JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1075
View
30
Reply

Rasa sedih abang nak kawen

[Copy link]

Author: zekkiy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-4-2019 11:36 AM | Show all posts |Read mode
aku ade abang yg umur 2 tahun tua dari aku..
masalahnye sekarang ni aku rasa sedih abg aku nak kawen..
untuk pengetahuan semua, aku ada 6 org adik beradik n aku anak kedua..
aku dan abang aku seibu dan sebapa..
yg lagi 4 orang bawah aku hanya half brother n sister..lain ibu..
abang aku ni dengan kawan n tunang dia banyak je ckp n mesra..
tapi dgn family n adik-beradik jarang ckp sbb bila dia balik rumah family dia banyak terperuk je dalam bilik..
aku sedih sbb makin lama aku rasa mcm dah hilang abang..
tu tak tau la dah kawen nnti mcm mana..
masa kitorang still kanak-kanak rebina kitorang agak rapat..
tapi sekarang makin renggang..
untuk pengetahuan juga dia kerja kat melaka n aku n family kat N9..
so dia jarang balik..
kat sini aku nak mintak pendapat la..
camne nak atasi rasa sedih ni? rasa kehilangan seorang abang..hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 11:43 AM | Show all posts
i feel u..aku pernah rasa camtu sbb aku dgn abg memang close..tapi bila dah kawin abg aku pun tak berubah apa pun..akak ipaq pun ok je, blh ngam. yang penting, kau jgn terlalu pikir buruk atau cemburu kat akak ipaq..sbb kdg benda takde apa, syaitan main peranan bila kau dah ada sikit rasa cemburu.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 12:09 PM | Show all posts
kucingitam replied at 24-4-2019 11:43 AM
i feel u..aku pernah rasa camtu sbb aku dgn abg memang close..tapi bila dah kawin abg aku pun tak be ...

bagus if you still close with your brother..but in my situation i already feel the gap with my brother..bila dah makin dewasa ni dia pun dah tak mesra dgn adik beradik..it is just the feeling of loosing him make me sad..but thank you for you advice.. i'm really appreciate it
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 03:52 PM | Show all posts
ko pon ape lg

carik la bini then kawen

dah nape ko nak melekat ngan abg ko smpai ke tua


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:02 PM | Show all posts
abang kau nak kahwin je bukan nak mati pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:12 PM | Show all posts
akik replied at 24-4-2019 05:02 PM
abang kau nak kahwin je bukan nak mati pun

i know..cuma harap lepas dia kawen bonding dgn adik-beradik makin kukuh bukan makin renggang..tu je
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:18 PM | Show all posts
zekkiy replied at 24-4-2019 05:12 PM
i know..cuma harap lepas dia kawen bonding dgn adik-beradik makin kukuh bukan makin renggang..tu j ...

Alolo sorry lah aku tergurau kasar
Apa kata kau dedikasikan lagu Hujan - Pagi yang gelap kat abang kau dengan harapan hati dia akan tersentuh dan tak lupakan hubungan dengan adik-adik

Lebih tua dari ku harap sabar menunggu
Kepulangan mu ku tunggu
Bukan maksud ku mendiam
Tiada niat menyimpan dendam
Hakikat nya rindu yg mendalam

Jalan inikan membantu
Hari esok siapa yg tahu
Kata ibu dengar sahaja
Cerita hanya kita berdua

Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ku amat merindui kan mu
Pagi yg gelap kini sudah terang
Aku adik mu
Dan engkau abang
Ingin ku ulang kemasa dulu


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 05:37 PM | Show all posts
sama lah adik i nak kahwin dah
dulu2 ada lah kitorang hangout bersama... skrg dia dah ada gf
i suruh datang kejap, dia mai dengan gf dia

tapi gf dia ok... boleh masuk
cuma yelah.... dulu rapat kan sekarang dah ada gap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:37 PM | Show all posts
akik replied at 24-4-2019 05:18 PM
Alolo sorry lah aku tergurau kasar
Apa kata kau dedikasikan lagu Hujan - Pagi yang gelap kat a ...

