JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1407
View
30
Reply

[Politik] Pelabur2 Antarabangsa beritahu kerajaan PH "lacks clarity". Punca mrk tinggalkan Malaysia

[Copy link]

Author: tobby    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 02:21 PM | Show all posts |Read mode
Penganalisis antarabangsa dari Moody, Bloomberg dah Morgan Stanley telah ditanya mengenai sebab ekonomi kita lembab sekarang sehingga bertukar dari tahap paling tinggi dalam sejarah sebelum PRU14 kepada pasaran saham TERCOROT di dunia tahun ini.

Antara jawapan yang diberi oleh penganalisis-penganalisis ini ialah kerajaan PH buat benda bodoh seperti mengumumkan bail-out secara besar-besaran untuk Tabung Haji dan FELDA hanya sebab PH mahu memburukkan kerajaan BN dahulu walaupun masalah sebenarnya dicipta oleh mereka selepas PRU14.

Akibatnya syarikat penarafan antarabangsa telah memberi amaran minggu lepas bahawa mereka akan menurunkan penarafan kredit negara kita.

Sebab itu, lagi ramai pelabur asing lari sebelum kita di di-downgrade.

Seorang penganalisis lain juga telah memuji kerajaan BN kerana kita cekap dengan polisi untuk membangunkan ekonomi negara dengan projek yang memberi limpahan ekonomik berganda.

Dia juga kata kerajaan PH "lacks clarity".

Dalam erti kata lain, dia tidak tahu kerajaan PH sedang buat apa.

Seorang lagi penganalisis juga menggunakan data BNM untuk mengesahkan bahawa "liquidity" di Malaysia sekarang adalah teruk ataupun dalam perkataan dia, "unbelievably bad".

Apa yang dimaksudkan liquidity ialah aliran wang tunai.

Penganalisis2 menjelaskan ini bermakna orang tak ada duit lagi biarpun dalam akaun bank ataupun dalam bentuk tunai.

Semua ini adalah jasa baik dari polisi-polisi dan politik propaganda balas dendam kerajaan PH di bawah Menteri Kewayangan kita.

Syabas.

https://www.theedgemarkets.com/article/bursa-battered-several-fronts?fbclid=IwAR3MR5Vandd0Coh1PZp0haCVDM72vKXiB7Vo5Lfg6-JlHj5fd-uvbJE87LE









Single Polls, Total 27 Users voted
92.59% (25)
7.41% (2)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lacking clarity.

Over abundance of stupidity.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 02:39 PM | Show all posts
baghal_bortuqal replied at 22-4-2019 02:36 PM
Lacking clarity.

Over abundance of stupidity.

apa nak diharap dgn line up menteri kabinet fake degree PH...










Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:03 PM | Show all posts
setuju dengan lack of clarity...non conformity in making out statements by every each of the ministers in the cabinet....memang shameful la mangkaq2 pakatan haramjada ni....ahcai2 dia pun tak mampu nak defend lagi dah......semua benci dengan hang bro tobby...wakakakakakkakakakakakkak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
dah ramai mentri ph yg fake degree tidak lah
terasa malu sgt. waka ka ka ka
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:14 PM | Show all posts
Edited by brego at 22-4-2019 03:17 PM

malam selepas atok umum menteri kabinet,
bukan main lagi soon-to-be Menteri Kesihatan keluar ayat2 Quran,
si Maszlee samdol tu pun ada sama.
berdegar degar sebut  pasal transparency dalam astro awani.
kata nya akan lebih telus dari kerajaan terdahulu.

sekarang ni, haram jadah semua nya.
orang2 PH kencing berterabur sekor2.
takde nya benda ni nak sebut dalam media sekarang, termasuk awani.

sekarang masih dok ulang2 pasal 1MDB dan najib penchuri hari2.
dah memang itu modal fitnah PH sebelum menang PRU.
ramai kena kencheng sampai kuyup, especially org melayu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Statement menyalahkan Kerajaan terdahulu Tak boleh diterima akal oleh golongan pelabur.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 22-4-2019 03:03 PM
setuju dengan lack of clarity...non conformity in making out statements by every each of the ministe ...

