Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2357
View
49
Reply

Apa masaalah korang skng ni?

 Close [Copy link]

Author: Bonda_Aniey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-4-2019 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Korang aku ada masaalah.. kekadang aku rasa kenapa kehidupan aku macam ni? Mcm tak ada kegembiraan yg kekal langsung...  aku seorg isteri anak 3 semua perempuan juga seorg surirumah..

Ant Masaalah yg aku hadapi :
1. Aku selalu rasa aku banyak kekurangan dr org lain.
2. Selalu rasa down.
3. Susah nk dpt tawaran kerja puas hari2 mencari kt online
4. Kewangan semestinya

Ish banyak lg nak senaraikan belum ngan adik beradik n keluarga mentua, ipar n biras bagai

Ermmmmm

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pn ade mslh mcm kau jgk..tp kerna Rezeki Allah masih berpihak pd aku,aku bolayan kan semua..people change for d better,tp aku change for the worse..key utk rasa happy ialah kau jgn rasa rendah diri..cari kekuatan kau
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Masalah pokchik pulak .... tak bley tinguk single mommy 30an.... Kesian rasa...Membuak buak rasa nak protect harga diri dan kehormatan single mommy ittew...Rasa tak lena tido kalao tak bley jadik daddy pada anak anak single mum tuh..

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua manusia ada masalah. Tak ada manusia dekat dunia ni bebas dari masalah.

Hadapi masalah dengan tabah, setiap masalah akan ada jalan penyelesaian sama ada lambat atau cepat. Tuhan bukan saja2 nak uji hambaNya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 07:10 AM | Show all posts
teringat zaman sekolah dulu
cikgu matematik lah yang paling banyak bawa masaalah
utk kita selesaikan

uuughhh!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:05 AM | Show all posts
Edited by Genkidesuka at 22-4-2019 08:10 AM

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Kita sebagai hambaNya kena ada rasa syukur dan cukup, TT.  Syaitan antara kerjanya ialah berbisik2 ajak nafsu kita rasa negatif begitu.  TT dia bagi dgr lagu sedih2 down2 je.  Bagi yg punya rupa dan berharta, syaitan bisik kat hati org tu lagu lain pulak.  Pendek kata, kerjanya ialah membuat kita lupa bahawa kita patut menuntut ilmu dan beribadat kpd Allah serta meminta tolong dari Dia.  Allah yg beri masalah itu sebagai ujian dan hanya Dia yg boleh menyelesaikan.  Allah ckp jadi, maka jadilah.  Hari2 dlm solat kita baca Al Fatehah. Engkaulah yg kami sembah, dan Engkaulah tmpt kami meminta pertolongan.  Ingkar kata2 ini, rosak aqidah.

Masalah akak?  Eh byk juga la.  Malas nak pikir.  Asalkan kita buat baik, cukup.  Let it go je.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga tt hadapi masalah dengan tenang n sentiasa tabah menghadapi ujian hidup
Iol kalau stress iol apply minyak aromaterapi,banyak mmbantu jugak la supaya iol lebih relax n tenang utk menghadapi masalah2 hidup tu,
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:29 AM | Show all posts
so nak tanya apa masalah kita ke apa skrg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:49 AM | Show all posts
bila ko rasa mcm tu....buat mcm ni...jangan compare diri ko dengan orang lain...syukur dengan apa yg ko ada skang ni...so langkah2 dia...
1. tutup akaun social media yg ko ada - sebabnya...media sosial ni org slalu tayang yg elok2 je walaupun hakikatnya hidup depa pun nan hado....mungkin tu sbb ko slalu rasa org sekeliling ko ada apa yg ko xde.
2. kalau nak jugak bermedia sosial...- elakkan page2 yg negatif macam KRT tu atau page2 jiwang karat yg suka post pasal rumahtangga. sbb dengan post2 macam ni la ko akan rasa diri ko x perfect, pengorbanan ko x dihargai dan sebagainya.
3. belajar kemahiran mcm resepi baru ke...menjahit ke...dengan kemahiran tu ko dah boleh start buat bisnes. bleh la jana duit kan. kalau xde duit nak p kelas...belajar kat youtube pun boleh. di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

sekian, takat tu je dulu yg aku ingat skang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:53 AM | Show all posts
sekarang ni masalah tt adalah pasal kewangan n nak cari kerja kan?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:19 AM | Show all posts
PristineOne replied at 22-4-2019 01:07 AM
Masalah pokchik pulak .... tak bley tinguk single mommy 30an.... Kesian rasa...Membuak buak rasa nak ...

