JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
3299
View
74
Reply

Pecah Rekod, Di Matamu Sufian Suhaimi Diiktiraf Malaysia Book Of Records!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2019 02:13 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG Sufian Suhaimi




Wah, wah, wah! Tahniah diucapkan kepada Sufian Suhaimi kerana lagu Di Matamu tersenarai dalam Malaysia Book Of Records (MBR) sebagai muzik video di YouTube dengan jumlah tontonan tertinggi.


Pengikitirafan itu dikongsikan penyanyi berkenaan di laman Instagramnya diiringi ucapan syukur dan terima kasih kepada pihak yang telah menjayakan lagu tersebut.




Kredit foto: KopiPlanet




Tidak lupa juga, Sufian berterima kasih kepada keluarga, sahabat, peminat dan semua yang mengenalinya. Dalam masa sama, penyanyi itu memaklumkan bahawa satu sidang media akan diadakan untuk berita baik ini.


Sementara itu, menurut Hangat.com, pencapaian Sufian ini menjadikannya artis kedua di bawah naungan Aries Music diiktiraf MBR.




  



Malah, pencapaiannya turut memecahkan rekod Aiman Tino yang sebelum ini mencatat 43 juta tontonan di YouTube menerusi single Ku Rela Dibenci.


Tahniah diucapkan sekali lagi kepada Sufian Suhaimi. Semoga dia terus mengorak langkah lebih jauh dalam industri seni tanah air dan tidak lupa diri. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:22 PM | Show all posts
di matamu ni deserve Top 3 AJL.... what a shame juri AJL.......
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:25 PM | Show all posts
i tetap suka version zamani
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:30 PM | Show all posts
ini pun blh jd rekod? mende lah msia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:40 PM | Show all posts
Orix replied at 23-4-2019 02:22 PM
di matamu ni deserve Top 3 AJL.... what a shame juri AJL.......

setuju !!
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:41 PM | Show all posts
Iris. replied at 23-4-2019 02:25 PM
i tetap suka version zamani

u cuba dgr zamani nyanyi masa GG hari tu..mula2 dah lari tempo..pegi dgr skrg kt youtube
sebab legend x leh kritik ke...dia dah tua suara pun ok ok jer
dulu memang wow
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tk penah tengok official music vid, aku tengok versi AJL je
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:58 PM | Show all posts
tahniah la baby pian
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
{:good tahniah!
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:24 PM | Show all posts
rekod yg takde benda nak dibanggakan
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:25 PM | Show all posts
tahniah dik pian..

tp bagi aku lagu ni memang berhantu jugaklah..dulu aku xsuka jugak dengar.
bila laki aku suka nyanyi lagu ni, dengar zamani nyanyi time GV mmg aku pun jatuh cinta dgn lagu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:26 PM | Show all posts
ok la dari takde..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sana sini zamani. Bosannnnnn. Tahniah baby pian. Lagu ni mmg berhantu gler.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah dik pian
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:35 PM | Show all posts
jin_lampu replied at 23-4-2019 06:41 AM
u cuba dgr zamani nyanyi masa GG hari tu..mula2 dah lari tempo..pegi dgr skrg kt youtube
sebab le ...

nak kritik... kritik je lah... kesah pula i
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:35 PM | Show all posts
tak sesia baby pian kena tinggal terpontang panteng...
klu tak salah ada hadiah berupa wang tunai kan? mcm dato aliff sukri pernah dapat jutaan rm klu tak silap...huntung ko dek...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:37 PM | Show all posts
lolita737 replied at 23-4-2019 07:25 AM
tahniah dik pian..

tp bagi aku lagu ni memang berhantu jugaklah..dulu aku xsuka jugak dengar.

copy paste:

Sana sini zamani. Bosannnnnn. Tahniah baby pian. Lagu ni mmg berhantu gler.



Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kt situ tulis 56,485 juta tontonan... Aku ingt 56 billion tontonan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:44 PM | Show all posts
Iris. replied at 23-4-2019 03:37 PM
copy paste:

Sana sini zamani. Bosannnnnn. Tahniah baby pian. Lagu ni mmg berhantu gler.[/backco ...

ehehehe..sorry la kalau tersebut nama zamani.

tp mmg betul i suka start zamani nyanyi..lps tgk ajl version dik pian nyanyi pun okay.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094798s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list