Investor pun x tahu arah tuju ekonomi bwh menteri2 fake degree nih. Dlm masa x sampai sebulan blh tukar polisi sekelip mata. Kerajaan flip flop. So baik angkat kaki
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah penganalisis
Rakyat marhaen pun tak tahu halamana kerajaan nak bawak
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaah, dulu macai kata sebab pelabor asing lari tercirit cirit takut tengok nobita cakap utang 1trillion
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
onexox97 replied at 22-4-2019 03:24 PM
Tak payah penganalisis
Rakyat marhaen pun tak tahu halamana kerajaan nak bawak

Sayangnya kita dah buang masa & buang berbilion bila menteri fake degree ni delay & batalkan HSR, ECRL, MRT3....mrk gamak kencing rakyat kata kurangkan kos tapi byk stesyen2 penting dibatalkan...jarak jd pendek n dikurangkan.  Lagi lama delay lagi byk bilion negara kerugian. Kos makin meningkat. Projek yg patut siap dlm masa 3-4 tahun lagi terus delay sampai x tahu tarikh siap. Jangan jadi mcm terowong Guan Eng yg x siap2 dan mustahil akan siap akibat terpalit dgn skandal rasuah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2019 03:32 PM
Laaah, dulu macai kata sebab pelabor asing lari tercirit cirit takut tengok nobita cakap utang 1tril ...

Kan dah kata mahacai bangang x tau apa. Lacks clarity tu termasuk la flip flop hutang 1 triliun. Dlm dokumen rasmi bentang di parlimen sebut hutang 680 bilion... Tiba2 depan wartawan sebut angka lain sampai jd 1 triliun ...Fake Akauntan kira sekali dgn bunga & pajakan sampai tahun 2040. Kenapa x kira sekali sampai tahun 2070? Bank Dunia & IMF pun gelak sbb x pakai piawai dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
All  situation are still oke in Malaysia as long as China ( our boss and tauke) still support us....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 22-4-2019 04:45 PM
All  situation are still oke in Malaysia as long as China ( our boss and tauke) still support us....

Dah jadi sole loser of asia
FB_IMG_1552370352330.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
The moment PH buang GST patah balik sistem kuno...
Damned. Langkah paling bodoh.

Jerung2 besar senyap je masing2 dapat balik cukai GST yg diorg bayar sebelum ni. Dgn SST mereka boleh terus menipu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
CharlesDera replied at 22-4-2019 03:03 PM
setuju dengan lack of clarity...non conformity in making out statements by every each of the ministe ...

tgk ecrl dah la.. sekor kata batal.... sekor kata tgh berunding....

pastu skrg ecrl bakal bawa limpahan peluang.. bagus utk ekonomi pantai timur bagai... tu blum cite bandar msia....

dasar munafik mcm bodohgemok
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 22-4-2019 03:32 PM
Laaah, dulu macai kata sebab pelabor asing lari tercirit cirit takut tengok nobita cakap utang 1tril ...

menda ko nak merapu lg... ekonomi negara thp masuk longkang tak sampai setahun pun bleh gelak2 slhkan bn...

takkan penganalisa tu nak sembang menteri bodoh slh titik perpuluhan
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak harap macai2 PH termasuk kleng cing yg rosakkan ekonomi negara neh dapat balasannnn!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2019 12:30 PM | Show all posts
dino replied at 23-4-2019 10:20 AM
tgk ecrl dah la.. sekor kata batal.... sekor kata tgh berunding....

pastu skrg ecrl bakal bawa  ...

kata2 menteri pun lack of clarity, flip flop, anytime boleh u-turn.  natijahnya pelabur cabut lari.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
tobby replied at 23-4-2019 12:30 PM
kata2 menteri pun lack of clarity, flip flop, anytime boleh u-turn.  natijahnya pelabur cabut lari ...

yg bg tanah sbg penyelesaian ecrl tu... bodohgemok langsung tak komen....

dasar bodoh
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091515s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list