Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2440
View
40
Reply

bercuti sekali dengan family kawan suami

[Copy link]

Author: ayana89       Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2019 08:22 AM | Show all posts
chanteksekali replied at 15-4-2019 03:23 PM
Mcm mini famili day kot? Sebelum ni p holiday asing2 kan? Mayb kali ni cam nak meriah2 kot dgn famil ...

Manak pulak jenis penyatu ummah....ok je kalau pi in groups tapi masalahnya, ramai yang Tak mampu ikut manak...

Yelah..setakat level Sri murni hotel macam Yang si  HANA, sarahmiza, koyote duduk bila berholiday, memang manak say sorry jer ler....

Sesengkek sengkek hotel pun ......alila bangsar ...tapi biasanya memang tak drop level  ritz Carlton atau Westin/ four Seasons......

Org nak kata manak ngengada kah, kerek kah...ada manak kisah???




Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:29 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 17-4-2019 09:23 PM
Tak best cuti sama2 ramai2 duk homestay pulak tu...
Dari bercuti duduk homestay,  baik cuti duduk  ...

Hrlowwwwwwwww odah...hang jgn kasi manak muntoh rainbow boleh kah???

Sejak bila me masak, mengemas, melayan suami nee routine hang???

Seluar dalam laki pun Tak ketelaluan kalau manak sebut...bibik hang Yang angkut bersepah atas lantai masuk Kan dalam laundry bag....

Memasak? Jauh panggang dari api hang berlenggeng dalam dapur....

Mengemas??? Soiled pad hang pun kekadang bibik yang buangkan....

So pLease jgn nak perasan kohnon bercuti bagi hang tuh ibarat running away from your routines ok???

Hang kalau takda kemaluan jawabler...supaya manak dapat rembat hang lagi kaw kaw...


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:35 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-4-2019 09:07 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Mungkin suami TT pesen suka piknik ramai2, camping ramai2  ...

Salam.....

Hang jgn nak samkan diri hang dgn datin datin dalam board Nee ummi...hang tak bekerja...solely makan hasil laki...so laki ajak pi mana...menurut aja ler selagi Tak melanggar syarak......tapi Datin Datin dalam board nee...hampir semua bekerja, have their own income......hang bayangkan manak ambik contoh...si odah tuh..gaji Dia laki sampaisampai mati pun Tak boleh reached same level..pastuh laki nak buat decision???nak mintak kena cerai bini ke haper???

Hang paham Tak nee???

Kalau tak paham manak boleh sambung sikit lagik.....banyak pun boleh...


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:39 AM | Show all posts
munchkin replied at 19-4-2019 03:46 AM
Mcm biras i kena je. Dia nak bercuti ngan bil i. Pastu i tanya have fun pergi ke penang. Dia terus b ...

Konsep isteri wajib mentaati suami selagi suami tak mengusulkan isteri kepada perkara Yang melnggar syarak.....hang tak mampoo Anak hadam kah munchkinpie???

Atau hang nak manak kasi hang sesi tarbiyah singkat???


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:43 AM | Show all posts
cmf_blingblings replied at 16-4-2019 01:34 PM
Cuti di mana tu? bestnya cuti-cuti. Sesekali cuti ramai-ramai best juga kot. Sorry tak pernah lagi b ...

hang pernah pi holiday kah bling????

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:48 AM | Show all posts
faraway1 replied at 19-4-2019 09:05 AM
pernah sekali bercuti dengan kekawan my husband, 3 family, best gila..
masak reramai, memalam depan ...

Memalam depan unggun api...bila masuk waktu, berjemaah tak???? Bile berenang pulak, syariah compliance atau macam mana par???


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:52 AM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 08:35 AM
Salam.....

Hang jgn nak samkan diri hang dgn datin datin dalam board Nee ummi...hang tak bekerj ...

Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Cari Surah Hujurat Ayat 11, Manak.  Satu lagi, Surah Taubah Ayat 79.  Selamat menyambut Ramadhan, Manak.  




Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:56 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 22-4-2019 08:52 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Cari Surah Hujurat Ayat 11, Manak.  Satu lagi, Surah Tau ...

Salam..

Hang nak kongsi surah nee in the right konteks atau macam mana ummi???

Tuh belum manak nak tanya...ayat tersebut diturunkan dalam suasana Yang bagaimana???


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 08:29 AM
Hrlowwwwwwwww odah...hang jgn kasi manak muntoh rainbow boleh kah???

Sejak bila me masak, menge ...

Sejak bila kita duduk serumah ni Manak?

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 02:07 PM | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 08:43 AM
hang pernah pi holiday kah bling????

I say man
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:04 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 22-4-2019 01:10 PM
Sejak bila kita duduk serumah ni Manak?

Setiap sudut rumah hang..hang BOH cctv...lagi mau tanya....

Itulah, perlukan pembantu...tapi Tak percayakan bibik sampai perlu cctv Kan the whole house....

Nak manak sambung lagik???


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:08 PM | Show all posts

Yelah yelah manak saja jerk.....sebut nama hang sindirkan robin.....ala ala marahkan anak sindir menantu kekdahnya...





Hang kalau holiday bukan calang calang kan bling???

Setakat Venice, Capri tuh ibarat belacan terselit dicelah gigi jerk Kan,Kan,Kan????


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 22-4-2019 03:35 PM
Menakautau replied at 22-4-2019 08:39 AM
Konsep isteri wajib mentaati suami selagi suami tak mengusulkan isteri kepada perkara Yang melngga ...


Ada benda lain lagi yg bil buat pada isteri dia. Bersikap tidak adil. Kadang the way he talks to the wife.

Even spouse munch pun ada mention kat munch. Spouse munch pun ada menegur tanda tak setuju layan isteri macam tu.

Sebab my fil takde layan isteri aka mil seperti tu.   
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 06:04 PM | Show all posts
munchkin replied at 22-4-2019 03:34 PM
Ada benda lain lagi yg bil buat pada isteri dia. Bersikap tidak adil. Kadang the way he talks to ...

Bila Kita nak holiday geder geder????


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 06:04 PM
Bila Kita nak holiday geder geder????

Hahahah. Manak manak. Kirim salam gf.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 22-4-2019 03:04 PM
Setiap sudut rumah hang..hang BOH cctv...lagi mau tanya....

Itulah, perlukan pembantu...tapi Ta ...

Sambung lagi Manak...
Takde pun orang marah..

Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:02 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 22-4-2019 09:18 PM
Sambung lagi Manak...
Takde pun orang marah..

Anak anak hang dah Besar Panjang, tapi masih membutukan pembantu......pada masa yg sama org tua hantar kt rumah tumpangan....

You put two and two together...what can you derived????

Kerja rumah, layan suami, memasak your routines????

Wakrak level berapa Nee ????
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 23-4-2019 12:02 PM
Anak anak hang dah Besar Panjang, tapi masih membutukan pembantu......pada masa yg sama org tua ha ...

Tetiba meroyan.
Manak lapar ke?

Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
La terus terang ajelah dgn suami, bukan susah pun nak ckp..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2019 06:29 PM | Show all posts
None68 replied at 4-5-2019 05:55 AM
La terus terang ajelah dgn suami, bukan susah pun nak ckp..

Betul, cakap je la terus terus terang... tak boleh meh ? Sya dulu pernah jugak terasa dengan husband bila dia mintak saya dan anak2 tumpang my BIL ( his Brother) balik rumah kami sebab dia nak stay a bit longer kat kg sebab my FIL meninggal . Sya ckp terus terang x nak sebab nanti susahkan my BIL and his family. and my husband ok je. pls ckp terus terang

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074300s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list