Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5698
View
394
Reply

BORAK KOSONG, CHAT, GOSIP, LUAHAN DAN BERSANTAI DI BOD PERUBATAN vol. 2

[Copy link]

Author: keypochino    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-7-2019 04:22 PM | Show all posts
aydeniv replied at 5-7-2019 02:01 AM
Makan apa2 jer tu yg risau.. Haha..
Bakar kalori tu hari2 dok buat simple kerja rumah utk bg ber ...

adakah possible awak tak bakar the extra mcm sy kata kat bawah?
di malaysia, ramai org biasanya bmr dia mcm 1500 gitu je.. keje as a cleaner katalah, perlukan 1500 lagi.. jadi seharian dia penat dia perlu 3000.. tapi dimakan nya nasik lemak, kuih itu ini for breakfast, tgh hari nasik lauk kari sepinggan, ptg mee goreng dgn teh susu.. dah lebih 4000 dah .. dia nak bakar calories pon takleh sbb penat kerana kerja.. maka 1000 calories terkumpul hari tu
seminggu gitu, gemok gedempol la cleaner tu, padahal kerja berat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 04:24 PM | Show all posts
keypochino replied at 5-7-2019 11:33 PM
Ada je dlm real life.. bkn sekadar dlm drama tv. Mebi nenek tu dpt idea from drama2 kat tv kot..ha ...

ha dah baca pasal org tu yg adik laki dia cerai a very good wife?

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1167510&highlight=bro%2Bbini%2Bbaru

sian lak
ramai gini sebenanrnya

sy tahu satu kes, lain tapi dekat sama
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 04:25 PM | Show all posts
keypochino replied at 5-7-2019 11:35 PM
Wow bagusnya.. yela kan.. kita mesti wonder bila darah kita diguna n utk pt jenis apa. I mean dlm  ...

ya
nnt sy beritahu kat transfusion people kat mesia aboutthis
depa tentu dah tahu

ia memberi perangsang, kan?
ini berbeza dari sperm donation
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2019 04:27 PM | Show all posts
keypochino replied at 5-7-2019 11:37 PM
Sy risau sejak raya ni non stop pergi jamuan raya..berat pun x turun2.. nak jogging, xde masa pula ...

ha ha
padan muka!

tgk apa sy tulis kat atas for Aydeniv tuh

BMR yg sy nyer di kira dalam research lab, dgn gadgets merata2 wired to me
you boleh estimate secara kasar kat any BMR calculator
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-7-2019 04:27 PM
ha ha
padan muka!


Tula sy rasa calori intake lebih dari yg di burn.. tp nk buat mcmana skg ni sy cepat lapar.. so mmg akn bfast, lunch n dinner.. dah la dinner mesti mkn nasi sbb ank2 balik sekolah diorg nk mkn nasi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-7-2019 04:25 PM
ya
nnt sy beritahu kat transfusion people kat mesia aboutthis
depa tentu dah tahu

Ok tu doctor.. probably akan menarik minat org utk mderma..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2019 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-7-2019 04:25 PM
ya
nnt sy beritahu kat transfusion people kat mesia aboutthis
depa tentu dah tahu

Ok tu doctor.. probably akan menarik minat org utk mderma..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-7-2019 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 21-7-2019 04:24 PM
ha dah baca pasal org tu yg adik laki dia cerai a very good wife?

https://mforum1.cari.com.my/f ...

Issh kesian sgt cerita dia.. sil yg baik kena cerai.. tp kat msia ni byk je terjadi. Mcm kes yg PU apateh..dia ceraikan wife dia ms tgh pregnant utk kawin dgn perempuan lain. Then, kes tu viral.. mmg berbakul la netizen kutuk dia..
Kita pun xtau what really happened to their marriage cuma bila kes viral mmg mcm2 andaian la.. n now org duk bcerita psl kesah fizo n mawar cerai.. that one pun kesian cuma kita xtau apa mslah sebenar mereka la.. jodoh x pjg la tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:55 AM | Show all posts
keypochino replied at 21-7-2019 11:17 PM
Tula sy rasa calori intake lebih dari yg di burn.. tp nk buat mcmana skg ni sy cepat lapar.. so mm ...

cepat lapar? makan sket lalu tambah dgn air eg teh, kopi.. or mkn meals bersoup.. nnt cepat rasa kenyang. air tu kita akan pee out nnt
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2019 01:57 AM | Show all posts
keypochino replied at 21-7-2019 11:21 PM
Issh kesian sgt cerita dia.. sil yg baik kena cerai.. tp kat msia ni byk je terjadi. Mcm kes yg PU ...

