Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
7833
View
49
Reply


"Pelik! Lepas Buka Tudung, Gangguan Seks Berkurangan" - Netizen Kongsi Pengalaman Diganggu

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2019 02:39 PM | Show all posts |Read mode
Seringkali apabila kita membaca berita mengenai wanita yang menjadi mangsa cabul, banyak mulut-mulut sumbang yang mempersalahkan pemakaian si mangsa yang dikatakan mendedahkan. Terutamanya lelaki, ramai yang berpendapat berpakaian menutup aurat akan menyelesaikan kes-kes sebegini dengan mudahnya.











Adakah benarnya pandangan ini? Seorang netizen memuatnaik sebuah status yang menyebabkan perdebatan hangat baru-baru ini.





Kredit foto: Twitter







Menurut netizen tersebut, hampir setiap hari beliau menjadi mangsa panggilan nakal para lelaki walaupun mengenakan hijab. Anehnya, selepas menanggalkan hijabnya, gangguan seks seperti itu berkurangan.





Kredit foto: Twitter







Kenyataan itu menyebabkan ramai yang membuat hipotesis bahawa wanita bertudung lebih banyak mengalami banyak gangguan berbanding yang tidak bertudung.


Ada yang tertanya-tanya adakah wanita yang lain juga mengalami perkara yang sama ?





Kredit foto: Carian Google







Seorang netizen berkongsi pengalaman diraba di dalam LRT ketika ke tempat kerja. Beliau mengenakan baju kurung dan tudung bawal.


'Sejak sekolah rendah lagi saya mengenakan tudung tetapi masih kena gangguan, pernah lelaki menunjukkan kemaluannya dan pernah diraba seorang pekedai Arab di Mekah, dia juga menggeselkan kemaluannya ke belakang saya' kata seorang lagi wanita.







Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter







Seorang wanita yang kini tidak lagi bertudung berkata lelaki suka mengganggunya dan mencubit pipinya ketika bertudung.


Lebih mengejutkan, seorang wanita mengatakan gurunya sendiri yang melakukan gangguan seks dengan bahasa lucah kepadanya.



Kredit foto: Twitter



Kredit foto: Twitter







Sebaliknya ada wanita yang berpendapat gangguan kekal ada, sama kepada wanita bertudung atau tidak.


Pendapat ini disokong oleh seorang lelaki yang berkata secara jujur wanita kelihatan menarik tidak kira apa pakaiannya jadi isu ini semestinya berpunca daripada lelaki yang tidak mampu mengawal diri.







Kredit foto: Twitter







Apa pula pandangan anda? Benarkah wanita berhijab kekal menjadi mangsa gangguan seks? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:45 PM | Show all posts
besar spotlight
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:48 PM | Show all posts
yenaa deyyy nalekek bumper
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:05 PM | Show all posts
woi... org citer lain dia citer spotlight.

tapi mmg silau spotlight tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:23 PM | Show all posts


gambar ni amik dari channel youtube Karim.
dia buat social experiment at the street of NY.

memang marveles model video nya


Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:27 PM | Show all posts
kalau dah tak berbalut nak usik apa lagi dah, tengok aje la puas2...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:34 PM | Show all posts
Edited by brego at 23-4-2019 03:36 PM

u can only control yourself.
cara nak elak harassment, pakai tudung labuh tutup dada,
baju longgar, loose pant, make up ala kadar, n be modest (low-key).

jangan jadi hijaboobs.
pakai tudung, tapi seluar ketat nampak pantyline,
baju singkat bontot terkeluar, tudung kecik nampak tetek tersembul.
memang kena kacau la dengan jantan jongos.

nak educate apa nya, jantan pervert ni memang ada di mana2.
macam aku kata tadi, do things within your control.

tapi kalau bab rogol tu, tak boleh kata apa.
predator macam ni, bukan nya kira mangsa pakai apa.
dia cari mangsa yang dia rasa boleh makan jer time line clear.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:36 PM | Show all posts
alasan nak sedapkan hati tak nak pakai tudung je tu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:44 PM | Show all posts
brego replied at 23-4-2019 03:34 PM
u can only control yourself.
cara nak elak harassment, pakai tudung labuh tutup dada,
baju longga ...

setuju ape u ckp. jenis berpakaian tapi telanjang, mmg la sape tgk pun geram!
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:45 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 23-4-2019 03:36 PM
alasan nak sedapkan hati tak nak pakai tudung je tu..

iols berprasangka sama... so kena ramai2 bukak tudung sexy2 ke mcmne?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:55 PM | Show all posts
patut dia cakap ,

kalu buka tudung, tak kna gangguan sexual,

kalu berbogel,lagila takkan kene langsung diganggu oleh penghuni alam semesta ni

kalu kene rogol tu, salah lelaki, tak pandai kawal nafsu, kite pmpn ada hak berbogel

#hakfeministkepalabanadia
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni trend pakai tudung tapi baju agak ketat di situ. Lepas tu meraung2 kne usik dgn perv. Acee pakai longgar jgn bagi sembul aset2 segelee gitu.

