Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4938
View
95
Reply

Jauh Hati dgn wife coz mengira soal duit.

[Copy link]

Author: BT10       Show all posts   Read mode

Post time 12-4-2019 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Korang ni komunikasi teruk ni
Korang xbahagia pun dalam rumahtangga korang.
Rasa ni bukan pertama kali buka thread ni
Kalau tt pandai TT boleh tundukkan pompuan tu
TT awk laki awk kena ada simpanan
Kalau macam ni berkira awk ingat awk sakit dia nak tolong awk ke
Saya selalu pikirkan dalam dunia ni kita kena selfish tau
Buat yang wajib lepaskan tanggungjawab daripada ditanya di akhirat sudahla.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 12:59 PM | Show all posts
pelik nya lah laki aku kalau berkira macam ni. Ke ntah2 bini kau banyak lagi nak kena tanggung. Tapi dia still dpt simpan duit.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku sebagai perempuan paling tak suka kalau suami minta ganti balik duit dia, entahla sebab rasa dia macam berkira. Sepatutnya tt tak yah bayarkan apa2 kalau niat nak minta ganti duit balik. Kalau tt ikhlaskan lagi bagus, itupun kalau duit tt banyak. Kalau duit tt pun ngam2 je takde balance nak simpan, baik tak payah bayarkan dari mula, yela.. tt pun kena simpan duit sendiri jugak kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiyai.. Kejam jugak bini hang tu. Bertabahlah.. Zakat pendapatan dia sendiri dia kenalah byr.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:03 PM | Show all posts
Dah 14 tahun kahwin baru nak minta? Sikit sgt tu tak berbaloi minta. Patutnya you minta 20K
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya TT
Paham sangat sbg suami TT pun nak menyimpan juga
Why not slow talk dgn Bini, utk terminate astro Tu
And her zakat ckp lembut2 minta dia bayar sendiri lps ni
Bawa Bini gi makan Malam best2 tmpt faverat dia and tgk mood dia baik, Malam Tu slow talk gently ok

Good luck TT

Saya pun selalu ckp berulang kali dgn hubby that I did this and that, sila hargai potpetpotpet
And hubby selalu reply... Ye abg hargai awak
Tak taulah if he jelak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:06 PM | Show all posts
BT10 replied at 12-4-2019 08:53 AM
betul la org cakap...org perempuan ni kalau lebih dr laki Egonya akan tinggi & riak walaupun en.suam ...

?????
Tiba-tiba aku teringat kat manak, adakah?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih betul baca TT kecil hati kat Bini Dan tak Mkn barang yg Bini beli, takut Bini mengungkit lagi ye?
Jgn kecil hati dgn Bini ye bang
Maaf Kan dia
Dan moga2 TT laki Bini boleh bertolak ansur lepas ni

Good that TT berani bercakap juga dgn Bini minta byr
Ni lagi respek Dari TT pendam dlm hati atau buat curhat kat pompuan lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
BT10 replied at 12-4-2019 08:53 AM
betul la org cakap...org perempuan ni kalau lebih dr laki Egonya akan tinggi & riak walaupun en.suam ...

Yer murah rezeki seme tu tapi ko tak boleh la nak anggap dia wajib contribute kat ko. Ko kena la diskas elok2 tahap kemampuan ko. Kalau bini ko tak paham jugak, acik sajes ko kecil kan monthly expenses yg ko kena tanggung selama ni so that duit ko ada belen utk simpanan ko sendiri

Bini ko takleh cakap banyak lah sbb dia yang tak redha nak bantu ko urus kewangan rumahtangga

Yg penting nafkah rumah, pakaian basic, duit dapo, nafkah anak korang serta bab kesihatan dan keselamatan dorang ko dah sedia sehabis mampu

Lain2 segala astro bil henpon bini duit pocket bini nak beli belah kat online seme tu bukan kewajipan ko pun dah

Bab zakat pendapatan bini yg ko dah bayar lepas tu bini ko wat derk, tu samada ko kena bagi masa dia lunaskan utang tu dgn ko or ko halal kan je lah nampaknye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit belanja sekolah anak wife u yang tanggung ke? Kalau ya, anggap jelah duit Astro tu contra dengan belanja sekolah anak tu sebab belanja anak tanggungjawab u. Tapi zakat pendapatan wajib individu yang bayar, minta wife bayar sendirilah lepas ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
If dah kawen 14 years, masih berkira pasai duit yg setakat seratus lebih tu,ai no komen lah. To me both of u 2x5 jek... Tu baru pasal duit, yg boleh nampak. Bab tenaga kemas umah cucu baju mkn minum bagai, cemaner nk kira ye?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Rileks la... Dia simpan duit pun untuk kegunaan bersama di masa depan, untuk anak etc... Haishhh la
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 02:33 PM | Show all posts
bagi aku korang dua2 berkira

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:26 PM | Show all posts
kalau sy, just mention duit yang dipinjam kena bayar balik... so, far alhamdulillah bini x kisah kalau share-2 duit dan bayar balik apa yg dia kata pinjam..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoii bab camni pun nak mengadu. Cara u approach bini pun dah salah. Kahwin dah lama. Mesti dah tau perangai bini. Bini u tu bukan apa, dia terasa je... jumlah kecil pun nak buat issue. Klu esok lusa you sakit teruk (harap taklah) perlu duit ribu2 nak bayar kos perubatan, aku rasa dia takkan teragak2 bayar. Zakat dan astro tu you patut tak bayar je... jangan sebut apa pada dia bila dah nak due sound je suruh bayar cakap bulan tu u tengah kering. Dia nak buat apa... last2 terpaksa bayar. Amalkan tiap2 bulan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tengok jugak cara tt mintak wife bayar balik tu macam mana? Mood dia pulak macam mana time tu? Mungkin tak kena time lah kot.

Orang pompuan ni boleh je bertolak ansur. Setakat rm116 tu takde hal bayar balik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini u ni macam mak aku. Bapa tak boleh ungkit bab duit minta bayar balik. Lepas sekali try bapa tak berani try lagi. Tapi bila keluarga bapa susah dia juga yg korek tabung bayar ribu2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt ni mintk claim rm116 tu setiap bln ke sekali tu je?
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kesian kat TT nih. Niat dah baik tapi bini tak appreciate siap kena tuduh berkira lagi.
Try buat mcm ni.
1-sambung bayar zakat bg pihak dia, pastu tolak amount zakat tu dari duit nafkah.
2-stop byr zakat bg pihak dia, suruh company tempat dia kerja deduct bulan2. Atau suruh dia bayar sendiri. Buat je online payment bukannya susah mana pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 04:28 PM | Show all posts
jijiknya laki macam ni. uols x mintak duit astro kat anak uols ke? kot2 la dia tertengok cite2 kartun kt sana ke?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.982817s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list