Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4901
View
95
Reply

Jauh Hati dgn wife coz mengira soal duit.

[Copy link]

Author: BT10       Show all posts   Read mode

Post time 23-4-2019 12:04 PM | Show all posts
Iris. replied at 23-4-2019 12:01 PM
hang nak portion skit ka?



I can never be further from the truth.....


Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 12:06 PM | Show all posts
Iris. replied at 23-4-2019 12:00 PM
hello mannak bebalis
tak pernah aku nak sorok lahai... pasaipa nak sorok?sah2 depa tau iris tu my ...

You don't have to be defensive you know????
Sampai deregister nick sebab Tak mahu org tahu bangkai hang Kah?????


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2019 01:28 PM | Show all posts
Menakautau replied at 23-4-2019 04:06 AM
You don't have to be defensive you know????
Sampai deregister nick sebab Tak mahu org tahu bangka ...
You don't have to be defensive you know????
which part yang defensive?
mannak kim salam kat bff ang yang mamak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2019 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertabahlah tt suami yg baik tt ni tp Tu le...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2019 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Zakat tu kewajipan dia...dah smpi u membayarkan pulak...yg astro tu klu u x tengok buat apa bayar...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:45 AM | Show all posts
i x rase tt berkira rm116 tu tp tt kecewa dgn sikap wife dia yg tamak haloba sygkan dunia..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 09:36 AM | Show all posts
TT x jawab pon bg atau x nafkah pd wife?

so i assume x bg la kan? based on apa TT ckp i assume both gaji lebih pd 5k. silap2 more than 10k

tp mntak balik rm116 tu mmg berkira sgt2. rm116 je kot, siap boleh ungkit psl saving wife.
sbb tu rezeki TT pyh. berkira dgn bini sdri.

i phm la kalau masing2 dah ada ketetapan sekian2 kene byr apa, mmg i ganti balik.
sbb i yg buat kira2. cth kata td mkn pizza, total bil rm40, guna duit husband, balik tu i ganti balik rm20.
sbb nk bg account balance. mmg permpuan lg byk saving sb kami xberkira in case emergency.

i rasa ur wife marah sgt psal cara u mntk & u ungkit psl saving 50k tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 02:41 PM | Show all posts
Alasan mcm tak logik plak...sebab rm116 tu nak simpan....next month la simpan...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 03:53 PM | Show all posts
anony-mous replied at 27-5-2019 09:36 AM
TT x jawab pon bg atau x nafkah pd wife?

so i assume x bg la kan? based on apa TT ckp i assume bo ...

aku setuju.
yg zahir TT nampak wife x bayar astro tu.
tapi yang tersirat ntah2 segala baju and keperluan ank, wife yg keluar duit.
segala barang dalam rumah, wife yang beli.
dia malas nak mintak kt TT sebab tau TT ni berkira.

tapi zakat pendapatan bukan ke deduct from gaji sendiri.
pelik aku korang ni manage duit.

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 04:01 PM | Show all posts
BT10 replied at 19-4-2019 10:57 AM
bukan tak tahan kene bahan......discus dgn wife I bayar zakat & dia bayar astro.....settle la...ka ...

aku tak faham kenapa TT nak bayar zakat dia instead of bayar astro.
ke sebab jumlah zakat tu lower than astro?
so kau amik paling sikit nilai la untuk bayar kan?
kalau betul, no wonder rezeki ko sempit. dengan wife pon nak berkira.

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam nak extend masjid je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:27 AM | Show all posts
bincng la elok2 TT.. bawak bersabar
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:29 AM | Show all posts

Alah TT..perlu sgt ke RM116 tu...tak perlula nak mintak bagai kalau takde keperluan sgt...kalo RM 10k baru lah berkira...byk mende lain lagi nk pikir TT drp rasa hati ngan bini..janji dia massak jaga anak dgn baik sudah le....org laki tak boleh la hati tisu sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2019 04:18 PM | Show all posts
sebelum melarat panjang, aku nk tanya dulu...

selama ni macamana korang deal? ni bukan tahun pertama kawen.. dah 14 thn kottt
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2019 01:53 PM | Show all posts
senang ja bab nie.. dia berkira sampai semua bulu ang.. semua duit ang dia nak sapu.. tunggu la karma mai.. sakit.. tu rosak.. nie rosak.. aku cerita pengalaman sendiri..

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2019 04:11 PM | Show all posts
ko cakap bini  ko kluar belanja skolah anak..ok la tuu
takkan rm116 pun ko nak berkira ngan bini ko
sepatutnya nafkah anak isteri smua ko kena tanggung..dh tanggungjawab suami
toksah la duk brkira dengki ngan bini ko yg simpanan 50k..
klu ko nk buat simpanan 100k pi asb..pandai2 la ko pusing cari duit..dh suami kannn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073677s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list