JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
905
View
24
Reply

[Jenayah] Edisi bossku: Dah RM50juta masuk akaun!

[Copy link]

Author: dodolgemok    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2019 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Pegawai bank sahkan RM50 juta dikredit ke Ihsan Perdana

SITI AZIELAH WAHI | 24 Apr 2019

A



A

KUALA LUMPUR - Seorang Pegawai Pemprosesan Affin Bank, mengesahkan bank tersebut telah mengkreditkan wang tunai ke akaun pelanggannya Ihsan Perdana Sdn Bhd daripada akaun AmIslamic Bank Syarikat Gandingan Mentari Sdn Bhd, sebuah syarikat subsidiari SRC International Sdn Bhd, berjumlah RM50 juta.

Rosaiah Mohamed Rosli, 53, menjelaskan wang berjumlah RM50 juta itu dimasukkan ke akaun Ihsan Perdana yang merupakan syarikat yang mengendalikan tanggungjawab sosial korporat bagi SRC daripada Gandingan Mentari melalui tiga transaksi antara 24 Disember 2104 hingga 6 Februari 2015.

Melalui kenyataan saksi yang dibaca di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali pada hari ke-8 perbicaraan kes SRC International yang dihadapi Datuk Seri Najib Tun Razak, saksi ke-20 itu menyatakan, pada 24 Disember 2014, wang RM40 juta dikreditkan ke akaun Ihsan Perdana selepas bank itu menerima Single Credit Confirmation Advice pada hari yang sama.

Single Credit Confirmation Advice merupakan dokumen yang dijana oleh Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti Secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS).

Pada yang sama, Rosaiah turut mengesahkan Affin Bank telah mengkreditkan wang RM5 juta ke akaun Ihsan Perdana sebanyak dua kali daripada Gandingan Mentari iaitu pada 5 dan 6 Februari 2015.

Najib, 66, didakwa atas tiga tuduhan pecah amanah, satu tuduhan salahguna kedudukan dan tiga tuduhan pengubahan wang haram membabitkan dana SRC International Sdn Bhd berjumlah RM42 juta.

Perbicaraan di hadapan Hakim Mohd Nazlan Mohd Ghazali sedang berlangsung.

Sos: https://www.sinarharian.com.my/article/25098/BERITA/Mahkamah/Pegawai-bank-sahkan-RM50-juta-dikredit-ke-Ihsan-Perdana?fbclid=IwAR1W7XaOOfxDSX3slldYYo0v4LmrkHnGJpdUHox8fuNVO-FexcP67rXmU9s

P/s: benang cmni cacai dan lobai mana berani masuk, jenguk pon xnak. Kahkahkah!! @brego @dinopower2 @Simunggu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
so? benang camni sibuk la nak suruh org masuk..,

sedar sikit la wahai si gemuk yg bodoh... thread psl ph badut haram ko nak masuk...  sila tgk cermin la munafik ooi...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:15 PM | Show all posts
ahh..biarlah najib kena dakwa pun..apa ada hal..bukan dia jadi PM pun...bukan lead BN pun...najib dah x da apa2...mainan PH bangang aja..

move on...

tangkap dakwa najib cepat2 la dol...

yg aku tau..PH TOLOL..machai pun TOLOL sama

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Cacai punya lojik, xkesah org tu buat salah sebab perkara lepas. Xpe xpe, Busuk2 pon Melayu kita. Lojik cacai. Kahkahkah!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 24-4-2019 03:20 PM
Cacai punya lojik, xkesah org tu buat salah sebab perkara lepas. Xpe xpe, Busuk2 pon Melayu kita. Lo ...

alahai bodoh.., klau slh tangkap..  ingat org bodoh mcm hang ka...  ph menteri badut jahanam ekonomi ko diam...

ni la manusia akhir zaman.. kaki pitnah... tali barut komunis... mulut still mengaku islam...,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 03:27 PM
alahai bodoh.., klau slh tangkap..  ingat org bodoh mcm hang ka...  ph menteri badut jahanam ekono ...