tu lah.. sian org tu.. muda je lagi
pencetus ummah ni apa sebenarnya
tv program je kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 09:47 AM | Show all posts
ipes2 replied at 22-7-2019 01:57 AM
tu lah.. sian org tu.. muda je lagi
pencetus ummah ni apa sebenarnya
tv program je kan

haah PU tu lahir dari program pencetus ummah.. prog dakwah la kiranya..
so ada yg habis prog tu terus jd pendakwah yg bagus.. tp ada juga yg mcm suka lime light mcm PU yg bcerai tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2019 09:49 AM | Show all posts
ipes2 replied at 22-7-2019 01:55 AM
cepat lapar? makan sket lalu tambah dgn air eg teh, kopi.. or mkn meals bersoup.. nnt cepat rasa k ...

thanks for the tips.. tp ok ke kalau kita byk minum air manis hari2? kat sini sgt tgh trending minum boba.. nasib la sy xterjebak boba hunting.. just minum sesekali kalau teringin..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-7-2019 01:57 AM
tu lah.. sian org tu.. muda je lagi
pencetus ummah ni apa sebenarnya
tv program je kan

Hi doc, I tengah rajin nak bertanya
Kisahnya I sejak dua menjak ni, bila kenyang (sangat kenyang), mesti akan rasa makanan tu tersangkut kat dada then lama2 mesti termuntah. Situasi macam ni selalu I alami time pregnant dulu tapi sekarang tak pregnant pon. Normal ke doc akan sampai termuntah bila dah full sangat?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 03:44 PM | Show all posts
Edited by aydeniv at 23-7-2019 03:45 PM
ipes2 replied at 21-7-2019 04:19 PM
kena berpadanan apa yg dibakar dan diperlukan

contoh:

How nak kira kalori badan kita perlu?
Nak kira kalori makanan tu pun tak reti..

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2019 03:53 PM | Show all posts
Edited by aydeniv at 23-7-2019 03:54 PM
ipes2 replied at 21-7-2019 04:22 PM
adakah possible awak tak bakar the extra mcm sy kata kat bawah?
di malaysia, ramai org biasanya b ...

Ntah la pula.. Rasa denise dah kurangkan makanan..
Cth, pagi makan roti + air kosong or lemon ais..
Kadang2 terskip sbb busy.. Dah 4 hari terskip makan pagi..
Trus makan lunch je pkl 3-4 mcm tu..
Lunch makan set nasi ayam.. Atau nasi segengam + ayam/ikan seketul + kuah2.. Air kosong je minum.. Or air lemon or limau..
Malam kadang tak makan, just kunyah2 almond or kerepek..haha.
Atau kadang2 makan nasi segengam + ayam seketul + kuah..

Tapi berat statik tak turun, tak naik..
Denise nak turunkan berat.. Bukan nak statik..
Ke denise kene exercise berlari jogging utk 15-30 minit?

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 01:31 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2019 07:14 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 10-8-2019 06:16 AM

.
.....
.. ( )_________
..U ɨU____.-:''''''"''";-.
..U ɨU___ (*(*(*|*)*)*)
..U ɨU_  Uɡɡɡɡɡɡɡ
Indah langit kerana awan,
Indah laut kerana kebiruan,
Indah Aidilfitri kerana kemaafan,
Indah Aidiladha kerana pengorbanan.

Selamat        
          Menyambut   
       AiDiLAdHa
          __|  |_______
          /__________/_\
| |Ŀ| |Ŀ|  
qШr qШr
qШqШrqШr
, ~~
pu
p ppp

Dengan ingatan tulus ikhlas, disusun sepuluh jari  memohon ampun dan maaf tersalah laku, terkasar bahasa...

...Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2019 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 07:16 PM | Show all posts
keypochino replied at 22-7-2019 09:47 AM
haah PU tu lahir dari program pencetus ummah.. prog dakwah la kiranya..
so ada yg habis prog tu  ...

pencetus ummah ye gelarannya
wow, so big the burden of that title
maka tak leh buat any mistakes lah in life org tu selepas masuk gelaran tu; mampu kah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2019 07:26 PM | Show all posts
SherryZass replied at 23-7-2019 01:55 PM
Hi doc, I tengah rajin nak bertanya
Kisahnya I sejak dua menjak ni, bila kenyang (sangat kenya ...

sorry lambat jawab zass, sy byk assignments 2 3 minggu nih selain tugas harian.. and assignemnts ini masih belum siap siap makanan tersangkut tu samalah dgn difficulty in swallowing
ini dipanggil dysphagia
jika sampai vomitting up eaten food, zass kena buat OGD



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090377s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list