Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4940
View
80
Reply

[Politik] Kes Najib : Kebenaran Hampir Terjawab

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2019 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kebenaran Hampir Terjawab.

Sebelum ini mereka tampilkan saksi dari BNM tetapi bila peguam bela DSN tanya bagaimana mereka boleh mengklafikasikan kes tersebut di bawah seksyen 4 AMLA , pegawai BNM tu boleh kata tak ingat

Kemudian bila peguam bela DSN minta bukti dokumen yg dirampas dari pegawai Ambank, pendakwa raya membantah namun selepas dibenarkan Hakim, pegawai penyiasat BNM pula memberitahu dokumen tak dibawa dan meminta masa utk dikumpulkan. ( Lucu punya lama masa diberi, tp bukti dokumen masih belum lengkap ).

Hari Ini, pegawai Bank Affin mengesahkan Dana 50 juta masuk ke akaun Ihsan perdana ( anak syarikat SRC ye bukan akaun DSN) tetapi bila peguam bela DSN minta lihat dokumen transaksi tersebut, pendakwa raya sekali lagi bantah dan tidak mahu saksi menunjukkan dokumen transaksi tersebut.

Kenapa takut sgt nak tunjuk dokumen transaksi? Tunggu dan lihat perdebatan yg seterusnya.
IMG_20190424_142456.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hehehehe...interesting.....
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 24-4-2019 07:25 AM

https://www.malaysiakini.com/news/473522

Rakan Najib guna firma guaman terima RM2.5 juta, kata
saksi

KES NAJIB l Ashraf Razak memberi keterangan bahawa Habibul Rahman kemudian mengarahkan supaya cek dikeluarkan untuk isteri dan anak-anak Najib.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:23 PM | Show all posts
siap sedia je la jib...pandai buat, pandai tanggung....
x sabar pasni nak korek menteri2 PH punya kes pulak...

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
ye lah kan. yg tersebar dlm internet, mcm dokumen bank dpd ihsan perdana transfer ke akaun ambank najib je, tu pun bkn 50 juta. dokumen bank src transfer duit ke ihsan perdana mcm takde je tersebar.

dokumen bank tu kemungkinan besar confirm ada la tp mungkin tarikh dia tak tally dgn tarikh ihsan perdana transfer juta2 ke akaun ambank najib. jadinya susah nak buktikan duit yg transfer ke akaun ambank najib tu sumbernya dpd src kecuali ihsan perdana hanya terima duit dpd src saja utk program2 csrnya.

hehehe

Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 24-4-2019 03:28 PM
ye lah kan. yg tersebar dlm internet, mcm dokumen bank dpd ihsan perdana transfer ke akaun ambank na ...

panggil bodohgemok masuk.. makin menyampah aku tgk munafik tuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 24-4-2019 03:28 PM
ye lah kan. yg tersebar dlm internet, mcm dokumen bank dpd ihsan perdana transfer ke akaun ambank na ...

dan akaun ambank ats nama tu pun bkn terima deposit dpd ihsan perdana je, derma pak2 arab tu nak letak mana? mcm mn nak buktikan yg duit keluar dpd akaun najib utk renovation apa semua tu dpd ihsan perdana yg ditransfer dpd akaun src dan bukannya duit derma pihak lain contohnya pak2 arab tu


hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
badaksumbu replied at 24-4-2019 03:31 PM
dan akaun ambank ats nama tu pun bkn terima deposit dpd ihsan perdana je, derma pak2 arab tu nak l ...

Betul jugak, duit tu dah ada dalam tu dah campur ...hahahahahahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 24-4-2019 03:21 PM
https://www.malaysiakini.com/news/473522

Rakan Najib guna firma guaman terima RM2.5 juta, kata

cuba baca theedge.

habibul arahkan ashraf issue cheque kpd anak2 & isteri habibul, bkn anak2 & isteri najib.

payment 2.5 juta tu habibul bgtau ashraf utk negotiation services for a defence supply contract yg dia dah buat.

beza giler kot dgn statement yg u paste tu

kesian anak2, isteri najib kena fitnah


hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:02 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 24-4-2019 03:21 PM
https://www.malaysiakini.com/news/473522

Rakan Najib guna firma guaman terima RM2.5 juta, kata

based pada the edge, bukan utk wife dan anak2 najib, anak dan wife Habibul.

Habibul then instructed Ashraf to issue cheques to, among others, Habibuls wife and his kids. And in stages after that, he told me to issue cheques to parties he determined, as well as cash cheques, he added.


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:03 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 24-4-2019 03:49 PM
cuba baca theedge.

habibul arahkan ashraf issue cheque kpd anak2 & isteri habibul, bkn anak2 &  ...

hehe.. i baru reply yg u reply atas..

tapi so far, takde lagi nama najib naik...

semua nama yg suruh transfer 2 nik faisal la.. ape la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 24-4-2019 03:21 PM
Hehehehe...interesting.....

Patut la PH mati2 x benarkan siaran langsung mahu pun rakaman perbicaraan. Klu boleh nak tutup serapat2nya. Takut pecah tembelang fitnah n kencing
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:10 PM | Show all posts
mmg perangai org tua tu mcm tu

bila dia benci ko ,dia akan cuba humbankan ko dalam penjara

dia aibkan ko ,keluarga ko

dia buat sudah dahulu , tp masih ada yg tidak serik nampaknya ,asal dijanji jadi PM gamak dia aibkan diri dia sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:19 PM | Show all posts
Semakin menarik ni. Tak sabar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts


Seperti dah diperkatakan sebelum ini, yg pegang akaun ambank SRC ialah Nik Faisal yg juga antara lima penandatangan sah( Najib bukan antara lima penandatangan tersebut).

Sepatutnya SPRM tahan dan dakwa Nik Faisal dulu, sebab dia yg ada kuasa utk pindahkan duit SRC tp kenapa Najib pula yg didakwa, sedangkan beliau bukan penandatangan akaun Ambank SRC.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Now people know who is Najib who is Madey.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:01 PM | Show all posts
Kenapa masih lagi ada orang yang nak defend Najib's wrong-doing.
Dia orang yang memalukan negara kita, bangsa & agama.

Tak malu ke dengan orang lain ada pemimpin Melayu Islam macam najib?

Altantuya, 1MDB, Rosmah extraordinary wealth collection, Kes MO1 dengan US's DOJ.

Penyokong PASUomno patut dissociate parti anda dengan Najib. Sebab dialah anda sekarang pembangkang.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 05:01 PM
Kenapa masih lagi ada orang yang nak defend Najib's wrong-doing.
Dia orang yang memalukan negara ki ...

Adoi, macamlah dah Ada bukti najib bersalah, ikuti perbicaraan dari Hari 1 hingga Hari Ke 8 Hari Ini, belum ada bukti dokumen akaun SRC masuk ke akaun Najib.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts


Setakat jam ini, Uma Devi belum mengesahkan Dana SRC yg masuk ke akaun Najib.  
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:12 PM | Show all posts
Kebenaran..ingat ada Papa Zola tadi..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094692s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list