Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1538
View
32
Reply

Tak Puas Pelancong China Buat Tahi, Kali Ini Selamba Melepas Di Pantai Port Dickson!

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2019 01:33 PM | Show all posts |Read mode
Sejak kebelakangan ini, kita sering disajikan dengan isu tidak enak mengenai pelancong dari tanah besar China.




BACA: 'Jijiknya!' - Pelancong Asing Selamba Biar Anak Berak Bersepah Di Pusat Beli-belah


Terbaru, seorang pengguna Twitter berkongsi kejadian menjijikkan di Pantai Batu 5, Port Dickson, di mana beberapa pelancong dari negara itu dilihat 'membuat tahi' di pantai berkenaan.











Bukannya budak kecil lagi nak separuh bogel dan membuang air besar di depan khalayak. Siap ada yang berjaga lagi di sebelahnya!


Memang kaum kerabat mereka dari yang kecil sampai ke tua jenis melepas merata-rata tidak seperti orang bertamadunkah?











Memang menjijikkan! Mungkin orang kita akan berfikir berkali-kali sebelum bermandi-manda di pantai selepas ini.


Bagaimanapun, tidak dinafikan pengunjung dari tanah besar merupakan penyumbang terbesar dalam ekonomi pelancongan negara.


Kredit foto: Twitter




Mungkin kerajaan boleh mengenakan tindakan seperti denda sewajarnya agar pelancong menjaga adab dan tingkah laku mereka di sini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 01:37 PM | Show all posts
jijiknya.. report aje ke Kedutaan depa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat r&r kalau depa yg p toilet dulu, lupakn lah niat. Tahan kencing, berentila kat r&r yg berikutnya. Perangai depa ni pelik, kita pun tak paham..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada.skali iols pegi rnr mana tah..tapah kot
Iols cr toilet kosong
Ada nyonya ni xkunci pintu n berak hadap tangki jamban siap bercakap cakap
Iols xtau dia menurun ke..taik yang turun ke..
Iols terus blah..sambil tgelak..
Xjadi nak kencing
Iols syak org prc sebab dia ckp.mandarin n.kt luar ada bas persiaran
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihanilah yang terpijak. Yang sentuh bila benda tu floting kat air....ramai yang sedang mandi manda tu...

Kalau x tahan tak tau mana tandas...pi belakang pokok dan tutup dengan pasir...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 01:58 PM | Show all posts
aku juga mempunyai persoalan yang sama.
kaya jugak diorg ni melancong sana sini.
tapi kaya2 pon sivik sgt rendah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 02:21 PM | Show all posts
report kat kedutaan, cc kat dsai...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 02:35 PM | Show all posts
Sian yang tengah mandi time tu.  Apa pun sebelum ni air sana pun bukannya bersih sangat ada je salur parit disalurkan ke air laut tu juga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak tak pernah pi Xian.

So akak nak taw,

Kat Xian, babi berak merata juga ka penduduknya? Akak tingin pegi sana but if horror baik akak takyah pi.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 03:33 PM | Show all posts
PENGOTOR OI!

naya la sape mandi time tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 04:16 PM | Show all posts
boikot PD
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:08 PM | Show all posts
Weiii...apa da nak boikot PD
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:12 PM | Show all posts
hantar jek YB dia..tau la dia setel..nyumm nyumm
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 05:27 PM | Show all posts
yuksssssssssss
baru je nak ajak hubby pergi minggu lepas. seb baik xpegi


itu yang berak tu orang dewasa kan... adoi
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 07:54 PM | Show all posts
shernazz replied at 15-4-2019 01:47 PM
Ada.skali iols pegi rnr mana tah..tapah kot
Iols cr toilet kosong
Ada nyonya ni xkunci pintu n ber ...

hahahahaha....mungkin dia tgh pujuk taik dia keluar kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 07:58 PM | Show all posts
tergelak besar akak dgn komen netizen yg gi blue lagoon tu...sib baik dia tak pegang n bawak balik tuk wat jus gamat
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2019 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kencing aje kot. Tp nk kencing aje masuk lam air la, xyah bukak seluar. Kalu berak, tak bau ke member sblh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by DeeHanania at 16-4-2019 09:00 AM
ayorsuam replied at 15-4-2019 01:42 PM
Kat r&r kalau depa yg p toilet dulu, lupakn lah niat. Tahan kencing, berentila kat r&r yg berikutnya ...


yup yg nie kita setuju, @ayorsuam
minggu lepas balik dri JB,
berenti kat RnR Sg.Besi nak solat jamak
anak yg bongsu nak g toilet,
hampir nak masuk dlm toilet bersih&wangi tau msa tu,
ttiba diserbu oleh pelancong Cina
dlm toilet tu
anak kita ckp x jadik,
sbb crowded dia x selesa,diaorg lak jenis berebut toilet&bising2 dlm toilet..
siap pesan,lepas Ibu solat kita g toilet,
usai solat g laa toilet balik,
Ya Rabbi,
hancing yg amat, tisu merata2 kat lantai, kat dlm sinki, siap ada kahak lagi,
dlm toilet jgn ckp laa semua KOTOR!!!
las2 c bongsu ckp xpe laa rela sampai umah nak membuang air sbb dah nak sampai umah,toilet kotor yg amat..
Hanat perangai!!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 09:44 AM | Show all posts
perghhh!!  slumber membuang kat situ... selekeh!! huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Binatang pun reti cari tempat nak membuang n kambus dengan tanah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.121248s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list