Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2173
View
40
Reply

bercuti sekali dengan family kawan suami

[Copy link]

Author: ayana89       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2019 03:11 PM | Show all posts |Read mode


Hi....just nak tanya pendapat forumer....

Suami sy nk bawak pegi holiday...mula2 tu sy excited lah...

lpas tu dia cakap 2 org officemate dia nak join...so kiranya office mate dia bawak family sekali...

tapi diorang nak tido homestay..kiranya cari homestay yg 3 bilik...

sy terus rasa takde mood nak pegi holiday sebab mcm takde privacy je....nk jaga aurat semua etc...

entahlaaaaaaa tp sy tatau nak explain mcmana kat suami sy. yg pasti sy sedih. lol

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mini famili day kot? Sebelum ni p holiday asing2 kan? Mayb kali ni cam nak meriah2 kot dgn family member2

I ada kategori ni jgk tp jarang2 la, last year pegi trip pantai n bbq, duk homestay jenis bilik masing2, theb common area kat luar, best jah ramai2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:32 PM | Show all posts
boleh je..tp 1 famly 1 umah lah...kalo sekali cam tu mcm x manis

lain la family members....

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:51 PM | Show all posts
agak x best di situ
bole jek...tp lain2 homestay la
kejadahnya nak skali
nk save bajet pon agak2 la kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:56 PM | Show all posts
best je...tak cuba tak tau sis...nanti bini2 dah start membawang...terlagi2  nak holiday sekali
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 04:21 PM | Show all posts
aku ok je asalkan kawan laki+ bini boleh masuk geng..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:07 PM | Show all posts
i ok je. cuma kalau u rasa tak selesa, usul kan asing chalet la.
i selalu je gathering macam ni tapi i memang request asing rumah.
org lain nk duduk serumah, up to them.
husband i so far memang faham sebab i x selesa bab aurat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 09:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Mintak suami book chalet asing lah atau better stay hotel je
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 11:19 PM | Show all posts
seronok jg tu ramai2 tp asing2 lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-4-2019 12:04 PM | Show all posts
terima kasih semua atas cadangan. best jugak berforum nih.. ^^
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 12:31 PM | Show all posts
Kalo boleh masuk kepala dgn bini ofismate suami mmg seronok.tp bab sewa satu homestay tu mcm tak best.kena jaga aurat.minta suami sewa homestay asing la.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 01:34 PM | Show all posts
Cuti di mana tu? bestnya cuti-cuti. Sesekali cuti ramai-ramai best juga kot. Sorry tak pernah lagi bercuti dgn kawan-kawan suami  so susah nak bg pendapat, duduk satu family satu homestay ke bilik lagi baik kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 09:17 AM | Show all posts
Kalau i, i suka pergi dengan famili sendiri saja.

Kalau gi dengan kengkawan suami, kalau boleh ngam dengan isteri kawan suami, ok juga dengan syarat chalet asing2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak best cuti sama2 ramai2 duk homestay pulak tu...
Dari bercuti duduk homestay,  baik cuti duduk rumah aje ...
Cuti ni definasi nak keluar dari rutin...
No masak2, no kemas2, no cuci2 pinggan mangkuk,  no semak2 nak kena jaga aurat macam balik kampung suami...

Duk homestay serupa macam duduk rumah.
Plus serumah jugak dgn bkn mahram..
Huhuhu... Baik golek2 depan tv dalam rumah sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 09:07 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Mungkin suami TT pesen suka piknik ramai2, camping ramai2 semua tu.  Org lealki ni fikiran dia tak komplikated... dia fikir dia nak bercuti dgn kwn2... jimat duit, kongsi homestay... kwn bw famili dan mesti nanti famili kalian semua kenal-mengenal, ukhwah bertmbh rapat.  Boleh aje dia nak bercuti dgn kwn2 tanpa wife n anak2.  Tp dia tak nak mcm tu.  Dia nak isterinya berkenalan dgn isteri kwn2 juga.  Kalau ngam, boleh baik hingga ke syurga.  

Mcm ni je la TT.  Pergi je la.  Cuti bukan byk hari pun kan.  Layan je la kehendak suami TT tu.  Kita isteri ni kdg2 jgn asyik nak keras, betul kita je.   Bilik pun asing2 kan?  Ok la tu nak jaga aurat dgn sempurna.  Should be no problem.  Bw stokin n selipar khas utk dlm rumah.   TT pun boleh buat kwn baru.  Jgn fikir yg negatif.  Lapangkan dada je.   Byk je yg positif TT boleh ambil dari peristiwa ni.  Nak seronok lagi, kalau masjid jauh, solat berjemaah sama2 kt living hall homestay tu.  Jamak qasar pun boleh berjemaah jugak.  

TT fikirlah elok2 ye.  Semoga TT n suami n kwn2 suami kekalkan ukhwah.  Sesungguhnya kita org Islam semuanya bersaudara.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 07:02 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-4-2019 09:07 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Mungkin suami TT pesen suka piknik ramai2, camping ramai2  ...

betul tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 03:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by munchkin at 19-4-2019 03:48 AM

Mcm biras i kena je. Dia nak bercuti ngan bil i. Pastu i tanya have fun pergi ke penang. Dia terus buat muka. I kata eh kenapa ni. Dia kata bil i tetiba ajak member. Wife bff wife. Husband bff husband. Itu pun biras i tak happy. Sebab nya dia susah nak cuti berdua ngan bil. Member tu dah banyak kali peegi beecuti. Biras ni nak privacy sebab dah duduk rumah pil.

I pelik kenapa lelaki ni tak reti nak berbincang ngan wife.

Padahal nak ajak kawan tu ada masa pulak nak berbincang. Ngan wife tak boleh bincang????
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2019 09:05 AM | Show all posts
pernah sekali bercuti dengan kekawan my husband, 3 family, best gila..
masak reramai, memalam depan unggun api, fishing, berenang...
chalet depan tasik ni...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 03:48 PM | Show all posts
Pd i ok ja .. Pegi holiday chalet ka homestay utk mandi and tido ja.. bukan berkurung 24 jam.. bilik asing2 kan..  Dpt geng baru. Pandai2 la bwk diri kannn..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 08:15 AM | Show all posts
kiyudi replied at 15-4-2019 03:32 PM
boleh je..tp 1 famly 1 umah lah...kalo sekali cam tu mcm x manis

lain la family members....

Kalau dgn family members jalan sechalet dgn spaghetti strap pun msih halal lagi Kan koyote???

Anyway hang kalau dgn spaghetti strap memang lipas berkeliaran pun sembunyikan diri.....




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088841s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list