Lagipun skrg ni zaman buat baik lagi berat ujian nye gettew. Kira tu ujian buat dorang la. Sama ada nak bertahan tunaikan printah Allah. Atau ngikutan bisikan syaiton. Pilihan di tangan anda la jawapnye.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:07 PM | Show all posts
brego replied at 23-4-2019 03:34 PM
u can only control yourself.
cara nak elak harassment, pakai tudung labuh tutup dada,
baju longga ...

ko ni mesti jantan kan?
sexual harassment tu bukan takat raba-raba je dik
percakapan, jelingan, perbuatan pun kalau ada niat tu dikire sexual harassment

cth mcm  ni
kt sekolah mesti ada sorg ustaz ni suka citer benda lucah
kalau bab mandi hadas ke haid ke punye la excited
tu pun sbnrnye sexual harassment

catcalling, yang korang berfewit fewit kt pompuan
tu pun sexual harassment
ko jantan hengat pompuan suka ke kene fewit mcm tu?

yg kes PU abu perah tetek student die
walaupun student die lelaki
tu pun sexual harassment

cuba ko baca balik twit twit mangsa yang kena tu
apa pakaian yg diorg pakai

sebenarnya sbg perempuan aku berani cakap
90% perempuan kt dunia ni mesti dah pernah kene sexual harassment
termasukla aku yg hodoh ni
penah je ade orang stop aku kt tgh jalan masa aku balik sekolah pastu tarik aku masuk semak
nasib baik aku sempat diselamatkan
padahal aku pakai baju uniform sekolah siap tudung kot
tu kes paling besar
dpt sms dr no misteri nak ajak tido la
ko rasa tu tak mengganggu emosi perempuan ke

kes perempuan koma pun kene rogol ngan staf hospital sampai terberanak
perempuan sakit mental kene rogol sampai terberanak

tak kire la baju apa yang perempuan pakai  pun
memang isu ni takkan selesai
nak selesai satu je

EDUCATE THE MEN NOT TO HARASS WOMEN
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:10 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-4-2019 04:07 PM
ko ni mesti jantan kan?
sexual harassment tu bukan takat raba-raba je dik
percakapan, jelingan,  ...

kalo sama2 layan tak dikira harrassment sisthur...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:14 PM | Show all posts
palmolive replied at 23-4-2019 04:10 PM
kalo sama2 layan tak dikira harrassment sisthur...

sebenarnye ko nak cakap ape ni? tak paham aku
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:23 PM | Show all posts
annehuda replied at 23-4-2019 04:14 PM
sebenarnye ko nak cakap ape ni? tak paham aku

sis mentioned situ jeling2 pun dikira harassment..
tp kalo yg kena jeling tu senyum2 gatal, tak dikira harassment lg
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:37 PM | Show all posts
Lelaki semua tak nak report kena harassed dng pompuan sebab telampau kacak kah?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi satu aku setuju ..  berbogel itu indahh .
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:59 PM | Show all posts
Edited by brego at 23-4-2019 05:20 PM
annehuda replied at 23-4-2019 04:07 PM
ko ni mesti jantan kan?
sexual harassment tu bukan takat raba-raba je dik
percakapan, jelingan,  ...

letih aku nak baca, panjang sangat.
educate la sebanyak mana lelaki yang kau mampu.
apa yang aku cakap tu, kalau kau tanak terima, aku pong tak paksa.
itu cuma untuk minimize the problem, for your own behalf,
bukan untuk solve krisis pervert men satu donia.

apa kata kau racun jer semua jantan dalam donia nih.
selesai masalah.

sampai niat orang pun kau nak sebut,
dasat sampai boleh baca apa niat semua jantan sedonia.

as being said, educate la sebanyak mana jantan yang ko mampu.
aku tak kuasa nak melarang pong.
aku cuma mampu tengok dari jauh sambil makan popcorn.

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 05:09 PM | Show all posts
contoh aweks perasan lebih kena sexual harassment.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.114315s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list