huhuhu..terima kasih utk lagu..kalau la mudah utk bagi lirik ni kat abang saya..rase nye kalau bagi lirik ni pun dia buat krik2 je..hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 05:40 PM | Show all posts
Iris. replied at 24-4-2019 05:37 PM
sama lah adik i nak kahwin dah
dulu2 ada lah kitorang hangout bersama... skrg dia dah ada gf
i sur ...

hopefully lepas abang saya kawen takde rase sedih ni lagi..and i hope u still rapat dgn adik u even dia dah ade gf and dah berkahwin
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 10:12 PM | Show all posts
dek.. life is moving on.. abang kamu pun ada jalan hidup dia juga. motif kau nak expect abg kau bagi perhatian pada kau jah?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 11:28 AM | Show all posts
haritu adik aku nak kawin pun aku sedih giler,
tapi dah lama2 ok sbb dah terima hakikat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 05:23 PM | Show all posts
addamnor replied at 24-4-2019 10:12 PM
dek.. life is moving on.. abang kamu pun ada jalan hidup dia juga. motif kau nak expect abg kau bagi ...

nope..i didn't expect him to give attention to only me..just harap dia lebih rapat dgn adik beradik and i know life must go on..he desearve to have partner of life and be happy.. it just the thinking of consequence that make me sad..sebelum-sebelum ni and sebelum dia ade tunang lagi dia dah tak rapat sangat dgn adik beradik..jadi lepas dia dah kawen nnti tak tau la camne..saya nak dia bahagia n gembira bila dah kawen nnti..i want the best for him and i always wish that for him..just saya harap dia akan lebih rapat dengan adik beradik di masa hadapan..is that wrong to have those wishes?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 05:24 PM | Show all posts
namr replied at 25-4-2019 11:28 AM
haritu adik aku nak kawin pun aku sedih giler,
tapi dah lama2 ok sbb dah terima hakikat

i hope the same goes to me
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:29 PM | Show all posts
Aku kes lain pulak. Kecik2 memang x rasa rapat dengan adik beradik. Kami semua sekolah asrama, lagi rapat dengan member.

Dah besar especially lepas memasing kahwin makin rapat satu family. Especially bila memasing dah ada anak. Kerap bawak berjalan dan bertandang rumah adik beradik anak-anak dapat jumpa sepupu diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Abang iols pun dh nak kawen.. sodih gak sbb nnti org akn tnya bila iols plak nk kawen..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2019 06:05 PM | Show all posts
Kejora927 replied at 25-4-2019 05:42 PM
Abang iols pun dh nak kawen.. sodih gak sbb nnti org akn tnya bila iols plak nk kawen..

Same goes with me
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 06:45 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

TT selalu2lah contact abg tu.  Bergurau dgn dia sekali-sekala kat WhatsApp.  Cuti2 tu gi la tmpt dia sekejap ke.

Meh acik bagi doa ni.  Sambil bayangkan wajah2 kesayangan TT, TT baca doa ni.  Amalkan setiap kali lepas solat.

Ya Allah, sabarkanlah kami dlm mentaatiMu.  Rapatkanlah hubungan kami yg menuju ke arahMu.  Himpunkanlah kami dlm syurgaMu, ya Allah.

Semoga hubungan TT dan abg bertmbh erat dan kalian menjadi anak2 yg soleh, bahagia dunia akhirat.

Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 04:47 AM | Show all posts
Kita pun ada abang yg 2 tahun tua dari kita..masa beliau kahwin, dah sah akad nikah,kita nangis teruk okay.....gigih kita tahan tapi tak boleh, nangis juga... Akak kita pelik kenapa kita nangis over sgt.. Kita nangis sbb masa tu terus terflash back zaman membesar sama2...terus rasa syahdu gitu..

Now kita agak risau, masa akad nikah kita nanti boleh tahan air mata ke tak, risau comot mekap kita je nanti...hati tisu betul..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-4-2019 09:12 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 26-4-2019 04:47 AM
Kita pun ada abang yg 2 tahun tua dari kita..masa beliau kahwin, dah sah akad nikah,kita nangis teru ...

huhuhu..tahniah sebab nak kawen dah..moga majlis berjalan dengan lancar n bahagia bersama pasangan hingga ke jannah..doakan saya pun dapat kawen gak dengan pasangan yang baik2..huhuhu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076332s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list