Lobai bodoh ingat nak dakwa kes smpai tangkap tu sehari dua jah. Padahal lobai xsedar najib sembahan kau org tu sendiri duk tangguh kes smpai mampos sbb xnak disabit kesalahan supaya lobai bodoh cam kau teloncat2 guna modal sama utk burukkan kerajaan. Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 24-4-2019 03:40 PM
Lobai bodoh ingat nak dakwa kes smpai tangkap tu sehari dua jah. Padahal lobai xsedar najib sembah ...

la bodohnya pikir haha
ade org sebut sehari dua? ada? najib bukan pm la bodoh lg ngok.....

dpt gomen ph badut perosak ekonomi.... dasar otak letak kat tetek...sorry la bahasa kasar.. sbb u deserve it.., ok bye2
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:22 PM | Show all posts
dino...nko nak berhujah dengan lembu PH yang gemok nih buat apa...tu semua bahasa skrip menadah kencing jaa...kata la apa pun..lemau dah tu gomok nih
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:24 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 24-4-2019 07:20 AM
Cacai punya lojik, xkesah org tu buat salah sebab perkara lepas. Xpe xpe, Busuk2 pon Melayu kita. Lo ...

lojik la...buat apa nak kisahkan najib..lantak dia la...

aku kisahkan kerajaan PH bodoh kau ni..semakin bodo mcm kau jugak...
menteri2 BN barua semua cabut masuk PH sebab nak sucikan tahik...
memang jahanam la PH nanti...
bye..kera Jaan sepenggal..

kasi chance
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 04:46 PM | Show all posts
ok teruskan melapor...

pedulikkan @dino tue
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:09 PM | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 03:43 PM
la bodohnya pikir haha
ade org sebut sehari dua? ada? najib bukan pm la bodoh lg ngok.....

So cuba cakap menteri PASUmno mana yang bakal menyelamatkan ekonomi Malaysia?

Tok Mat jadi PM
Haji Hadi jadi Timbalan PM
Nik Abduh jadi Menteri kewangan.

Wowwww......masa tu berbillion-billion investment dari US, China, Jepun, Korea, Europe masuk Malaysia.
Malaysia jadi negara terkaya di asia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
pengecatbintang replied at 24-4-2019 04:46 PM
ok teruskan melapor...

pedulikkan @dino tue

truskan dikencing
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 03:43 PM
la bodohnya pikir haha
ade org sebut sehari dua? ada? najib bukan pm la bodoh lg ngok.....


So kau ingta diorang tgah buat apa kat najib kalau bukan tgah proses dakwa utk jatuhkan hukuman? Bodoh je apa lobai sekor ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
EncikH replied at 24-4-2019 05:09 PM
So cuba cakap menteri PASUmno mana yang bakal menyelamatkan ekonomi Malaysia?

Tok Mat jadi PM

Nik buduh bodoh yg mengaku agen cia dan halalkan menipu. Kahkahkah mmg lobai berangan jah nak perintah Malaysia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dino replied at 24-4-2019 06:03 PM
truskan dikencing

Ye lah Nik bodoh cakap harus menipu kan. Kau pon bodoh2 di kencing lobai2 semua. Busuk2 pi. Lobai kita jugak kan? Kahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak sukar utk aku turunkan akai ke tahap bodoh utk cerna bebenang ini.

Pegawai bank sahkan Duit 50 juta masuk ke akaun syarikat lain tapi semuanya related party to src international.

Hardly any evidence of wrong doing to justify bukak bebenang utk bersorak.

Soraknya pasal apa?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:14 PM | Show all posts
takot bebenor mahacai dengan najib, asal thread serang najib mesti bodohgemok ni ada. dasar mahacai bowdow.

rakyat sekarang tolak pakatan hancing, bukannya nak up najib, dasar mahacai bowdow sengal . banyak sangat telan kencing ke bodohgemok?
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:14 PM | Show all posts
menteri fake degree takdek kualiti ni lah kau jilat, puih
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 24-4-2019 07:07 PM
Agak sukar utk aku turunkan akai ke tahap bodoh utk cerna bebenang ini.

Pegawai bank sahkan Duit  ...

cuba kasi tazkirah kat bodohgemok tu skit
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pakatanhancing replied at 24-4-2019 07:14 PM
takot bebenor mahacai dengan najib, asal thread serang najib mesti bodohgemok ni ada. dasar mahacai  ...

kan.. najib tu tak suruh org berguling merusuh pun..., sibuk psl najib mcm still ade power haha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047595s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list