  ...

Kita tgk camana atok bersilat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 25-4-2019 12:31 PM
Di socmed ramai yg mula tertanya2...nak sorok apa sebenarnya. Ni kes public interest. Bukannya kes ...

Itu lah dia org kata kita boleh tipu semua orang dalam satu masa, tapi tak boleh tipu semua org setiap masa
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 25-4-2019 12:53 PM
Kita tgk camana atok bersilat

Sembang transparency ...tp semua nak buat sorok2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 01:50 PM | Show all posts
relaxjek replied at 25-4-2019 12:36 PM
Ph telus konon.. pigidah...

kencing kuat Pee H
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.115877s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list