Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
61544
View
664
Reply

[Popcorn Time] Kaka Azraff vs Jue Evans (Screenshots | IGs #415 | Twitter #397 #424 ##446)

[Copy link]

Author: kakasotong2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-4-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 18-4-2019 04:14 PM
Lisa skrg mcm try hard nak acah2 mesra kt ig. Dok repost je igs followers. Padahal ketahuan dia tu ...

Lisa mmg sombong katong. Perasan org nak ambil gambar ngan dia. Puiihhh.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:08 PM | Show all posts
hotmak replied at 18-4-2019 03:22 PM
geng kinah tingtong, time tunang dijemput, time nikah kaka takde dah dlm list dorang

O yaaa Kinah tingtong. Kaka tak jadi bridesmaid kan masatu?
Yang tu lepas kes Kaka dikatakan mencaras bf Tasasila eh?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-4-2019 04:58 PM
Ye eh? Tapi sarimah pun ada cp depan namanya. Amelia anderson pun letak cp gak masa start aktif be ...

Gelaran cp utk isteri bakal sultan. Atau bekas isteri sultan. Atau isteri kedua sultan saja. Kalau next in line jadi sultan boleh terima lah juga.

Contoh cik puan. Cik puan johor che puan khaleeda  

Macam mana gelaran che puan khaleeda (bakal isteri sultan) boleh sama gelaran yg diberi pada sarimah atau julia ni. Doesnt make sense.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:11 PM | Show all posts
Tapi dah kenapa si Kaka ni tetiba bukak cerita?
Apa yang triggered sheols?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanatus replied at 18-4-2019 02:20 PM
Kenapa laki jue pulak yg terlebih emo & sentap?

Hormon bapa menggandung
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 04:51 PM
Cp? Tak yahlah. Cp tu utk bini kedua sultan.

Setakat kerabat sipi2 ni takde org gelar cp.

AMH tu mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
LOL xpayah la gado2 ini maciem... tarak baek... diam2 suda
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 05:09 PM
Gelaran cp utk isteri bakal sultan. Atau bekas isteri sultan. Atau isteri kedua sultan saja. Kalau ...

Ok. Noted.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 18-4-2019 05:09 PM
Gelaran cp utk isteri bakal sultan. Atau bekas isteri sultan. Atau isteri kedua sultan saja. Kalau ...

Tapi munch, syamim fareed pun pakai gelaran che puan jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 18-4-2019 05:32 PM
Yeehaw replied at 18-4-2019 05:23 PM
Tapi munch, syamim fareed pun pakai gelaran che puan jugak.


Mcm media, netizen yg pandai2 letak gelaran tu. Tuan badan senyum je
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 18-4-2019 04:14 PM
Lisa skrg mcm try hard nak acah2 mesra kt ig. Dok repost je igs followers. Padahal ketahuan dia tu ...

I dah lama cancelkan Lisa sejak dia dgn yuchi buat mv utk sajat
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-4-2019 05:23 PM
Tapi munch, syamim fareed pun pakai gelaran che puan jugak.


Itulah pasal. Takkanlah level sarimah syamim julia ni sama ngan cp khaleeda.

Sekarang ni asal kawin kerabat org terus panggil cp.

Contoh kalau rms selangor kawin. Isteri dia kenalah panggil cp.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:55 PM | Show all posts

Ko jangan pertikaikan kenapa pompuan ni guna gelaran che puan walaupon dah kena cerai dan kawen lain... nanti dia sentap
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:56 PM | Show all posts
kakasotong2 replied at 18-4-2019 02:22 PM
Meroyan on behalf barangkali Jue barangkali kan sheols preggy jaga mulut uols

kelassss! boleh pulak laki sheol meroyan on behalf ye?  

mula2 i baca pun i cm blur jgk. apakah?? lama2 baru mengerti
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 18-4-2019 02:37 PM
Btw,

Kengkawan ngkau ekceli buang ngkau karna ngkau bercenta dengan laki orang yang juga barangka ...

Yeahh jalan cerita ni cm ada logika..sbb tibeh kan yg laki cp tu yg cm marah lebeh..dlu2 gaduh dlm geng sbb nk caras bf kwn dlm geng gk bukan ke? Anyway kalau iols punca gaduh sbb rahsiakan satu hal then kwn marah..iols akan cube pujuk kwn bebaik laa bile reda bukan terus nk angkat kaki hanya sbb kwn marah kita..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
da_vinci replied at 18-4-2019 03:35 PM
orang yg suke caras hak org ni, tak takut ek...andai satu hari nnt dpt balasan

Nope definitely dorg mmg x takottt and x malu juge malah bermuka2
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aemon replied at 18-4-2019 04:03 PM
tak pasti la.tp kerabat selangor dengan johor ada bau-bau bacang juga.

Yee.betul laa tu maknya akak sulung sultan johor..ayahnya adik sultan selangor
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeehaw replied at 18-4-2019 05:23 PM
Tapi munch, syamim fareed pun pakai gelaran che puan jugak.

Panggilan mulia 'Cik Puan'.

Masih ramai yang rasa asing dengan penggunaan 'Cik Puan'.

Panggilan mulia 'Cik Puan' digunakan untuk perempuan yang belum mahupun sudah berkahwin. Panggilan 'Cik Puan' bermaksud perempuan jelita dan dipandang tinggi serta mulia.  

Dari mana datangnya panggilan mulia 'Cik Puan'?

Panggilan mulia Cik Puan berasal daripada 'bahasa istana Melayu'. Ia gelaran rasmi khusus untuk perempuan berdarah biasa yang dikahwini oleh sultan, raja ataupun anak-anak raja.

Mereka menggunakan panggilan mulia Che' Puan sebelum diberikan panggilan 'Tuanku'.

Che' Puan Kalthum (Pahang)
Che' Puan Aishah (Selangor)
Che' Puan Nur Zahirah (Terengganu)
Che' Puan Khaleeda (Johor)

Panggilan mulia Cik Puan kini dipinjam ke dalam Bahasa Melayu Tinggi. Ia digunakan sebagai panggilan mulia kepada semua perempuan yang dimuliakan.

Sumber : Puan Ainon Mohd

Tu semua kat atas isteri bakal sultan
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni sepupu tmj kan...sama ja pe el
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
kakasotong2 replied at 18-4-2019 04:11 PM
Bonda mertua Jue Evans ni adinda Sultan Johor sekarang. Kahwin dengan adinda Sultan Selangor sek ...

Bukan kah kakanda? Eh confuse kakanda ni utk laki ke pompuan?hahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072322s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list