JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6007
View
115
Reply

Buat Apa Hadiahkan Barang Berjenama, Achey Hadiahkan Isteri Sebidang Tanah

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 09:51 AM | Show all posts |Read mode



FOTO IG



Pelawak dan pengacara Achey dan isterinya Anne kini semakin bahagia dengan kehadiran anak angkatnya, Zinirah. Menariknya, sempena majlis hari jadi isterinya itu, Achey telah menghadiahkan Anne sebidang tanah. Achey telah memuat naik video kejutan tersebut di laman instagramnya.


Mungkin hadiah ini agak pelik bagi sesetengah pihak kerana selalunya kita menghadiahkan beg tangan mahal, baju berjenama, kasut dan jam tangan.





FOTO IG





Rata-rata peminat mengucapkan tahniah kepada Anne dan mendoakan keluarga mereka kekal bahagia sehingga ke jannah. Ramai yang memuji kebijaksanaan Achey dan ramai yang mendoakan mereka murah rezeki.


  



Sebenarnya tindakan Achey sememangnya bijak kerana hanya mereka yang befikiran matang sahaja tahu nilai tanah itu akan meningkat mengikut peredaran zaman. Selain itu, dengan adanya tanah kita boleh berbakti dengan menanam sayur, buah ataupun menternak ikan.


Sudah semestinya Achey telah berfikir panjang mengenai perkara ini, kerana kerjaya sebagai seorang artis ada turun dan naik. Tahniah kepada Achey dan isterinya.






FOTO IG




FOTO IG



Apa pula pendapat kalian? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini betul bagus fikir utk future. Tanah bukan murah dan makin lama makin naik value kalau kena cara.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:08 AM | Show all posts
biasa tengok retis2 upload gambo dapat hadiah harijadi henbeg mahal, keta mahal tapi ai langsung tak heran. tapi ini achey suda berjaya bikin gua chemburruuuu yah....

hadiah ni paling best hoke
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:11 AM | Show all posts
bagus idea dia...hadiah ni terbaik dari beg2 jenama
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:18 AM | Show all posts
beshnya bini achey dapat laki yg syg giler kat dia
ai so jelesss
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki dia..tanah bukan murah oiii
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:20 AM | Show all posts
Tahniah ....

Ada juga artis lelaki beli tanah utk anak2 dia sebab nak anak2 dia boleh bina rumah berjiran in future
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu dia pernah bagi audi kat bini dia kan. Tahun ni bagi tanah pulak. Bagus achey ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Bgus achey ni. Btgguggjwb siap sediakan harta utk wife die so pe2 jd in the future senang..xperlu la hidup merempat. N the wife is so lucky..dpt Suami yg btggungjwb..x fikir nk berjoli or bg surprise yg konon2 utk kutip like on socmed acah2 bahagia.. Semoga uols bahagia till jannah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
happy beday anne.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by aidil8687 at 25-4-2019 10:32 AM

semoga achey dan anne dikurniakan kebahagiaan berpanjangan...seronok tgok mereka pandai membahagiakan 1 sama lain..ada anak angkat (besar pahala)...achey please jd yg setia pd isteri awak ye...jgn tenggelam mcm sesetengah artis lain..tahan godaan syaitoon tauu
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg bijakk! Dari dok gila beli beg 50k sebiji baik beli tanah dan rumah..bagus Achey. Jgn jadi macam artis sorang tu, dah la menayang sana sini high end gituhh rupanya pakai brg Guangzhou sajorkkk. Sampai nak saman org sebab mintak hak yg sepatutnya... Pelek sunggguuh laa mami oi apaa punya tur. Eh.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Auww, sweetnya deolls, jeles iolls. Bagusnya lah achey ni, sayang sangat kat bini dia walau bini ada kekurangan. Mungkin deolls dah bersama2 dari susah sampailah dah senang sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Handbag jenama skrg tak boleh survive..hahaha...banyak yg fufu dr legitt...hahaha...klau pakai legit pon...org akan ckp ko pakai fufu...sebab mmg bukan lahir dari dulang emas...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Semlm acey dan Anne jd tetamu kt sinar fm
Dia bhskan Anne as mama
Anne sgt sporting
Happy birthday anne
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Bijakkkk.......
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga murah rezeki achey sekeluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Happy birthday anne. Congrats achey kerana sentiasa mmbahagiakan isteri.

Iols kagum sikit dgn rezeki para pelawak ni. Ternyata bakat itu dpt memberi rezeki besar pd diorg. Terus jd humble dan sayangkan keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau iols pon prefer tanah atau rumah... masuk duit dlm ASB ke... brg kemas pon okay
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:00 AM | Show all posts
yes....beli kereta lama kelamaan boleh jadi besi buruk...klu rumah & tanah bagus...pelaburan masa depan...i pun prefer hadiah mcm ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.201429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list