Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
672
View
15
Reply

SELESAIKAN DIABETES SEGERA.

[Copy link]

Author: Jamal1976    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2019 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
JOM JOIN GROUP..
Sesiapa ada masalah Diabetes.. atau dalam keluarga ada menginap penyakit kronik selain diabetes.. boleh join group ini.
Group ini membincangkan cara untuk selesaikan masalah Diabetes.
Kaedah rawatan
Apa supplement terbaik untuk Diabetes.
Dan sebagainya..

https://chat.whatsapp.com/C6irhK458fE5V1pVpiqGmp

GROUP BARU DIBUKA 9.04.19
maxresdefault.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
i ms pegnen dpt diabetis g pun family mmg ada. pnh tgk utube mkn air bendi ni lps smlmn rendam byk yg kata hilang diabetis tp geli nk mkn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada petua dak nak bagi hilang nanah kat kaki. Sebab doktor dah korek buang nanah tu siap kena cuci kaki hari2 kat klinik tapi dok ada jugak nanah tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut amalan sunnah...

Makan  barli ganti nasi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
violetungu replied at 10-4-2019 11:32 AM
i ms pegnen dpt diabetis g pun family mmg ada. pnh tgk utube mkn air bendi ni lps smlmn rendam byk y ...

Org kata biasa masa pregnen ada km...jgn amikmudah...nanti risiko anak dpt dylesxia tinggi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2019 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak panggil pakar jap..

Dr @ipes2 ......
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 10-4-2019 11:01 PM
Org kata biasa masa pregnen ada km...jgn amikmudah...nanti risiko anak dpt dylesxia tinggi....

tula dh tau ms pregnen dpt mmg jg mkn.. gula pn xmkn dh mnm air kosong ja byk
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg satu nk bg petua trun gula dlm drh mak i mmg trk diabetis smpi kn injek..dia mnm air bunga telang.bunga telang yg bt ns kerabu tu,bg dia kering pastu rendam dgn air pns then minum. skrg bacaan kncg mns dia dh normal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 08:45 PM | Show all posts
violetungu replied at 10-4-2019 11:32 AM
i ms pegnen dpt diabetis g pun family mmg ada. pnh tgk utube mkn air bendi ni lps smlmn rendam byk y ...

1 in 5 women who had gestational diabetes, will go on to develop full type 2 diabetes mellitus. so, awak jaga2 lah, kurangkan gula, nasi, roti dan lain2 esp kuih2 gandum tuh, carbs semua tu.

eh develop diabetes jugak, air bendi will not help.. if it does, kami lah yg akan  dulu2 lagi beri pada pesakit or jual as ubat so that we get the money

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2019 08:47 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 10-4-2019 11:02 PM
Nak panggil pakar jap..

Dr @ipes2 ......

mekasih kak jazz
ishh merepek la jamal ni
if only kacang bendi ke, air daun apa2 ke boleh hilangkan diabetes, tentulah dah serata dunia digunakan
senang keje kitorang


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 11-4-2019 08:47 PM
mekasih kak jazz
ishh merepek la jamal ni
if only kacang bendi ke, air daun apa2 ke boleh hilang ...

Betul Dr....

Akak dulu telan le air bendi tu semua...tak membantu pun...yg penting buat work out....20min sehari pun tak pe....pastu kurangkn karbohidrat....mkn sayur & buah lebih...insyaAllah lebih sihat...

h

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 04:38 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 12-4-2019 01:08 AM
Betul Dr....

Akak dulu telan le air bendi tu semua...tak membantu pun...yg penting buat work ou ...

ye kak jazz
amik 1liter mineral water tu, wat angkat berat depan tv 10minit sbleah tgn kiri
dan 10minit sebelah tgn kanan
wat daily
each session bakar jugak la some calories
after weeks or months, kurang la sugar dan boleh lose some weight actually
if angkat berat lama2 or berat2, nnt bakar byk sgt calories.. nnt jadi lapar lalu kak jazz pun ke warung

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 12-4-2019 04:38 AM
ye kak jazz
amik 1liter mineral water tu, wat angkat berat depan tv 10minit sbleah tgn kiri
dan  ...

He...he....klu dah ke warung, teh tarik ikat tepi le kan Dr....

Sebenarnya pre-diabetes ni blh di reverse kan Dr....dgn lakukm exercise..senaman yg tak memenatkn tapi ada pergerakan seluruh bdn...

Klu buat zumba ke, bila penat kita malas nk buat lain kali...sebut exercise pun dah trauma....

Akk tak de diabetes tapi akk buat exercise utk diabetes, dulu akk ada trigger fingger, sakit ya Amat....kwn akk buat operation utk hilangkn sakit ni....Alhamdulillah bila akk selalu buat exercise....tak de dah...

Kesimpulannya, ecercise ni penting dlm hidup kita.....dulu akk ingt dah buat kerja rumah, tak yah ecercise pun tak pe....tapi tak brp tepat rupanya...kerjarumah kita tak gerakkn semua anggota bdn....basuh pinggan cuma jari je yg gerak....memasak byk guna tgn jugak..tak membantu sgt, tapi ok le sikit dari dok tgok tv je....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 11-4-2019 08:45 PM
1 in 5 women who had gestational diabetes, will go on to develop full type 2 diabetes mellitus. so ...

ok tq ipes2
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 12-4-2019 09:18 AM
He...he....klu dah ke warung, teh tarik ikat tepi le kan Dr....

Sebenarnya pre-diabetes ni blh  ...

ok takr note thanks
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2019 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Daripada buat air ape kata makan je bendi tu terus?
Sama je konsepnya.. bendi ialah sayur.. Sayur ialah serat.. Serat ni bila dimakan dia akan bantu kawal perlepasan gula ke dalam darah.. Thats y bila orang ada diabetik kita galakkan pengambilan makanan tinggi serat. Dan mesti ikut sukatan pengambilan karbohidrat. Ni tak.. Sayur tak makan.. Nasi dengan lauk je makan sampai bertambah.. Lepas tu sedih sebab gula tinggi.. X yah rajin buat2 air.. Makan jela sayur tu trus..




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.122748s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list