JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3275
View
94
Reply

[Tempatan] Pakai Enjin 125z Ka Ni? Catat Larian 10.63 Saat, Video Pecut The Flash Malaysia Jadi Perhatian, Wah pengganti Usain Bolt ker sister?

[Copy link]

Author: Modngengade       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-4-2019 08:33 AM | Show all posts |Read mode



Nama Muhammad Azeem, 15 mula mendapat perhatian apabila mengungguli acara 100 meter kategori 18 tahun pada Kejohanan Olahraga Remaja Asia Tenggara 2019 di Filipina, Mac lalu.

    Jaguh olahraga muda negara, Muhammad Azeem Mohd Fahmi meletakkan misi untuk muncul pelari pertama mencatat masa bawah 10 saat dalam acara 100 meter. #TeamMAS 🇲🇾✊ pic.twitter.com/6ucOHbs8o0

    TEAM MAS 🇲🇾🏅🏆 (@myTeamMAS) March 4, 2019

Azeem yang berasal dari Perak telah mencatat masa larian yang mengagumkan dengan catatan 10.69 saat sekaligus memadamkan rekod atlet Thailand dengan masa 10.74 pada 2011.

Terbaru, rakaman video lariannya tersebar di media sosial apabila mencatatkan rekod baru acara 100m dengan masa larian 10.63 saat.

Netizen yang menyaksikan video pecutan Azeem rata-rata memuji kehandalan dan kelajuannya menjuarai acara 100m bagi Kejohanan Majlis Sukan Sekolah Malaysia (MSSM).

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kipidap dik azeem. Teruskan momentum yang sekarang ni. Kalau boleh, ketepikan dulu popularitu sebab ramai atlet malaysia ni, dah popular terus lupa diri n performance drop. N take good care of yourself. Jangan injured please. All the best
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 08:41 AM | Show all posts
hafiz jantan mana?  dah sendu ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:42 AM | Show all posts
so, retis mana nk masuk jarum? sila sila...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Modngengade replied at 23-4-2019 08:41 AM
hafiz jantan mana?  dah sendu ke sis?


Hafiz jantan tu lepas famous, macam a bit drop juga. Plus, dia injured. Jonathan nyepa yang macam lagi menyerlah from him now
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 08:46 AM | Show all posts
prizadane replied at 23-4-2019 08:45 AM
Hafiz jantan tu lepas famous, macam a bit drop juga. Plus, dia injured. Jonathan nyepa yang maca ...

kan...akak  mmg kecewa dgn persembahan heshe

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:49 AM | Show all posts
tolong jauhi adik ni dari wartawan hiburan bangsat yg boleh membunuh karier adik ni...
hantar terus g antartika training sana...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Majalah Mangga ada lagi ke?...amik gambar kar tepian swimming pool
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
matamata replied at 23-4-2019 08:56 AM
Majalah Mangga ada lagi ke?...amik gambar kar tepian swimming pool

Mangga dah tak wujud. Tapi risau blog picisan interview dia ni. Semoga parents n coach monitor azeem ni, jauhkan n pantau instagram. Nanti ada pulak awek yang dok dm kat ig nak berkenalan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:10 AM | Show all posts
panjang kaki budak ni... bagus
anak aku baru jer menang 100 mtr utk sukan sekolah dia
nak smpi  tahap budak azeem ni mmg kena pelan2 kayuh
yg penting dia dilarang posing dlm kolam mandi, hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 09:12 AM | Show all posts
prizadane replied at 23-4-2019 08:59 AM
Mangga dah tak wujud. Tapi risau blog picisan interview dia ni. Semoga parents n coach monitor aze ...

adakah mangga berkubur selepas kematian mama juwie?

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:33 AM | Show all posts
invest byk byk kat mamat nieeee... at least he has 15 years to excellent in this sport!!!!  
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:44 AM | Show all posts
cepat sngt klimaks nya..nanti lupa diri merudum prestasinya
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru lepas separuh akhir 1 4x100m MSSM pagi ni. Team perak record 42.83s, thanks to Azeem. Supposed team sarawak n sabah lead, tapi azeem last sprinter, dia henjut terus laju tinggalkan team sabah n sarawak walaupun asalnya ketinggalan. All the best dik
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Separuh akhir kedua, 1st place goes to Johor with 44.26s. Iols pulak berdebar. Suka tengok acara short distance ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
prizadane replied at 23-4-2019 09:53 AM
Ni baru lepas separuh akhir 1 4x100m MSSM pagi ni. Team perak record 42.83s, thanks to Azeem. Suppos ...

Kat stadium ke sis?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Haah betul
Mohon dijauhkan dr reporter ntah apa2
Mcm adik yg baru menang tilawah baru2 ni
Ada ke tya ciri2 laki pilihan
Budak tu br 19 kot
Xde ke soalan yg membina minda skit
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 23-4-2019 09:57 AM
Kat stadium ke sis?

Tak la. Iols tgk live kat fb je. Kawan iols pulak antara pegawai kontinjen perak kali ni, so dia rajin la update kat whatsapp group. Nanti final 4x100m 15 tahun jam 4pm
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
sukacactus replied at 23-4-2019 09:59 AM
Haah betul
Mohon dijauhkan dr reporter ntah apa2
Mcm adik yg baru menang tilawah baru2 ni

Reputs kat malaysia ni memang suka tanya soalan tak berilmiah. Menyampah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Meleise makin menyerlah. Muda-muda dah mengetop. Bbnu zaman aekarang lagi power drpd bbnu zaman dulu. Kipidap. Rasanya asian tak ramai yg boleh buat basah 9 sec. Atau memamg takde.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074614s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list