Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
17830
View
180
Reply

Cik Ponti minta Anak

[Copy link]

Author: akuni    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-5-2019 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuni at 8-5-2019 08:34 AM

Jiran hakak tu lahir 1 ramadhan...Sebelum2 tu xder dah gangguan Ponti pada mak sheols...baik mimpi2 mau pun nyata. Tapi sebelum tidur malam tu sheols mmg x brapa nak sedap badan. Perut pun dah start sakit2 ..mengeras jer anak dalam perut. Sheols agak dah time nak mlahirkan walaupun tarikh yg dokter tetapkan masih jauh.

Sungguhpun demikian,sheols gagahkan juga g terawih malam ikut tok laki. Oleh kerana surau kmpg agak jauh dari berek Polis,deols gerak awal sbb toklaki nak maghrib sekali. Masa tutup pintu Dan tingkap dapur tu tetiba perut sheols sakitttt teramat.Dek menahan sakit tu sheols tpaksa berpaut pada bingkai tingkap. Ntah kenapa Mata sheols tertancap ke pokok getah belakang rumah tu. Dan dahan2 poko seolah2 melambai2. Berkali2 sheols mgedipkan mata bagi memastikan pandangan sheols bukan khayalan. Dahan masih melambai2 Dan dedaunan pokok berguguran bagai hujan renyai2 jatuh menyembah bumi. Serentak dengan itu sheols rasa melayang2 seperti dedaunan getah. Semakin lama genggaman sheols smakin lemah..kaki serasa x menjejak lantai.
" Maknye!!!" Sergah somi. Sheols terkejut.sakit perut tetiba hilang.Pelik.sheols pandang pokok getah. Sheols kesat2 Mata Dua tiga Kali. Takda dah dahan melambai2...dedaun yang berguguran bagai salji pun takda. Pokok getah tu tegak spt biasa. Angin pun tidak berhenbus. Sunyi..senyap...Ehh memang betul khayalan aku jer nih kata hati sheols.
"Cepatlah maknye...jom..x dpt shaf depan karang".gesa c somi.
Sheols beristigfar sambil mengusap-ngusap perut. Anak di dalam bergerak2. Semakin Hari semakin kerap perut sheols mengeras.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
"Dah kenapa tercegat Kat tingkap tu..jom" sound heols lagih.
"Baiklah Ayahnye", sahut sheols sambil menutup tingkap. Hatinya bimbang,namun dibiarkan kebimbangannya berlalu.

Malamnya sheols x terasa apapa yg ganjil. Pun mimpi2 ngeri dahulu tidak menyinggah ditidurnya. Tetapi perut sheols smakin kerap sakit Dan mengeras. Jam 2 pagi sheols bangun sbb terasa sakit teramat. Berbelah bagi hati sheols nak masak ke x sbb masih terlalu awal. Akhirnya Sheols gagahkan diri menuju ke dapur utk masak sedikit juadah sahur. Daripada dok termenung atas katil mdgr dengkuran somi baik la ke dapur fikirnya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 01:18 PM | Show all posts
pumpkingirl replied at 29-4-2019 02:46 PM
Rasanya mak sheols ada saka tu..
Kesian jugak sbb saka ni kalau melalui keturunan datangnya tanpa ...

haaa patutla cari td tak jumpa. da delete rupanyaaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
gummygummy replied at 8-5-2019 01:18 PM
haaa patutla cari td tak jumpa. da delete rupanyaaa

Eh eh dah delete ghupenyerr...hakak baru nak skodeng page tu...sayang plak x der pengakhiran kisahnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambungan....

Masa sheols Kat dapur tu la sheols terasa sperti ada yg memerhati pergerakan sheols. Sheols dah rasa x sedap ati. Masa senduk beras sheols tdgr kucing mengiau. Dah sdh kata hati sheols...bila Masa pulak Ada kucing Kat area kami nih...sheols gerak ke sinki..sepintas lalu sheols terlihat di ekor mata seseorang megekorinya. Sheols pandang belakang.Takda sesiapa. Bila sheols pandang depan tepat mengadap tingkap arah pokok getah sheols terkejut!

Belanga terlepas Dan beras bertaburan merata2. Betapa kecutnua sheols melihat sepasang Mata merah Dan rambut ketak2 melekat di wajah hodoh menggerutu sedang tersenyum menyeringai memandangnya. Sheols menjerit sekuat-kuat hati namum suaranya seakan enggan keluar. Sheols hanya terpana dengan mulut menganga. Kepala hodoh itu seakan menembus cermin tingkap dgn seringai bernafsu jahat menunjukkan spasang taringnya.

Serentak itu Pula perut sheols sakit se sakit-sakitnya. Sheols berusaha utk menjerit tapi yg terdengar d telinga sheols hanyalah dengusan nafas yg entah dari Mana asalnya. Kaki semakin lemah. Perut semakin senak.Badan semakin lemah. Dalam hati Sheols hanya mampu berserah kepada Allah. Airmata berjuraian di pipinya menahan sakit dalam ketakutan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuni at 8-5-2019 05:57 PM

