Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1748
View
15
Reply

Hadiah Mahal, Potong Rambut, Buang Misai, Syarat Gila Kalau Nak Ke Majlis Kahwin Ini!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 12:02 PM | Show all posts |Read mode
Setiap pengantin pasti mahu mengelak daripada 'mimpi ngeri' ditenggelami kecantikan tetamunya. Boleh diselubungi kemuraman kalau orang lain yang lebih menjadi perhatian ramai di hari bahagia sendiri.




Gambar Hiasan




Mungkin disebabkan itulah bakal pengantin ini mengenakan beberapa syarat pelik kepada tetamu yang bakal hadir ke majlis perkahwinannya. Malangnya, tindakannya itu dikecam netizen kerana disifatkan mengarut dan berlebih-lebihan.


Mana tidaknya, wanita itu menuntut tetamu wanita yang berambut panjang untuk memotong rambut mereka selain meminta hadiah perkahwinan bernilai ASD300 (RM1,240)!


Bukan sahaja netizen, malah adik perempuannya sendiri tidak mahu hadir ke majlis berkenaan. Lapor The Sun, wanita itu berkongsi syarat terbabit di sebuah laman Facebook dan mendakwa dia tawar hati untuk menghadiri majlis perkhawinan tersebut kerana sikap mengarut ditunjukkan kakaknya itu.

"Kakak saya akan berkahwin kurang tiga minggu dari sekarang.

"Saya tidak terlibat dalam segala urusan perancangan majlis kerana sibuk dengan urusan sendiri. Namun, berdasarkan apa yang ibu cerita, say arasa ianya satu mimpi ngeri!" katanya yang mendedahkan kakanya hilang kawalan dan menangis apabila tunangnya membeli napkin yang tidak menepati cita rasanya.




Gambar Hiasan




Wanita itu dikatakan menghantar jemputan kepada tetamu menerusi emel berserta ???keperluan kehadiran???.




Syarat kehadiran tetamu:


1. Tetamu tidak dibenarkan bercakap dengan pengantin lelaki atau wanita bersendirian.
2. Tidak dibenarkan mengambil gambar di sekitar majlis kecuali jurugambar.




Gambar Hiasan




3. Muka bebas dari sebarang bulu 9janggut, misai, jambang, kumis dan dari seumpanya) jika mahu bergambar dengan pengantin.
4. Semua tetamu wanita yang berambut paras bahu atau lebih wajib potong rambut atau diikat menjadi ekor kuda.
5. Hadiah perkahwinan bernilai ASD300 atau lebih atau wang tunai ASD250 (RM1,033) atau anda tidak akan dibenarkan menyertai majlis.
6. Sesiapa yang enggan menurut syarat berikut akan dihalau dari majlis!


Kalau anda menerima jemputan daripada kenalan rapat seperti ini, apa yang akan anda buat? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nanti ada org malaysia yg tiruuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:15 PM | Show all posts
wedding dia.. suka hati la dia nak letak syarat apa..
klu nak pergi, follow syarat dia letak tu..
kalau tak nak follow, tak payah pergi..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih kurang je dgn someone y ade website belikan wishlist dia sbg hadia kawen. Lols
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:26 PM | Show all posts
so hrp takde sapepegi lah.. zmn ekonomi meleset ni semuaorg nk bjimat.

dan ko tu kalau di make up kan lawa2, xde sape pun boleh lawan. tetamu pun tolong la beragak2 kalau nak berpakaian/make up lbh dari pengantin!


lps ni jgn plk ade yg bengong, buat syarat pelik2 lps tu ada challenge sape yg sanggup ikuti syarat pengantin, tiba2 tular!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:04 PM | Show all posts
Majlis dia ikut dialah nak tetapkan peraturan macam mana.  Bab hanya jurugambar dibenarkan ambil gambar ada bagusnya.  
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg ko lah pgntin ko lah tetamu. Byk nau syarat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bridezilla
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Komfem aiolzs x pegi kalau ada manusia byk songeh cenggini..dah xyah nak jmput org,ko bt sesama groom je..
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Menjadi jgk taktiknya tak nak ramai org dtg.jimat
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2019 09:51 AM | Show all posts
saja x nak bg org dtg kut
sape la yg nk dtg...baik buat hal sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:30 AM | Show all posts
jenuhla..baik duduk umah kunyah kacang
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 08:47 AM | Show all posts
kalau begitulah syaratnya, kirim salam jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 09:26 AM | Show all posts
armin replied at 24-4-2019 01:11 AM
Menjadi jgk taktiknya tak nak ramai org dtg.jimat

silap2 xde org terus...tinggal dia n pengantin lelaki jek...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 09:27 AM | Show all posts
seri_mawr replied at 6-5-2019 09:26 AM
silap2 xde org terus...tinggal dia n pengantin lelaki jek...


pelik betul perangai dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2019 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
nanti mohon reply email jemputam dia,
saya beraetuju utk hadir dan mengikut syarat sekiranya majlis memenuhi kriteria tersebut:
1. katering dan lokasi perkahwinan di hotel 5star ke atas.
2. perjalanan pergi dan balik ke majlis dibiaya pengantin.
3. bilik penginapan disediakan bertaraf 5bintang ke atas.
4. makanan berasaskan vege mestilah organik.
5. main course mohon lobster 3 4 ekor sorang.
6. cake taknak cake murah ising tak sedap.
7. pinggang kristal ngan sudu garfu emas sahaja.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.126605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list