JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7268
View
122
Reply

Tak perlu minta izin ibu tiri - Syafiq Farhain

[Copy link]

Author: safriehalim    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

Penyanyi Syafiq Farhain tetap dengan pendirian untuk terus menyanyikan lagu bapanya, allahyarham Saleem jika mendapat permintaan daripada pihak penganjur persembahan.

Apa masalahnya jika saya menyanyikan lagu arwah bapa?

Orang panggil saya buat persembahan, dia nak dengar saya nyanyi.

Semestinya mereka ada permintaan untuk lagu tertentu. Kalau mereka nak saya nyanyikan lagu arwah, saya akan nyanyi saja, katanya seperti dipetik laporan Harian Metro.

Pemilik nama penuh Nursyafiq Farhain A M Salim juga berkata, dia tidak perlu meminta izin daripada ibu tirinya, Julia Bachok memandangkan lagu-lagu bapanya adalah hak milik syarikat rakaman.

Dalam perkara ini tidak perlu nak minta izin pun.

Kalau nak tahu, sebelum saya menandatangani kontrak menjadi penyanyi, arwah benarkan saya nyanyikan lagu dia, katanya.

Terdahulu, isteri kepada penyanyi Suci dalam Debu itu, Juriah@julia Bachok dilihat memberi amaran kepada syarikat rakaman yang dinaungi anak tirinya itu .


Menerusi kenyataan tersebut, Juriah mahu pihak terbabit meminta izin terlebih dulu jika ingin menyanyikan lagu arwah suaminya.

Tambah Syafiq yang terkenal menerusi program Big Stage itu, sepanjang hayat bapanya, bekas penyanyi Iklim itu tidak pernah menghalang dia berbuat demikian.

Saya ingat lagi dia cakap, lagi bagus saya nyanyi sebab orang boleh ingat lagunya.

Kata-kata itu saya pegang sampai sekarang. Malah, dulu setiap kali saya bertemu arwah, dia tidak pernah pun larang saya daripada menyanyikan lagunya, katanya.

IMG_20190422_182152.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:38 PM | Show all posts
Hawau no mak tiri dia tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:38 PM | Show all posts
lagu baru heols dengan baby shima tu not bad jugak...
ingatkan dapat duet dengan tokti tapi baby shima sajork
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
huduhnya perangai pompuan nma juriah ni.. bukan ko pun yg tulis lagu tu.. betul SF ckp tu, dia just perlu minta permission syarikat rakaman lagu2 arwah saleem je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia nampak wangi.. suara pun sedap.. jauh la dari tipikal penyanyi yg hado nak jd kpop segala
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:48 PM | Show all posts
lapor ke duit betul mokcik julia ni
anak saleem nak nyanyi lagu bapak kena mintak izin dgn bini bapak pulak
tak penah dibuat orang
keje nk mengikis jer, saleem dah meninggal, nak kikis anak tiri pulak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 22-4-2019 06:38 PM
lagu baru heols dengan baby shima tu not bad jugak...
ingatkan dapat duet dengan tokti tapi baby sh ...

Kalo shafik ni popular, lagu letop2, nnti ct sndri offer nk nyanyi bershamaaa shamaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko jgn tunduk sgt kt maktiri tu... ko kna lawan scara halus cthnya mcm ko ligat nynyi lgu salem tu.. baru pdan muka dia meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Go syafiq!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah sapik, buat2 tak paham pulak, yg sebenarnya mak tiri ko tu nak mintak ko hulur sikit2 kat dia ler tu...ko bolayan kan saja, mcm ler tulang tu dah reput takleh buat kerja cari duit sendiri...hulur kat adik may be la kut
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Acik bachok ni adik beradik dgn bini jins samsudin ke perangai hansuang lebih kurang
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
membusukan org yg bernama bachok je. Elok lah mak cik bachok ni pg mandi air kolah 7 masjid. Buang suwey.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk kt fb hmetro td acik julia twist statement dah
Dia xpernah larang syafik nyanyi lagu salim
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 22-4-2019 07:12 PM
Alah sapik, buat2 tak paham pulak, yg sebenarnya mak tiri ko tu nak mintak ko hulur sikit2 kat dia l ...

Halah halah halahhhhh nak hulur beragak je lah
Masa arwah apaknye idop, ditinggalkan capik adik beradik mak deyols reti je bagi makan padahal time tu dorang kecik2 lagi

Anak Julia dgn arwah saleem tu dah besar panjang dah. Dah masuk u ke dah nak abis belajo. Pandai2 la bawak diri buat dropship ke apa patut yedoppp

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
dia anak kandung salem kot..
suka hati la dia nak nyanyi lagu bapak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam2 hal la mak tiri heols ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyanyi je sb lirik dan lagu tu bukan  personal...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu saleem ada marah anak dia ni konon ambik nama dia.. mesti hasutan mak tiri tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 22-4-2019 07:39 PM
Halah halah halahhhhh nak hulur beragak je lah
Masa arwah apaknye idop, ditinggalkan capik adik b ...

Anak yg tu x reti nyanyi ke? Klu boleh nyanyi apakata acik juriah perah plk keringat anak acik.. suh la nyanyi lagu2 late husband..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka dia ni lain betul dgn ayahnya ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052214s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list