JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6265
View
133
Reply

"What So Hina Jadi Janda?" Farah Lee Kongsi Cara Tepis Pandangan Negatif Terhadap Janda...

[Copy link]

Author: Cari-Amiey       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2019 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Tiada seorang pun wanita yang mahu bergelar janda lebih-lebih lagi pada usia yang muda. Pelbagai dugaan dan pandangan serong daripada orang sekeliling kadangkala boleh membuatkan wanita berstatus janda berada dalam keadaan tertekan.





Menyedari hakikat dan juga sebagai menjawab soalan-soalan yang seringkali dilontarkan kepadanya, bekas isteri kepada personaliti TV3 Ally Iskandar iaitu Farah Lee berkongsi cara untuk menghadapi tekanan daripada orang sekeliling kepada wanita yang senasib dengannya.


Macam mana menghadapi mulut-mulut 'puaka'..



Kredit foto : Ig Farah Lee




Menurut Farah, dia tidaklah setabah yang disangka, kerana kadangkala bila hilang sabar dia akan membalas kata-kata negatif yang dilemparkan kepadanya tetapi secara berhemah.


Sayang diri sendiri dan jangan terlalu ambil kisah tentang kata-kata orang lain. Happy dan enjoy dengan kehidupan yang ada.



Kredit foto : Ig Farah Lee




"Apa yang hina sangat menjadi janda?," tanya Farah sambil menasihatkan orang ramai untuk berfikir sebelum mengeluarkan kata-kata yang boleh menyakitkan hati orang lain.



Kredit foto : Ig Farah Lee




Jaga hubungan dengan Allah, sayangi dan hormati diri sendiri.

Kredit foto : Ig Farah Lee




Dalam pada itu ramai yang bersetuju dengan pendapat Farah dan memuji sikap Farah yang positif..








Kredit foto : Ig Farah Lee




Ada betul juga apa yang dikata oleh Farah tu. Jangan pedulikan kata-kata orang yang penting sentiasa jaga maruah diri dan tidak buat perkara yang salah. Dalam masa yang sama, masyarakat janganlah terlalu suka menghukum wanita yang bergelar janda. Bukan semua janda tu jahat, tau! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi Siti Khadijah takde lak bergambau
melompat macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Farah Binti Ramli = Farah Lee..  eh please la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:43 PM | Show all posts
jadi janda, andartu semua tak hina pun sis
yang hina kalau tak jaga maruah diri sebagai wanita solehah tak kira la apa status anda
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:47 PM | Show all posts
Takder siapa yang kata janda tu hina sisturrrr.
Kalau perangai memang hina, pegang la title apa pun, tetap hina.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul tu..x hina. Yang hina nya kalau kau potray diri seorg wanita yg kuat, tp hakikat nya asyik merempan je, x move on. Pastu asyik ulang daddy baru sampai bang jamil mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Adeakukesah11 at 24-4-2019 04:50 PM

Td si joy . Mewakili janda- janda katanyahhhh

Ni si farah pulak.. skarang mmg musim mak janda bersuara kah?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:49 PM | Show all posts
Dulu kaw kaw dia hentam Aishah ex tunang Ally

so what now ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:54 PM | Show all posts
abg pilih yg manaaa

perawan atau jandaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:01 PM | Show all posts
xhina pn status janda tu..yang penting perwatakan kita & cara kita bawak diri kita.. Lelaki mmg akn menggatal tp pandai2lah kite menolak & jgn di layan..nanti laki tu akan malu sendiri..  just jage diri, jage ank2 tu.. ade jodoh yg baik, kawenlah lagi.. xde salah pun.. semue org berhak utk bahagia...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 24-4-2019 04:49 PM
Dulu kaw kaw dia hentam Aishah ex tunang Ally

so what now ?

Apa yg dia hentam..ally pernah bertunang?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Janda mmg x hina. Sikap birah ko tu yg hina.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:25 PM | Show all posts
janda tak hina sis..yg hina bila ko x pandai jaga diri mengalahkan BBNU..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:27 PM | Show all posts
Perk77 replied at 24-4-2019 05:22 PM
Apa yg dia hentam..ally pernah bertunang?

ya dengan Aishah gadis Melayu yg pandai ckp Mandarin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Janda ramai sangat sana sini, malangnya takdak kelab janda 100 org utk pukul duda2 mereka. Janda2 semua tak bersatu saling bergaduh sesama sendiri, selayaknya
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak perfect je farah lee dgn bait2 islamik dia kdg2 dulu..dgn ally yg nampak baik2 dua2 well educated. Tapi bercerai juaaa. Sungguh jodoh rahsia Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 24-4-2019 05:27 PM
ya dengan Aishah gadis Melayu yg pandai ckp Mandarin tu.

Dia hentam apa sis. Aisyah tu cantikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
mesmerize replied at 24-4-2019 04:43 PM
jadi janda, andartu semua tak hina pun sis
yang hina kalau tak jaga maruah diri sebagai wanita sole ...

Baru nak komen sama mcm chuolss ni. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Nobody:
Farah Lee yang bukan artis tapi banyak benang di bodgos: *article diatas
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello wartawan cari bongok janda fefek berair ni bkn retis
faham!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057101s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list