Kaki sheols smakin lemah...sheols terduduk di atas hamparan beras yang bertaburan.Jelas dpenglihatan sheols makhluk hodoh itu mulai menapak dengan tangannya menuruni sinki.
Sheols menutup Mata rapat2. Tidak mampu melihat apa yang sedang bergerak merayap ke arahnya.
"Ya Allah...kuatkanla hambamu ini",pintanya dalam hati."Lindungi anakku ya Allah dari kejahatan makhluk mu". Sheols pasrah menghadapi segala2nya.
Doa sheols terjawab...semasa makhluk hodoh yg sentiasa menjelirkan lidah umpama ular it menuruni sinki, sheols tdengar suara sang somi.
"Astagfirullahaladzim!!! Allahuakbar!!! Allahuakbar!!!".
Sheols menoleh. Dibalik juraian airmata sheols melihat somi menuju ke arahnya dengan muka bimbang.
"Awat hang jadi lagu ni!! Astagfirullahaladzim..kenapa x kejutkan abang. Subhanallah..hang x apa-apa ka???".
Heols memeluk c istri yg berlinangan airmata. "Lain Kali nak buat apapa kejutkan lah saya maknya...jangan hang buat lagu nih.. bahaya Kat hang Dan baby".ucap heols sambil mengelap airmata sheols." Perut sakit Tak?'
Aneh... kesakitan yang tak terhingga itu sudah tidak dirasainya lagi.
"Dah..jom Kita masuk..awak rehat2 jer..biar saya yang masak".
"Ayahnya..tadi saya nampak...." tak mampu menghabiskan ayat,sheols menunjuk ke tingkap sinki yg menghadap pokok getah. Muka somi terarah ke sana.
"Dah..take apapa... insyaAllah..Mari Kita masuk bilik,awak berehat ya".ujar somi sambil memapah isteri.

Bsambung2....


Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2019 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq tt dah smbung crita.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2019 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Intanterpilih09 replied at 8-5-2019 06:01 PM
Tq tt dah smbung crita.

Sama2 intan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-5-2019 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgh berpapah ke bilik tu pla deols tdengar jeritan anaksulung.Jerit ketakutan sambil menangis meraung2.kelamkabut deols menerpa masuk ke bilik. Aneh, anak deols tidur nyenyak. Depa berbalas pandang.
" Esuk pagi Kita gerak rumah mak.Nanti sya siapkan apapa yg patut. Hang rehat jer".kata somi."jangan berhenti berzikir maknye,insyallah Allah bersama Kita". Sambungnya.

Malam tu depa x makan sahur. Somi ajak sheols makan kurma Dan minum air kosong. Takda selera nak masak dan makan. Somi minta sheols ambik wuduk Dan smbhyang malam bersama. Panjangnya doa somi minta keselamatan utk depa anak-beranak. Spanjang malam tu deols x tidur.slps smbhyg somi suruh sheols baring dan berehat
Azan subuh berkumandang sheols merasa perutnya kembali mengeras. Keras spt mula2 sakit perut nak melahirkan anak sulung.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 11:49 AM | Show all posts
wah..dah ada sambungan
kiranya pontianak tu tak putus asa ya nak ambik budak kecik dalam perut tu

hantu punya hantu


Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 12:24 PM | Show all posts
Leeanne88 replied at 21-4-2019 01:13 PM
Kakak i baru kena kacau kak pon haritu. Dia kata muka kak pon tu tak buruk pun. Macam chucky

chucky tu? menggerutu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 12:30 PM | Show all posts
noor2 replied at 21-4-2019 08:20 PM
Oh..baru faham. ..tatak =kakak


aku ingat katak
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
iznanaziz replied at 9-5-2019 12:24 PM
chucky tu? menggerutu ke?

Alaaaa chucky. Yang movie anak patung seram tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 02:28 PM | Show all posts
noor2 replied at 23-4-2019 09:39 PM
Tolong buang gambo ponti tu....seram . akak kalau baca tgh mlm. ..

kita pun terkejut tadi.
gambar ponti memula tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2019 02:50 PM | Show all posts
Leeanne88 replied at 9-5-2019 01:08 PM
Alaaaa chucky. Yang movie anak patung seram tu

kita tak ikuti sgt movie anak patung tu, sb takut.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Pebende sheols, iols ni?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2019 01:17 PM | Show all posts
lambatnya sambungan kali ni.. jenuh menunggu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 02:01 PM | Show all posts
alamak xde lagi sambungan..kene tunggu lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2019 03:53 PM | Show all posts
aduyaiii kat seminggu dah ni tunggu smbgn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2019 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
..maaf yer..myebabkan uols menunggu2... sambungannya

Santak subuh tu jugak la depa keluar rumah.Lepas somi smbhyg subuh. Habaq Kat jiran terdekat tinggalkan kunci rumah Dan tolong jenguk2 rumah sepanjang peninggalan depa nanti. Perut sheols semakin sakit. Dan sakitnya semakin kerap. Hospital terdekat lebih dua jam perjalanan. Belum tambah lubang2 yang menghalang perjalanan gravel.

Semasa nak masuk kereta tu sheols terlihat lintasan putih berdesup masuk dalam kereta. Angin sejuk menampar pipinya.Serentak dengan itu sheols merasa seram sejuk. Anak sulung sheols tetiba ketawa2 selah2 merasa seronok melihat sesuatu dalam kereta. Sheols Tak sedap hati. Dalam hati menuduh somi sengaja nak lambat2 Kat rumah jiran. Serah kunci jer kot. X tau ker org dah sakit perut nak terberanak nih. C anak semakin rancak ketawa2 dalam kereta. Sheols yg mundar-mandir menunggu somi semakin cemas. Nak menegur perangai anak rasa seram pla. Kecut hati nak menegur. Bulu tengkuk sheols semakin meremang.perut semakin memulas. Dalam hati nak menyumpah-nyumpah rasanya..dalam dok sakit ni lah somi dok sembang2 lama2.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085232s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list