Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
990
View
22
Reply

[Tempatan] Kelantan kekal negeri paling ramai miskin tegar 2019

[Copy link]

Author: chacon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 10:48 AM | Show all posts |Read mode



Kelantan Kekal Negeri Paling Ramai Miskin Tegar Di Semenanjung. (Data terkini eKasih 15 Mac 2019)

KIR Miskin Tegar:
Kelantan (7730)
Selangor (3229)
Pulau Pinang (1433)
Kedah (954)
Melaka (1)
Putrajaya (0)


Sumber : Jawapan Dewan Rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sohai punya pas pis pus
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:27 PM | Show all posts
Jangan bimbang, penggal depan PASUmno menang, Kelantan jadi negeri terkaya dalam Malaysia.
Tok Mat akan make sure
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadahnya. Buta ke statistik tu sabah sarawak lg tinggi?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:37 PM | Show all posts
bezita60 replied at 22-4-2019 11:32 PM
Jadahnya. Buta ke statistik tu sabah sarawak lg tinggi?

Sebelum maki tu. Dia cakap dalam semenanjung.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah satu puncanya ialah kerana biawak hidup ramai di negeri tersebut.
Perempuan berkerjaya dijemput untuk membela biawak biawak tersebut tapi kena hati hati.. specis liar dengarnya.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Setiap kali keluar berita kebanyakan yg buat jenayah mesti penganggur2 di Kelantan dan Terengganu. Belajar sampai spm je tapi kerja memilih.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada org habaq kat iols..
Ni lama dah..
Masa zaman najib dolu..
Kelantan miskin sebab xdpt bajet dari bn

Lawak btol iols rasa...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 06:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Otaku85 replied at 23-4-2019 02:45 AM
Setiap kali keluar berita kebanyakan yg buat jenayah mesti penganggur2 di Kelantan dan Terengganu. B ...

Sana byk budak hisap dadah..Kelantan ganu...Aku ni dok ptp...sebab byk sgt kes budak pantai Timur kena tangkap sebab dadah..sampai kilang buat saringan ujian urine kalau nk mintak kerja. ..pastu dpt kerja pun malas nk kerja..tk semua tp mmg kebanyakan nya mcm tu..agen2 yg ambil dia org bekerja ni.rata2 ckp yg sebelah pantai Timur mmg problem kerja n attitude...tp kalau Bab bergaduh n sound2 org Aku lah orgnya....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
org kelantan ramai jugak kaya2, tp xmau berkongsi.itulah die.kaya, kaya sgt, miskin pulak miskin sgt.itulah sikap negeri so called alim. padahal alim tu dgn action bukan setakat bertudung sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
felinecat replied at 23-4-2019 07:21 AM
org kelantan ramai jugak kaya2, tp xmau berkongsi.itulah die.kaya, kaya sgt, miskin pulak miskin sgt ...

Aha...kalau Kaya ootd Di dlm / disisi vellfire...kekayaan= vellfire
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Selangor yg banyak Kilang Pon Ada miskin tegar.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:23 AM | Show all posts
Perk77 replied at 23-4-2019 06:23 AM
Sana byk budak hisap dadah..Kelantan ganu...Aku ni dok ptp...sebab byk sgt kes budak pantai Timur  ...

bukan nak mengata org Kelantan ni..tp kat opis saya yg kt KL ni pun ramai budak belah sana suka buat hal..

dah 2x org kelantan buat hal bila bab keje.. asyik EL, MC je. bila keje xsiap kita tegur xnak berubah.
bila xdpt bonus bising..tp attitude xnk ubah.. asyik play victim je.

kadang2 malu dgn boss bila org melayu sendiri banyak buat hal.. kalau bercakap macam tin kosong..pung pang pung pang..
tp keje xpernah siap..selalu lambat submit keje. tp bila balik awal..masuk lambat..
mulut asyik cakap xda duit..


Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:25 AM | Show all posts
felinecat replied at 23-4-2019 07:21 AM
org kelantan ramai jugak kaya2, tp xmau berkongsi.itulah die.kaya, kaya sgt, miskin pulak miskin sgt ...

susah dah nk percaya org alim2 sekarang..

yg banyak layan tiktok ni sy tgk gadis sana jugak..sbb kawan kt fb suka duk share..
kadang2 rasa mcm bodoh je layan tiktok tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Bab memundurkan + memuskinkan negeri, mmg pas pis pus ni jaguh, hanya akan terus mundur dan miskin, tiada sebaliknya
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
miskin takpe  ..  janji bini banyak .


Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
pulauturtle replied at 23-4-2019 10:28 AM
Bab memundurkan + memuskinkan negeri, mmg pas pis pus ni jaguh, hanya akan terus mundur dan miskin,  ...

ok la miskin.. tanah bnyak... sungai ada.. dari jd rasis kiasu mcm negeri pulau pinang hang tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:32 PM | Show all posts
InsyaAllah nanti, pasumno masuk putrajaya terus berubah.

Ustaz2 dalam PAS akan hapuskan kemiskinan dalam Kelantan dan selangor, benda yang kerajaan PH gagal untuk laksanakan selepas 11 bulan.

Isu itu, pasumno 11 minggu je boleh settle.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe statistik ni boleh ditukar kepada percentage based on population on each state. Sebab ada negeri yang kepadatan penduduk kurang jika dibandingkan dengan negeri lain
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 04:16 PM | Show all posts
bezita60 replied at 22-4-2019 11:32 PM
Jadahnya. Buta ke statistik tu sabah sarawak lg tinggi?

hahaha spesis malas membaca ke ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list