Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
61512
View
664
Reply

[Popcorn Time] Kaka Azraff vs Jue Evans (Screenshots | IGs #415 | Twitter #397 #424 ##446)

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2019 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 09:57 PM
Isteri Anak raja/sultan (dalam throne). Contoh cik puan julita aisyah. Sebab ketika itu sultan p ...

Boleh ker gelaran che puan diguna sesuka hati, atau geleran tu memang diberi dan diperkenan utk jue dan sarimah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 10:00 PM
Pergilah google je. Mmg mention sejarah org kebanyakan berkawin sultan dan anak raja memerintah  ...

Husband dia anak ex sultan negeri bernombor... pergi spa setaraf dgn meols yg rakyat marhaein ni pun nak hadap org panggil dia che puan...eh hello igt semua org tau ke suami ko tu sape...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 18-4-2019 09:47 PM
Sarimah tu dia yg hadap sgt dgn gelaran tu...siap sound org lg klau tak  panggil dia cp...

Alamak akk pernah berlaga bahu dgn dia. Sheols tegur ok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 18-4-2019 10:01 PM
I x jenguk ig dia. Nk jenguk la jap

Sis xlma lagi i puan dpt cp taw...hahahha
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 18-4-2019 10:09 PM
Sis xlma lagi i puan dpt cp taw...hahahha

Aminnnnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 18-4-2019 06:30 PM
Khensssss ada hati nak jadi malaysians sweetheart padahal sendu jah. Nasib ada paksedara boleh la  ...

Sape pak sedara sheols tu???
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 07:10 PM
Dia punya kekwat ngan perasantan tu euwwww gila. Perasan gila orang nak bergambar ngan dia lari la ...

Dia memang kekwat gila lah. Kekadang cam perasan gila nak ambil gambar dgn dia. Senyum jelah no need to kekwat. Shell look so much better. Dahlah tulis caption b*tch. So ew.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
karamell replied at 18-4-2019 10:06 PM
Boleh ker gelaran che puan diguna sesuka hati, atau geleran tu memang diberi dan diperkenan utk ju ...

Setahu i gelaran tu kira special lah. Untuk isteri anak sultan/isteri raja memerintah/isteri kedua sultan.

Kalau dalam case ni semua nak dipanggil cp. Takkanlah sama level kan?

Cucu sultan perak anak ku dottie kawin takde pun ber cp cp.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 18-4-2019 10:08 PM
Husband dia anak ex sultan negeri bernombor... pergi spa setaraf dgn meols yg rakyat marhaein ni p ...


Anak ke cucu? Cucu tuanku jaafar kan. Spa marhen. Keh keh keh.

Cucu sultan lain kawin takde pun ber cp cp. Tetiba 3 retis/personaliti dapat pulak cp. Heh?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
biskutmayat replied at 18-4-2019 08:50 PM
Laki kaka tu memang duda. Ex wife dia cantik jugak. Nama hana kot tak silap.

Tapi napa laki jue t ...


Inikah x-wife heols?
IMG_20190418_221549.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
intanumbrella replied at 18-4-2019 10:08 PM
Husband dia anak ex sultan negeri bernombor... pergi spa setaraf dgn meols yg rakyat marhaein ni p ...

Husband dia bukan anak yamtuan dulu... cucu arwah yamtuan sebenarnya. Cucu yamtuan pon dari belah mak... bukannya bapak, eventhough bapaknya pon kerabat nogori jugak... tiber sarimah kemaruk jadik che puan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
monsterwife replied at 18-4-2019 06:41 PM
Kaya sgt ke Lisa tu?rsnya sbb dia study private school jelah dpt kwn2 yg kononnya kaya2.tak pernah ...

Bff lisa si hudaa.niu napekah her ig dh byk deleted gmbr? Sheols ala2 mencari diri ke skrg tiba jd rapper ke apa lepas dh anak 2 rasanyakan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-4-2019 05:23 PM
Tapi munch, syamim fareed pun pakai gelaran che puan jugak.

Sapekah ini syamim farid? I terpaksa stalk her carik on  ig. Nikah kt istana alam shah ke apetah. Sapa laki beliau ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
https://www.orangperak.com/gelaran-isteri-kedua-sultan-perak-yang-ramai-tidak-tahu.html


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2018/01/378386/sultanah-maliha-ketuai-3-kerabat-terima-darjah-kedah

Gelaran cik puan ni sultan yg bagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 18-4-2019 10:23 PM
Husband dia bukan anak yamtuan dulu... cucu arwah yamtuan sebenarnya. Cucu yamtuan pon dari belah  ...

Lol. .......

Sedikit perkongsian. Gelaran cik puan ni sultan yg beri.

https://www.orangperak.com/gelaran-isteri-kedua-sultan-perak-yang-ramai-tidak-tahu.html


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2018/01/378386/sultanah-maliha-ketuai-3-kerabat-terima-darjah-kedah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
babynina30 replied at 18-4-2019 10:31 PM
Sapekah ini syamim farid? I terpaksa stalk her carik on  ig. Nikah kt istana alam shah ke apetah.  ...


Tak silap somi dia cousin rms ke gitu. Kalau isteri rms pakai che puan mmg ye betul. Rms tu bakal sultan.

Ni cousin rms boleh pulak ber cp cp. Adoiiilah.

Gelaran cp tu sultan yg beri kepada isteri org kebanyakan.

https://www.orangperak.com/gelaran-isteri-kedua-sultan-perak-yang-ramai-tidak-tahu.html


https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2018/01/378386/sultanah-maliha-ketuai-3-kerabat-terima-darjah-kedah
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols mencaras ke? Btw, bukan si laki sheols ni ade masalah mental bipolar eh ke apa ek?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 10:00 PM
Pergilah google je. Mmg mention sejarah org kebanyakan berkawin sultan dan anak raja memerintah  ...


Laki sarimah tu iols tak tau ler kerabat jauh ke dekat tapi macam laki jue ni at least kerabat dekat, anak saudara sultan yang memerintah daripada 2 buah negeri, kira parents dia, putera/puteri sultan yang pernah memerintah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2019 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakasotong2 at 18-4-2019 10:48 PM
munchkin replied at 18-4-2019 10:15 PM
Setahu i gelaran tu kira special lah. Untuk isteri anak sultan/isteri raja memerintah/isteri kedua ...


Xsilap meols la erk, apa yg meols paham kaka, anak lelaki or cucu lelaki yg penah jadi sultan yg dapat title che puan ni. Kiranya ketua negeri - anakanda lelaki-cucunda lelaki (yg berbapakan putera sultan) dan akan menurun ke cicit lelaki cocot lelaki semua. Mcm automatik gitu

Meols pn pernah persoalkan title che puan ni dlu kt thread jue kawin. Masa tu ada yg reply cakap mmg automatik dpt. So kalau ikut logik betul lah kot.


Ku Dottie tu kawin dgn orang biasa kan. Ex laki Syed kan. So automatik la xde gelaran che puan pada bini anak laki nya. Ni sama kes mcm anak lelaki Tg Zahariah yg kawin aritu. Tg Zahariah tu xsilap anak almarhum Sultan Selangor. Sheols kawin dgn bekas MB Selangor Dato Mohamad Taib. Anak laki nya berbapakan orang biasa so secara automatik bini pd anak tu xdpt title che puan. Anakanda2 kepada puteri sultan automatik kehilangan kesemua pangkat segala tengku raja or puteri kt depan nama.

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
babyhubby85 replied at 18-4-2019 08:44 PM
Tersedak citizoners babe... Hahaha win sangat

Siapa makan cili, dia terasa pedasnya. Kehkehkeh.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081256s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list