Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2640
View
36
Reply

Qari Dari Austria Teringin Cari Jodoh Gadis Malaysia

[Copy link]

Author: Sang_Pencinta       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 11:40 AM | Show all posts |Read mode
Majlis Tilawah Al-Quran Antarabangsa 2019 baru sahaja selesai, di mana peserta dari Malaysia, Nor Farhatul Faizurah Panut dan Abdul Khair Jalil muncul juara qariah dan qari.


Bagaimanapun, seorang peserta qari luar menjadi tumpuan media kerana keramahannya.





Kredit foto: OMM





Ahmet Ucar, 25, peserta dari Austria ini menjadi tumpuan di antara barisan qari dan qariah dari negara luar seperti Sweden, Norway, Azerbaijan, dan Montenegro kerana sanggup ditemu ramah pelbagai barisan media dan menyatakan kekagumannya dengan toleransi di negara ini.


Tambah menarik, jejaka yang masih bujang itu memberitahu Sinar Harian bahawa beliau tidak menolak jika berjodohan dengan gadis tempatan kerana telah lama mengagumi keramahan rakyatnya.





Kredit foto: OMM





Menurut pelajar Pascasiswazah Pengajian Islam di University of Vienna ini, beliau telah merantau ke banyak negara Eropah tetapi mendapati hospitaliti komuniti Islam di negara ini jauh berbeza.


'Ini kali pertama saya ke Malaysia, sebelumnya saya mengenali negara ini daripada seorang pensyarah saya yang juga berkahwin dengan rakyat Malaysia,' kata Ahmet.





Kredit foto: OMM





'Saya dapati, rakyat Malaysia bukan sahaja ramah tetapi mudah tersenyum dan tidak seperti di negara saya, pemakaian hijab di sini tidak diharamkan,' tambahnya yang teringin tinggal lebih lama di Malaysia dan tidak menolak jika ada jodoh di sini.


Jadi, satu peluang buat gadis Malaysia yang ingin berkenalan dengan jejaka Austria bujang ini. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 11:48 AM | Show all posts
Siapa yg nak baiki keturunan kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:56 AM | Show all posts
teringat senior meollss akak melayu tu kawen ngan orang uzbek..hensem weyhh muka ala2 hero twilight tu..eheheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:10 PM | Show all posts
habisla ramai gurl2 pecah ovari nnt
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hensemmmmm dipuji lah.. meanwhile Qari dr Burkinafaso, Senegal, Mozambique pujilah Malaysia melangit sekalipon tetap dipandang sepi jahhh....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sebab beliau hensem. cube xhensem, koser nak dipuji
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:28 PM | Show all posts
yg menang qariah budak msia tu i rasa lawa.. cuba lah mana tahu berjodohan hehehe...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 02:32 PM | Show all posts
goss79 replied at 22-4-2019 02:28 PM
yg menang qariah budak msia tu i rasa lawa.. cuba lah mana tahu berjodohan hehehe...



Dia ni menang qariah
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:38 PM | Show all posts
elok paras rupa pasti ramai yang sudi.
lain la muka hauk.. ko teringin ke ngidam ke cakap di tangan seja
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:49 PM | Show all posts

haa dia lah, manis je.

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:10 PM | Show all posts
  1. rakyat Malaysia bukan sahaja ramah tetapi mudah tersenyum
Copy the Code


Sebab mat saleh, kalu sesama malaysian takdenya diorang nak ramah macam tu mat oiiiii.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nak ngorat qariah malaysia yg menang tu la tu,mentang2 banyak duit dah budak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 04:35 PM | Show all posts
ais_kosong replied at 22-4-2019 02:38 PM
elok paras rupa pasti ramai yang sudi.
lain la muka hauk.. ko teringin ke ngidam ke cakap di tangan ...

kann
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Acikgomen at 22-4-2019 05:35 PM

Kat porem ni pun ramai ciki berair tanpa perigi yg naik repair keturunan dekkkkk
Asal jgn caras laki poremer lain sudehhhh

Cc mak @noraidil_06
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 22-4-2019 05:34 PM
Kat porem ni pun ramai ciki berair tanpa perigi yg naik repair keturunan dekkkkk
Asal jgn cara ...

Sabarlah noks. Lenkali laki kepit jgn tunjuk. Kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 10:19 PM | Show all posts
Masters dia ke PhD?

i wonder what his thesis is on.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:37 AM | Show all posts
kira ok la pompuan melayu minat lelaki hensem, muka european mcm ni.. pandai mengaji quran plak..

yang aku tak faham, pompuan melayu ni boleh minat lelaki korea yg muka tak maskulin langsung, pastu rambut kuning la, hijau la, putih la.. pakai anting2 sebelah.. seriously aku tak memahami
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
raxief replied at 23-4-2019 12:37 AM
kira ok la pompuan melayu minat lelaki hensem, muka european mcm ni.. pandai mengaji quran plak..
...

Entahnya ...sebenarnya lelaki jepun lagi hensem Dr Korea...takde operate2 muka..hidung mancung kulit pun tan..tinggi2 ..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:03 PM | Show all posts
Perk77 replied at 23-4-2019 07:04 AM
Entahnya ...sebenarnya lelaki jepun lagi hensem Dr Korea...takde operate2 muka..hidung mancung kul ...

artis lelaki j-pop pun ada jugak muka mcm pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 03:48 PM | Show all posts
Qariah yang menang tu, student lagi ke?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.102856s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list