JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1547
View
15
Reply

CUCI LAH PERUT SEKALI SEUMUR HIDUP

[Copy link]

Author: Jamal1976    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2019 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 11-4-2019 07:21 AM

Bayangkan seumur hidup perut Kita tak pernah servis.. sebab tu macam2 penyakit kronik timbul !
Kencing manis, tekanan darah tinggi, sakit Lutut, sakit badan sana sini, dialisis, stroke Dan mcm2 lagi...
Puncanya PERUT !
Bayangkan ! 70% penyakit kronik yg timbul dlm diri Kita adalah berpunca dari perut !
Sebab tu kalau nak lenyapkan penyakit2 kronik.. kuncinya letak di Kilang memproses yakni PERUT !
Dan apa ruginya Kita cuci perut dgn amal  SUNNAH NABI ??!!!

FADHILAT DAUN SABIR / ALOEVERA

Petikan hadis berkenaan Aloevera..Untuk pengetahuan dalam bahasa Arab dipanggil daun sabir iaitu Aloevera yg mana mampu mengubati pelbagai penyakit dalam badan manusia..terdapat juga dalam dalil Hadith berkenaan daun Sabir / Aloevera...makanan sunnah untuk kesihatan kita...

Tambahan pula Aloevera gel forever living sememangnya aloevera asli tiada cmpuran lain..
avg3.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau nk kena kecam ke jamal?

Nak berniaga bkn kat bod ni....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari duit raya ni, wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari duit raya ni, wakakaka
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Napa nk kena cuci perut
Doktor takpenah cakap pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 03:39 PM | Show all posts
ni nak pomot apa  neh?
pi check kat fb PWcommunity, ada pasal  minuman cuci2 ni.
mengarut saja. Para doktor pun tak rekomen produk ni.
telan klorok lah, cepat haus usus sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 04:13 PM | Show all posts
dr tak pernah bgt pun..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Omg!!! Scam kesihatan nihhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 08:38 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 10-4-2019 11:07 PM
Kau nk kena kecam ke jamal?

Nak berniaga bkn kat bod ni....

kan?
gi lah ke bod jualbeli sana
dah, ada Sr SuperMod dah tolak credit dah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk cuci perut telan clorox jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2019 03:08 PM | Show all posts
anyway, baru lepas buat colonoscopy and endoscopy..
ada infection h.pylori.. bahaya ke? ( tak google lagi )
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2019 02:22 AM | Show all posts
intanazlynna replied at 29-4-2019 03:08 PM
anyway, baru lepas buat colonoscopy and endoscopy..
ada infection h.pylori.. bahaya ke? ( tak googl ...

oh ada h.pylori dalam perut ye
alah treta je dgn triple therapy
make sure doc u treat u tau
update kitorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Salt water flush pun cuci perut kan doc @ipes2 ?

Buat sekali sekala i guess no harm. No cost also.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2019 11:29 AM | Show all posts
ipes2 replied at 5-5-2019 02:22 AM
oh ada h.pylori dalam perut ye
alah treta je dgn triple therapy
make sure doc u treat u tau

Dr bagi Antibiotic. macam mana nak check if that infection dah hilang?
masa keluar hospital, i tak dapat report pasal hpylori. i tau pun masa Dr visit kat ward... mmm
masa follow up dah tanya pasal final report, assistant ckp guna CD tu je




Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:43 PM | Show all posts
intanazlynna replied at 7-5-2019 11:29 AM
Dr bagi Antibiotic. macam mana nak check if that infection dah hilang?
masa keluar hospital, i ta ...

biasanya tak lah di check balik dah clear ke tak infection tu
H pylori tu kira terer lah sebab dlm perut kan acid nya is very strong, H pylori je hidup dalam perut. if not for H pylori, stomach memang sterile ie takde apa2 pon yg dapat hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2019 10:46 PM | Show all posts
anitara replied at 7-5-2019 01:08 AM
Salt water flush pun cuci perut kan doc @ipes2 ?

Buat sekali sekala i guess no harm. No cost also ...

i am not familiar with that.jika tidak membunuh guts nye bacteria, tak lah memudaratkan kita.

yg utama, it is essential utk tidak ubah composition of our gut bacteria.
gut microbiome yg kita ada dlm badan masing2 ini they are doing alot for us especially defensively.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099216s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list