giteww .. 30 an jew? 40an? 50an? 60an? x sian pulak

bistu kenapa x selesaikan masalah x leh tido malam tuh? mem okeh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:19 AM | Show all posts
klu ckp masalah pun bukan boleh selesai pun..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:47 AM | Show all posts
masalah aku skang tgh mikir adik aku

kena buang keje coz tamat kontrak

nak kena carik keje baru

time2 gawat camni susah nak dpt keje

moga dipermudahkan
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 10:02 AM | Show all posts
u buka thread nak cari penyelesaian masalah u ke, atau saja nak borak-borak ye tt?
kalau sekadar nak borak-borak, sila ke thread borak..
kalau sekadar nak meluahkan, sila ke thread luahan sedia ada..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 10:50 AM | Show all posts
meh..nak dgr tak masalah aku.
1. plaster siling kat carpoach jatuh tepi atas tu hah..skali ngan air hujan kena kat aircond outdoor. ni tukang aku panggil berkali2 ntah apa tunggunya..jap..jap. aku takut hujan lagi ptg ni.  kang lagi teruk. kesimpulannya..nak dekat raya..ni sume duit..duit..duit. Ekon tu pon nak kena servis lagi.
2. yang mamat ni pulak..ntah apa angin ribut taufan macam pompuan g diamkan diri dah masuk 3 hari ni. whatsapp tak reply. tau lah awak tu busy apa sume. selalu gitu. asik nak suruh kita mengalah..sabar. sampai naik malas dah. kang cari lain kang..baru tau. takde masa pulak nak cari lain.
3. ganti bos meeting ngan bos plg besau. berderet tu hah..dlm tu ngan mcm2 jenis bos yg ada. alamakk..nasib baik tak tanyer apa. balik meeting hah...berderet kerja. tu yang aku malas nak g meeting ni. keje sendiri tak siap2.
4. lapar..mmg lapar. telan vit c air je pg tadi sebelum meeting.

apapon, aku tetap bersyukur apa yg ada. segala masalah hikmahnya mengajar aku tentang sabar..sabar..sabar..dan yakin.  sekian terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:09 AM | Show all posts
errkk...nak sambung sikit lagi leh tak..

5. hari ni ada jamuan hari guru peringkat sek ptg  tuk anak aku yg no 3. patut kena bawa pinggan dengan gelas plastik pastu kena bayar duit rm3 kat ustazahnya tuk jamuan. dah aku lupa nak sediakan tuk anak tu. ni lunch jap lagi nak keluar g settlekan tuk anak pulak. sian pulak kang tak makan pulak takde benda tu sume.

tu jer. masalah aku hari ni..yang memang terlekat di kepala ni hah.
moga dipermudahkan..dan dilapangkan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:11 AM | Show all posts
masalah aku dah taknak kerja.. nak balik kampung jaga, teman mak aku.
tapi aku belum cukup duit nak pencen awal..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
NurAlia14 replied at 22-4-2019 12:59 AM
Aku pn ade mslh mcm kau jgk..tp kerna Rezeki Allah masih berpihak pd aku,aku bolayan kan semua..peop ...

Entah ler.. kadang cuba nak bngun tp kekuatan tu tak ada... dengn sumi pun tak kerja.. ermmm entah ler
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 22-4-2019 01:07 AM
Masalah pokchik pulak .... tak bley tinguk single mommy 30an.... Kesian rasa...Membuak buak rasa nak ...

Hahaha amboi...amboi..amboooiii... kalau ada yg single kenapa nak cr singgle mother.. hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2019 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 22-4-2019 01:34 AM
Semua manusia ada masalah. Tak ada manusia dekat dunia ni bebas dari masalah.

Hadapi masalah deng ...

Itulh tu.. moga ada sinar kebahgian
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093674s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list