Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5090
View
80
Reply

[Politik] Kes Najib : Kebenaran Hampir Terjawab

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 24-4-2019 05:17 PM | Show all posts
safriehalim replied at 24-4-2019 05:09 PM
Adoi, macamlah dah Ada bukti najib bersalah, ikuti perbicaraan dari Hari 1 hingga Hari Ke 8 Hari I ...

Memang la boss, baru hari ke-8, tak kan la satu minggu semua bukti dah terkeluar dalam court.
Dia jadi PM selama 10 tahun, bila dia buat salah laku, ingat dia bodoh ke tak padam bukti-bukti tu, dia ada kuasa kot.


Aku bukan penyokong PH, tapi any thinking Malaysians tak patut ada rasa nak defend dia. He has to answer fo the crime he commited to us Malaysians.

Kalau bro safriehalim ada kawan dari luar negara, cuba sembang dengan dia pasak Najib, confirm malu beb orang luar tahu ada PM perangai mcm dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 05:17 PM
Memang la boss, baru hari ke-8, tak kan la satu minggu semua bukti dah terkeluar dalam court.
Di ...

Aku memerhati kes ni dari jauh je dulu, tapi utk pendirian atas pagar and still convince yg anuar bersalah, slowly aku rasa ini mcm kes 1998 / 1999. Cuma end game adalah watak yg berbeza.

Dulu internet xmeluas, so banyak hearsay2 pembohongan yg akhirnya jadi seakan2 fact. Mcm anwar kawtim dgn soros. Anwar pro west. Dll.

Kes ni mungkin akan jadi najib bersalah, tapi melalui perbicaraan mcm ni. Dakwa lain, sampai mahkamah tuduh lain. Bukti xcukup dan disembunyikan. At this rate, Najib akan jadi martry.

Apa yg nak disalahkan? Kalau Najib curi duit 1mdb, patut dah dilangsaikan dgn TRX. Which lebih dari jumlah hutang. 2.6b pun dah pulang balik. Cincin berlian pun dah cakap xde transaksi. Apa ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by safriehalim at 24-4-2019 05:43 PM
EncikH replied at 24-4-2019 05:17 PM
Memang la boss, baru hari ke-8, tak kan la satu minggu semua bukti dah terkeluar dalam court.
Di ...


SR Report dan WSJ ambil info dari dlm Malaysia mungkin dari puak PH sendiri, DOJ ambil info dari WSJ dan SR report... Org luar negara tahu pun sebab media negara mereka melaporkan berdasarkan apa yg media Malaysia, SR dan WSJ laporkan.

Kebenaran akan Terjawab Di Mahkamah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 24-4-2019 07:49 AM
cuba baca theedge.

habibul arahkan ashraf issue cheque kpd anak2 & isteri habibul, bkn anak2 &  ...

I see.. you tepek lah sini. I share yg ni sbb news ni lalu2 kat fb. Apsal news ni beza sungguh. Reporter tak paham then tak double check facts ke sebelum tulis..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
han_solo replied at 24-4-2019 08:02 AM
based pada the edge, bukan utk wife dan anak2 najib, anak dan wife Habibul.

Ok, u dah quote.. so sape yg benar, sape yg salah report? Tak double check fakta ke before publish..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:52 PM | Show all posts
JokesCop replied at 24-4-2019 05:36 PM
Aku memerhati kes ni dari jauh je dulu, tapi utk pendirian atas pagar and still convince yg anuar  ...

So that's it? setiap high level salah laku boleh dimaafkan dan di pejam mata bila dikembalikan?

Contoh seorang wakil rakyat songklap duit RM100 juta, pastu dia bayar balik secara diam sebab terpaksa dan bila discover, boleh di maafkan mcm tu je. Alasan duit aku curi aku dah bayar balik.

So lepas ni kalau ada lagi orang nak fraught duit, kantoi, senang je cakap......sorry2....saya plan nak bayar balik.

Again, aku bukan penyokong PH, Anwar atau pon anti-Najib.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Bersabar DSN kebenaran akan terhasil.. berani kerana benar..
Harap2 PH berlaku adil terhadap dsn dan tidak mempengaruhi mahkamah dlm membuat keputusan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 05:52 PM
So that's it? setiap high level salah laku boleh dimaafkan dan di pejam mata bila dikembalikan?

...

apa ko ingat wakil rakyat songlap duit zaman najib??? umno rosak dek fossil hidup tua jd pm recycle....

najib buruk die kot celah mana pun mentor die sapa? apa korg dah nyanyuk...

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:31 PM | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 09:17 AM
Memang la boss, baru hari ke-8, tak kan la satu minggu semua bukti dah terkeluar dalam court.
Di ...

Aku pon tak paham dengan pentaksub Najib ni..  yakin Najib tu MAKSUM dan MULIA dan JUJUR .. kenot brain
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:32 PM | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 06:27 PM
apa ko ingat wakil rakyat songlap duit zaman najib??? umno rosak dek fossil hidup tua jd pm recycl ...

Ok so UMNO dah turun temurun rosak tak boleh pakai, PH pon kononyna tak boleh pakai.

