Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1317
View
13
Reply

Saya mencari free template infograpik untuk buat assignments

[Copy link]

Author: rizalra75       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2019 10:38 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum semua,

Saya merupakan seorang student sarjana secara full time kat UITM, Shah Alam. Baru semester pertama.
Pada semester pertama ini saya mengambil 04 subjek.
Sekarang ni dah ada banyak group assignments, individual assignments, group presentations dan banyak lagi.

Antara assignment yg saya kena buat adalah assignment menggunakan infographik.

Boleh rakan-rakan membantu saya dengan mencadangkan free template atau free software infographik yang boleh diperolehi kat internet?

Terima kasih kerana membantu saya
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa ambik dekat web ni je https://www.showeet.com

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna canva.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 11:11 PM | Show all posts
ammameiya replied at 23-4-2019 10:58 PM
Biasa ambik dekat web ni je https://www.showeet.com

Thanks for sharing.

Saya tengah explore website ni.

Wah nampak menarik!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2019 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 23-4-2019 11:06 PM
Guna canva.

Saya baru explore canva ni.
Nampak canggih
Canva ni free ke?
Terima kasih kerana share.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
rizalra75 replied at 24-4-2019 01:21 AM
Saya baru explore canva ni.
Nampak canggih
Canva ni free ke?

Ya free. Sign up je. Canva premium je kena bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2019 12:20 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 12:52 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:10 PM | Show all posts

Saya dah bukak. nak download..macam scam.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-5-2019 12:12 PM | Show all posts
matkpop replied at 24-4-2019 06:45 AM
Ya free. Sign up je. Canva premium je kena bayar.

Saya x boleh nak save.
Boleh jelaskan cara-cara nak save ke laptop atau thumbdrive?


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:55 PM | Show all posts
rizalra75 replied at 21-5-2019 12:12 PM
Saya x boleh nak save.
Boleh jelaskan cara-cara nak save ke laptop atau thumbdrive?

awak nak yang mana satu.? saya cuba download kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2019 02:46 AM | Show all posts
trunks replied at 21-5-2019 04:55 PM
awak nak yang mana satu.? saya cuba download kan.

Bagaimana nak save atau download sendiri ya? Boleh bagi step - stepnya?

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2019 04:17 AM | Show all posts
rizalra75 replied at 23-5-2019 02:46 AM
Bagaimana nak save atau download sendiri ya? Boleh bagi step - stepnya?

ok tengok step2 anak panah

saya bagi contoh katalah nak download theme di bawah


00.png
1-downoad.png
33.png
44.png
55.png
66.png
77.png
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 09:31 AM | Show all posts
rizalra75 replied at 21-5-2019 12:12 PM
Saya x boleh nak save.
Boleh jelaskan cara-cara nak save ke laptop atau thumbdrive?

Senang je nak save dari Canva ni. Tekan kat arrow ke bawah tu, lepas tu pilih nak format apa.

Boleh pilih format PNG, JPG. Tapi kalau nak print, elok guna format PDF.

Boleh tengok screenshot di bawah ni.
Screenshot 2019-07-21 at 9.27.09 AM.png

Canva ni best, boleh buat macam-macam design. Nak buat design kad kahwin simple pun senang.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.130823s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list