JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10858
View
187
Reply

"Ini Hidup Saya" - Dah Tak Tahan, Fathia Latiff Akhirnya Jelaskan Kenapa 'Free Hair'

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 10:14 AM | Show all posts |Read mode
Fathia Latiff beberapa hari yang lalu mengejutkan ramai pihak apabila memuat naik gambar dirinya tidak bertudung di akaun Instagram. Semalam, menjawab segala teka-teki Fathia akhirnya membuka mulut mengatakan yang dia akan kembali dengan imej tidak bertudung kerana tidak tahan berpura-pura menjadi 'orang lain'.





Menerusi laporan Media Hiburan, Fathia mengakui yang itu (berambut pendek dan tidak mengenakan hijab) adalah penampilan dia yang terkini dan akan kekal dengan konsep sebegitu.


"Sekarang saya boleh jadi diri sendiri," kata Fathia yang mengakui dia lebih selesa tidak bertudung.


  



Ini kehidupan saya. Jadi, saya berhak atur hidup tanpa perlu orang lain menghukum.


Sebenarnya mereka yang suka menghakimi orang lain ini tiada kehidupan. Orang kata saya mengalami tekanan sampai buka tudung adalah silap sebaliknya mereka dengki dengan kehidupan saya," katanya memetik laporan Harian Metro.



Dalam pada itu, rakan artis Didie Alias turut berkongsi video pengakuan Fathia tersebut dan meletakkan kapsyen seolah-olah memahami perasaan Fathia tersebut.


"Ujian dan dugaan Allah," tulis Didie di akaun Instagram miliknya.



Kredit foto : Ig Didie Alias




Dalam pada itu, ramai yang meluahkan rasa sedih mereka dengan keputusan Fathia untuk tidak lagi berhijab.




Kredit foto : Ig Didie Alias




Apa pun, semoga dibukakan pintu hati Fathia untuk kembali bertudung selepas ini. Sama-sama kita doakan yang terbaik. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:22 AM | Show all posts
wayar putus dah minah ni....sayang wajah cantik
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Finally kak ya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
hurmmmm pity her
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Biar kan je la die.. Smoga die jumpe ape yg die cari dlm hidup ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 jelah uolls, alasan hanya nak justify keputusan dia. Just nak bagitau, tutup aurat tu bukan arahan dari manusia pon, Tuhan sekalian yg suruh. Moga ada sinar hidayah utk mu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Payah nak cakap ddngan retis2 malaysia nih...depa ni hati kental..kalau x..xdelah nak jd retis... nak buat dui..nak carik sponsor teruskan hidop...taufiq dn hidayah tu milik Allah... semoga ade kebaikan menyusul... cume justification tu tolonglah jgn salahkan org lain...salahkan lah diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:35 AM | Show all posts
bukan cantik sgt pun bukak tudung....apa perlu nak tunjuk2 rambut dia yg x cantik tu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:35 AM | Show all posts
lepas nengok byk yg dah bukak tudung..terus tekad ye fatiya..tak pe lah..asal bahagia n plisss grooming balik jd yg dulu zaman ariana rose..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:38 AM | Show all posts
i tak menyokong si fathiya ni bukak tudung...sedih kot,...bukan sedih dia bukak tudung skarang...tp sedih dia ambil keputusan tanpa rela dan suka waktu nak bertudung...akibatnya bila ada ujian lain timpa diri, tindkan pakai tdung tu dinilai sebagai tindakan salah....sedih kot...untuk sesiapa shja yang berniat berhijrah, masa mula hijrah lagi perlu kuat hati... buat untuk diri sendiri...jangan buat kerana yang lain... buat dengan rasa bahagia dan bangga ...insyaAllah akan rasa lebih happy untuk apa jua ujian mendatang...  sayang diri,  so takut diri sndiri ada dosa...jadi sayang Tuhan, kalau sayang Tuhan buat yang Tuhan suka....

tapi sbb hilang asa menyangi diri tu, tdung boleh hilang...


Siapa pun kat luar sana yang ditimpa ujian, belajarla hidup menyayangi diri sendiri... perkara-perkara baik akan datang dngan sndiri.... maka takkan ada issue tak bahagia dengan apa yang kita lakukan...


just my two cents...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:38 AM | Show all posts
mereka dengki dengan kehidupan saya


Koserrr orang nak dengki dengan ko
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Dh buka tudung perangai masih sama tak guna gak..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:46 AM | Show all posts
alah buruknya rambut ko fathia oii.. simpan rambut bg panjang sikit.. mesti lawa mcm dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni dh  tskde family ker..mcm pengkid terbiar
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:52 AM | Show all posts
lawa ok

baju tekya pakai cantik
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:55 AM | Show all posts
dia pakai tudung ke x ak x de la kisah sgt pun... tp ape masaalah dia ngn bff dia si Anju tu.. macam wayar putus je aku tengok.. baik dowang ni ikut heliza g syiria mana tau elok
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:55 AM | Show all posts
style rambut mcm ni mcm orang tak betul...sorry tiya...
at least klu rambut panjang sampai bahu mesti nampak cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukak je ler.. lama2 netizen bbnu senyap ler.. cam emma uqasha.. go girl
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
okey la tekya..tp sile perbetulkan diri uols dlu..sygi diri sendiri..bukak tutup tp tetap mcm org tak betul and out of control, tetap tak gune jua..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama dh x inject vit c ke kulit pon x cerah dulu. Bajet xde kot..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.135831s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list