Apa jalan terbaik untuk kita sekarang, bersatu di bawah PAS ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 05:01 PM
Kenapa masih lagi ada orang yang nak defend Najib's wrong-doing.
Dia orang yang memalukan negara ki ...


Altantuya tu uols Tak follow ke keterangan anak adik beradik si Altantuya...takda kaitan dengan Najib pon.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
kookie92 replied at 24-4-2019 06:31 PM
Aku pon tak paham dengan pentaksub Najib ni..  yakin Najib tu MAKSUM dan MULIA dan JUJUR .. kenot  ...


Siapa tak kenal Madey, dia sahaja yg paling bersih dan siapa yg tak ikut kehendak akan dijatuhkn dengn cara apa sekalipun... Mahacai mungkin percaya apa yg Madey kata sebagaimana mereka percaya minyak 1.50, hapus tol, Pendidikan percuma
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 06:32 PM
Ok so UMNO dah turun temurun rosak tak boleh pakai, PH pon kononyna tak boleh pakai.

Apa jalan  ...

yea apa mslh dgn pas... tgk pas ambik trg... ade depa kecoh psl pemerintah lepas...  kes projek kenyir.. itik membazir tu depa kansel.. takde mcm ph dok merapu.. menakutkan pelabur.., tak sedar diri tu bkn pembangkang lg.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:43 PM | Show all posts
iloveselangor replied at 24-4-2019 06:32 PM
Altantuya tu uols Tak follow ke keterangan anak adik beradik si Altantuya...takda kaitan dengan  ...

Ada follow.

So apa motif Sirul & Azilah untuk bomb Altantuya pakai C-4?
Najib yang perkenalkan Altantuya dekat orang kanan dia, Razak Baginda, yang menjadikan Altantuya tu mistress dia.

Few years ago, Sirul yang lari ke Australia offer untuk confess semua cerita disebalik Altantuya, dan bagi nama siapa yang upah dia untuk bunuh Altantuya. Apa response Najib: Sirul tu merepek.

If Najib has nothing to hide, biarkan Sirul clarify semua dan bersihkan nama dia dari pembunuhan Altantuya. Tapi apa bosskur buat bila ada peluang tu, suruh Sirul DIAM.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
safriehalim replied at 24-4-2019 06:34 PM
Siapa tak kenal Madey, dia sahaja yg paling bersih dan siapa yg tak ikut kehendak akan dijatuhkn ...

bbnu je percaya che det tuh haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
thats why never listened to rumors and speculations or even statements yg condem je. Hmm may all will be good for DS
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:05 PM | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 06:39 PM
yea apa mslh dgn pas... tgk pas ambik trg... ade depa kecoh psl pemerintah lepas...  kes projek ke ...

Ok Noted.

Tuan/Puan Dino propose untuk kita buang PH, UMNO dan sokong PAS.
Kami terbuka je if PAS has what it takes untuk lead Malaysia.

Dua soalan, siapa calon terbaik untuk PM dan Menteri Kewangan dari PAS?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih lagi berkisarkan transaksi dari akaun Ambank Najib dan bukan duit dari dana SRC yg masuk ke akaun Najib.

Bila ditanya nama pemilik kredit kad boleh pula kata tak tahu .

Uma Devi memberi keterangan mengatakan pada 11 Ogos 2014, Ambank Raja Chulan diperintahkan memindahkan RM3,282,734.16 dari akaun Ambank Najib dan dibahagikan kepada dua akaun kad kredit berasingan.

Dia membaca kenyataan saksi ketika pemeriksaan utama oleh Ketua DPP Suhaimi petang ini.

"Saya merujuk kepada surat arahan bertarikh 11 Ogos 2014, yang merupakan arahan debit.

"Saya mengesahkan bahawa surat arahan itu membawa kepada pemindahan RM3,282,734.16 daripada akaun Ambank Najib.

"Surat itu memerintahkan supaya menggunakan RM449,586.95 daripada RM3,282,734.16 untuk dikreditkan ke dalam kad kredit Visa Platinum.

"Baki sebanyak RM2,833,147.21 dikreditkan ke kad kredit Mastercard Platinum," katanya dalam merujuk kepada kedua-dua kad dikeluarkan oleh Ambank.

Walau bagaimanapun, dia tidak menyebut nama pemilik kad kredit berkenaan.

Laporan penuh: https://m.malaysiakini.com/news/473484
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:24 PM | Show all posts
safriehalim replied at 24-4-2019 07:14 PM
Masih lagi berkisarkan transaksi dari akaun Ambank Najib dan bukan duit dari dana SRC yg masuk ke ak ...



kenapa perlu sangat berahsia...
nampak macam ada sesuatu yg hendak disorokkan...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 11:05 AM
Ok Noted.

Tuan/Puan Dino propose untuk kita buang PH, UMNO dan sokong PAS.

Well said bro.. itu yg i dok ulang2.. kita ni mcm keluar mulut buaya masuk mulut singa.. tak de choice pun. Kita tersepit. Tapi yg buat umno/bn nampak ok sbb ph pun perform tak bagus. Padahal, i bet, kalau bn menang pun isu2 living kos etc ni still tak settle. Mmg economy tgh tak bagus.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079450s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list